DOC Kaas vanavond in uitzending Keuringsdienst van Waarde

DOC Kaas vanavond in uitzending Keuringsdienst van Waarde

“Hoe kan iets als belegen kaas, gemaakt uit dezelfde ingrediënten, zo verschillend smaken?” Dat is de vraag waarop het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde een antwoord zocht. Om een antwoord te vinden maakte ‘de keuringsdienst’ opnamen bij o.a. een kaaswinkel, een zelfproducerende kaasboer, een rijpingshuis en bij DOC Kaas.

De Keuringsdienst van Waarde is een kritisch consumentenprogramma. Toen zij DOC Kaas benaderden hebben we dan ook goed nagedacht over de beeldvorming die bij het programma hoort. De zuivelsector ligt ons na aan het hart. Als grote speler in de kaasmarkt dragen we de hele sector een warm hart toe. We voelden en voelen het dan ook als onze verantwoordelijkheid om mee te werken aan het programma. Graag vertellen een eerlijk en een helder verhaal over kaasproductie en zuivelverwerking. Wij zijn van mening dat we beter konden deelnemen aan de opname dan afwachten welke informatie er verstrekt zou gaan worden. Uiteindelijk willen wij dat consumenten én onze klanten weten hoe wij, namens u als leden van onze coöperatie, op efficiënte wijze kwalitatieve en betaalbare kaas produceren.

Enkele weken geleden vonden de opnamen plaats in onze kaasfabriek te Hoogeveen. In de uitzending komt operationeel directeur Rob Bensdorp aan het woord. Hij heeft duidelijk uiteen gezet hoe kaas wordt gemaakt en welke smaakbepalende factoren een rol spelen bij het maken van kaas. Daarnaast zijn er veel sfeerbeelden gemaakt van onze locatie te Hoogeveen. Dankzij de enthousiaste en open houding van onze operationeel directeur Rob Bensdorp wordt DOC Kaas op een aantal punten prima voor het voetlicht geplaatst. Ons belang, namens u als leden van de coöperatie, en onze klantgestuurdheid, efficiëntie, betrouwbaarheid, focus op kwaliteit en onze passende innovativiteit komen naar voren. Zoals dat gaat bij televisieopnames is er meer gezegd en gefilmd dan dat er wordt uitgezonden.

Inmiddels hebben we een ruwe versie van de uitzending mogen bekijken. Daarin zien wij dat de redactie van het programma Keuringsdienst van Waarde op zoek gaat naar de essentie van de verschillen tussen kleinschalige ambachtelijke en grootschalige kaasproductie. Een aantal uitspraken, met name die van de kaaswinkelier, zijn ongelukkig, suggestief en niet waar. We hebben dit met de redactie gedeeld. De redactie heeft dit ten harte genomen en geeft aan in de eindproductie te zoeken naar een aanpassing, echter wij zijn ons bewust van onze beperkte invloed daarop.

De aflevering over kaas wordt vandaag (donderdag 6 maart) om 20.25 uur op Nederland 3 uitgezonden. Meer informatie over het programma en de uitzending treft u hier:

keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Gister hadden ze een prachtig item over "ambachtelijk" chips met een bezoek aan de moderne bakkerij van Hoekse Waard chips. Met daarbij ook nog een smaaktest met een verrassende uitslag: keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/…
casev
Gisteren? Dat was een herhaling van vorige week neem ik aan? Maarja... Niet iedereen heeft de tijd om overdag tv te zitten kijken 😉
Petro Pelgrum
Dit is een super programma, komen er dan ook veel waarheden aan het licht.
Net zoals toen met campina calciummelk, ha ha, wordt er gewoon krijt aan de melk toegevoegd en iedereen maar denken dat dit geproduceerd wordt door "calciumkoeien". ga je toch ook mooi af ook als veehouder.
cs-agrar
Nou eh Petro, er komen ook vooral onwaarheden aan het licht..
+2
cs-agrar
Volgens de dame van kaashandel l'amuse: je hebt gewone koeien, geven 30ltr/dag, en koeien die 80-90ltr/dag geven(?) dan is de kaassmaak anders..
Vervolgens sneller rijpend zuursel, nou dat zou kunnen, maar waardoor rijpt de kaas, door verdamping van vocht. Nu vraag ik me af, hoe komt dat vocht dan uit een geplastificeerde kaas?
Lekker kaashandel... Heeft er niet echt kaas van gegeten.
Misschien wil een zelfkazende prikker even reageren
+1
Druk
De leugen regeert 😞

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kaas , doc-kaas , boer , doc , coöperatie , 2025 , kaasmarkt en kaasfabriek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
4