Cornelis , valt het mee of tegen ??

Jaarcijfers RFC

Deel dit topic

Reacties

pa
Nou? En toen???
+1
JAAP AAP
FrieslandCampina maakt de jaarcijfers over 2013 bekend op woensdag 12 maart. Rond die datum ontvangt u ook het jaarverslag van de zuivelonderneming Koninklijke FrieslandCampina N.V.
+1
Jack Rijlaarsdam
@jg Valt het mee of tegen? Hangt helemaal af van je verwachtingen... Aanstaande woensdag weten we het.
jg
Hoorde dat de regioraad de cijfers nu heeft ter goedkeuring , dinsdag a.s.. Mijn verwachting is positief. Vindt het belangrijker dat de melkprijs behoorlijk op peil blijft bij de huidige forse aanvoer. Daar had ik wat negatievere verwachtingen over.
+2
Cornelis
Wij hebben de cijfers nu ter inzage, dinsdag bespreken en op 30 april goedkeuren als we ons daarin kunnen vinden. Tot de persconferentie die woensdag 12 maart is houden wij onze mond. Nog een paar nachtjes slapen...
Cornelis
Het valt!!!
Frans1
Maar niet omhoog
+1
sorry
Fc investeert 600 miljoen dit jaar (ter vergelijk de A ware kaasfabriek kost 125 miljoen) Niemand die vraagtekens heeft?
+1
hookwood
Die 600 miljoen investering is niet alleen uitbreiding, maar ook vervangingsinvesteringen/efficiëntieverbetering.
gezienus
Quote:
@hookwood: efficiëntieverbetering

praten ze hier al 10 jaar over heb nog geen extra plus in de melkprijs gezien
+3
jan is hobbyboer
Quote:
@hookwood: hookwood - 18 uur geleden
Die 600 miljoen investering is niet alleen uitbreiding, maar ook vervangingsinvesteringen/efficiëntieverbetering.

Tegen zeurpieten kun je je toch niet verdedigen. Sommige boeren hebben RFC tot hun standaard pispaal gemaakt. Bedrijf is zo stabiel als een huis, betaald een dikke melkprijs, boeren hoeven melk alleen maar aan de weg te zetten en rond de 10e van de maand op hun bankrekening te kijken en nog zeuren. Als de melkprijs nog een tijdje zo blijft kan ik volgend jaar met mijn dikke 20 koeien er zelfs nog van leven, gekker moet het niet worden. Zeuren is ook een vak.
+1
ricardo
@gezienus
Jij levert niet aan RFC? maar zou het wel graag willen?
pieta
@jan is hobbyboer
Je moet beter opletten Jan, melk aan de weg zetten doet bijna niemand meer(wellicht laat jij je koeien aan de weg weiden en melk je rechtstreeks in de RMO) en geld beuren op de 10e van RFC is meer uitzondering dan regel. Smiley
Verder kan ik slechts zeggen dat ze het goed doen maar er zijn nog wel bedrijven die beter presteren qua melkprijs. Dus er ligt gewoon nog steeds een uitdaging voor ze.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: qua melkprijs. Dus er ligt gewoon nog steeds een uitdaging

Melkprijs is toch maar een onderdeel van een zuivelbedrijf. Zelfs al zou DOC een paar cent meer betalen, dan ging ik daar nog niet naartoe, zo'n wankel bedrijf. Of om het nog erger te noemen, de cowboys uit de vorige melkprijs-hausse, de VanBakeltjes en Steegro's betaalden veel beter dan RFC. Nou daar is iedereen weer gelukkig van geworden. Goed is toch soms ook gewoon goed genoeg. Maar dat is natuurlijk mijn nogal ouderwetse instelling. Ik hoef niet alle onderste uit de kan, zeker niet als daar doldwaze risico's tegenover staan.
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Wat een vreselijke : ik ben zo gelukkig met mijn vrouw en houd van knuffelen mentaliteit, jan dat is niet ouderwets dat is gewoon laf ondernemerschap.

Zonder wrijving geen glans en geef de heren en dames die de melkprijs bepalen vooral het idee dat ze niet te hard voor je hoeven te lopen.

Die paar cent die jij zo laat lopen daar moet mijn vrouw bij ons 2 jaar voor werken, het is maar wat je niet de moeite vind
+1
Farmer_
@mlkvhoudr
Het zou makkelijker moeten worden om naar een andere verwerker over te kunnen stappen, dus geen 1 of 2 jaar nog aan de oude verwerker vast te zitten, dat stimuleert ook de verwerker om wat beter hun best te doen.
arie.j
@mlkvhoudr
Als jouw kinderen met ongeveer allemaal 8ten op hun lijst thuis komen haal jij natuurlijk het zwiepje uit de kast...
En complimenten die geeft jij nooit, daar wordt de mensheid alleen maar lui en moe van .......
Er is ook nog zoiet al opbouwende kritiek mlkvhoudr en proberen positief mee te denken.
En een schouderklopje voor wat goed is, dat werkt nooit verkeerd, al denk jij daar dan totaal anders over.
+5
pieta
Quote:
@jan is hobbyboer: Melkprijs is toch maar een onderdeel van een zuivelbedrijf.

Voor mij wel zo ongeveer het belangrijkste onderdeel. Het begint met een goede melkprijs.
+1
mlkvhoudr
@arie.j

Kritisch op het juiste moment zeggen ze dan bij aegon geloof ik 😉

Hoe ik mijn kinderen opvoed gaat je niks aan.
jan is hobbyboer
@mlkvhoudr
Ik ben niet zo van het conflict model, mijn vrouw hoeft niet te werken, dus onze uitgangspunten zijn compleet verschillend. Ik ben tevreden met hoe het gaat, heb al jaren dezelfde voerleverancier, loonwerker, melkmachineboer, loodgieter etc. Als iets wel goed loopt ga ik die mensen echt niet het mes op de keel zetten (ik heb bijv. de loonwerker en de voerboer nog nooit om een prijsopgave gevraagd, ben blij met hun goede service voor een volgens mij heel concurrende prijs, ik zie niet zitten om dan te gaan melken om er nog iets af te krijgen, ik eet er aan het eind van het jaar geen boterham meer of minder om), maar dat is ouderwets, maar het leeft wel erg relaxed en als ik alles hier altijd zo hoor dan gaat het mij zeker niet slechter dan de meesten hiero.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Voor mij wel zo ongeveer het belangrijkste onderdeel. Het begint met een goede melkprijs.

Dat is een beetje vaag allemaal, iedereen wil wel een goede melkprijs. Bij welk prijsverschil zou je bijvoorbeeld overstappen naar een gammel bedrijf als DOC of een nog gammeler bedrijf als bijv. de Steegro's, van Bakeltjes of Noorderland van deze wereld. Als je net als ik geen zin in gezeik hebt ,zoals ik , zou ik me maar niet zo druk maken en volgen wat RFC doet, weggaan doe ik toch niet. Niemand zit ook op mij te wachten natuurlijk. Ik zie elke maand wel wat er aan melkgeld binnenkomt. Dingen waar je nix aan kunt veranderen moet je je ook niet te druk over maken.
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Je moet en dat doe je ook jan, gewoon doen waar je zelf gelukkig van wordt.

Ik word er niet gelukkig van als ik in studieclubverband het slechter doe als een ander.

Zit nu net op kantoor voer te bestellen en de halsbandnummers vliegen me om de oren, de veroorzakers daarvan daar word ik wel gelukkig van 😃
jan is hobbyboer
Quote:
@mlkvhoudr: op kantoor voer te bestellen en de halsbandnummers vliegen me om de oren, de veroorzakers daarvan daar word i

Ik snap niets van de laatste zin maar dat zal wel aan mij liggen.
Studieclubs zijn er gelukkig niet voor boeren zoals ik, daar zou ik pas echt ongelukkig van worden. Elkaar de maat nemen met allerlei cijfertjes, brrrrrrrrrrr.
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Dat ging over dat tuig wat ondertussen 2,5 half is en behoorlijk ondernemend.

Ik ben mijn studieclubgenoten behoorlijk schatplichtig, leer er ontzettend veel van.

Zou het niet willen missen
jan is hobbyboer
@mlkvhoudr: Met mijn manier van boeren is er natuurlijk ook niet zoveel te studiekluppen, het is allemaal zo simpel en goedkoop, dat wil toch verder niemand.
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Weet ik niet jan, ik ben ook heel anders dan anderen binnen mijn clubbie.

Ik weet niet of er studieclubs zijn voor hobbyboeren 😉

Je leert het meest van het oneens zijn met elkaar en er daarna over na te gaan denken of die ander toch niet net wat meer gelijk heeft dan ik dat had

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rfc en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN