RFC 1,81 contant en 1,23 Obligaties.

Jaarcijfers zijn bekend.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
En is dat je naar de zin jg ?
+3
Jack Rijlaarsdam
Mooie cijfers!

Verhaal van de goodwill impairment komt me bekend voor:
"Goodwill impairment
Over het boekjaar 2013 is er een goodwill impairment (bijzondere waardevermindering) voor een bedrag van 200 miljoen euro. De impairment betreft een deel van de goodwill die met name betrekking heeft op de acquisitie van het voormalige Nutricia Dairy & Drinks in 2001 (met onder meer de merken Chocomel, Fristi, Extran, Milli, Pöttyös en vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Hongarije en Roemenië). De reden voor de goodwill impairment is de economische situatie in Europa. Als gevolg van de aanhoudende crisis is de resultaatverwachting in Europa naar beneden bijgesteld."

(bron: RFC)

Lees het onderste deel van een overjarige column van een betweterig boertje: melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/50864/
pieta
Ja Jack, een goede verstaander hoorde dit meteen.
+1
de hoef
Dus bij 500.000 liter krijg je 9000 euro op je vrije ledenrekening?
of reken ik niet goed
+2
Druk
@de hoef
En dan gelijk maar reserveren voor betaling belastingen, belasting betalen over die 3,04 cent en maar contant 1,81 cent ontvangen.
Frans1
@Druk
En toch kun je van die 1,81 de belasting over die 3,04 betalen 😄
Maar jij hebt dus liever helemaal geen prestatietoeslag als ik dit zo lees?
+2
pieta
@Frans1
Ach Frans maak je niet "druk". Hij heeft toch gelijk. Groot deel vd contante nabetaling gaat bij ondernemers met een goed inkomen rechtstreeks naar de belasting en RFC is de spaarpot.
-1
Grasbaal
De winst van de zuivelcoöperatie daalde in 2013 met 43,5 procent naar 157 miljoen euro. Maar die winstdaling komt doordat FrieslandCampina 200 miljoen euro moest afboeken op dochterbedrijven. Die zijn door de economische crisis minder waard geworden.

nos.nl/artikel/…
Druk
Je zou toch mogen verwachten dat die goodwill inmiddels gedurende de afgelopen 12 jaar wel zou zijn afgeschreven.
Betreft dus een optisch boekverlies die de kasstroom niet zal beïnvloeden.
pieta
Dat mag niet meen ik dat ze zeiden op de ledenvergadering. Vroeger mocht dit wel.
Druk
@pieta
Dit is toch ook al oud actief? Vroeger was goodwill afschrijven toch 5 jaar?
hookwood
Binnen de IFRS regels mag je niet afschrijven op goodwill, maar moet minimaal eenmaal per jaar bekeken worden of de te verwachten toekomstige opbrengsten hoger of gelijk zijn aan de betaalde goodwill. Als die lager is, dan moet je het verschil afboeken.
Druk
@hookwood Dus boekhoudkundig geneuzel 😞 😞
+1
hookwood
@Drukzo kun je het noemen, maar zo zijn de regels.
kaas
En zo kunnen ze dus mooi de melkprijs en de winst beïnvloeden!!!
+1
KOC1981
Neen, want dit gaat ten koste van het eigen vermogen, niet via de winst/verliesrekening. En heeft dus ook geen effect op de prestatietoeslag. Dat is wat er vorig jaar goedgekeurd is door de ledenraad.
+1
jan is hobbyboer
@kaas:
't is toch allemaal linksom of rechtsom, wat er binnenkomt gaat direct of indirect naar de leden-veehouders. Een cooperatie is toch iets voor de langere termijn, of ze nu de melkprijs wat hoger maken, of de winst, uiteindelijk komt het toch allemaal bij de eigenaren terecht (of zie ik het weer te simpel?).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rfc en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN