'Biobedding niet nadelig voor tankmelk'

Het gebruik van gescheiden mest als bedding in ligboxen heeft geen nadelig effect op de concentraties boterzuurbacteriën, bacillus cereus en MAS (mesofiele aërobe sporenvormers) in tankmelk. 

Deel dit topic

Reacties

+1
Karel58
Komt er ook ammoniak vrij uit de bedding?
Coen
Ja, per koe meer dan in traditionele ligboxenstal
Karel58
Maar dan haalt een emissie-arme vloer dus ook het rendement van de stal-emissie niet meer omdat er extra ammoniak uit de greenbedding komt. Welke boven de vloer ligt.
ricardo
Als Coen zijn reactie klopt wel ja.
Huppel
Mogelijke problemen zitten bij de thermofiele (hittebestendige) bacteriën. Die zijn niet in dit onderzoek meegenomen. Dit is momenteel het geval bij compost-bedding. Deze bacteriën worden niet gedood na een hitte behandeling van de melk. Voor een aantal zuivelproducten is dit een probleem.

Resultaten hiervan worden later verwacht. Zuivelverwerkers zullen met de nodige interesse de resultaten afwachten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest en ligboxen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN