Illustratie van: de-wit

Garantieprijs Maart en Jaarcijfers RFC

Hey,

weer spannende tijden. vandaag garantieprijs maart, en binnen enkele weken de jaarcijfers.

Wie durft een gokje wagen?

voor maart denk ik min 0,75€ aangezien boterprijzen laatste maand wel gedaald zijn.

wat betreft de jaarcijfers zou ik het al knap vinden moesten we de resultaten van vorig jaar evenaren. toen prestatietoeslag 2,37€. nu een melkaanvoer die ongeveer 5% hoger is geweest dwz dat de totale bedrijfswinst al minstens 10% moet stijgen (50% van de winst gaat in de prestatietoeslag) om een prestatietoeslag van hetzelfde niveau uit te keren.

Wat denken jullie?

Deel dit topic

Reacties

pieta
Ik denk bijna 6 cent winst/kg en dus een nabetaling van 3 cent/kg.
+1
Cornelis
Bij 5% meer melk draaien de fabrieken optimaal, anders gezegd de vaste kosten nemen niet toe bij meer melk. Hier gaat de winst van omhoog, verder sluit ik me bij Pieta aan. Volgende week woensdag weet een ieder het.
+4
mlkvhoudr
Quote:
@KOC1981: Wat denken jullie?

Ik denk : tijd voor koffie 😃 en het omlaag kletsen van de melkprijs laat ik liever aan anderen over.

Er is lang genoeg gewacht met het omhoog krijgen toen het al kon, nu niet direct mee naar beneden bewegen zou ik geneigd zijn te denken.
jg
Denk dat RFC momenteel de markt in de garantieprijs tot uitdrukking laat komen. Tevens is de aanpassing van de winstverdeling en het beschikbaar stellen van de winst in september zeer positief.
+2
Cornelis
Dat gaat volgend jaar in. We verdelen nu nog op de oude manier. Wel dit jaar september een voorschot op nabetaling.
jg
@CornelisVooral de liquiditeit in september past iedereen goed.
KOC1981
@Cornelis
even jaarcijfers van vorig jaar opgezocht.
vorig jaar winst van 274 mljn€. indien je een winst wil van 6 euro/100kg ledenmelk (= 3 cent perstatietoeslag) en er van uit gaande dat de melkhoeveelheid aangvoerd door leden zo'n 5% hoger is (van 8.860.000.000kg naar 9.303.000.000kg)wil je een winst van 558 mljn€
ofwel ruim een verdubbeling van de winst????

ik help je het hopen, maar denk niet dat dat gaat gebeuren.
+1
Cornelis
Voor 3 cent prestatietoeslag heb je geen winst van 558 milj. nodig. Vraag maar eens op de ledenbijeenkomst hoe dat werkt. Op basis van de halfjaarcijfers en hetgeen Cees t Hart erover heeft gezegd is die 3 cent niet ver van de waarheid af denk ik.
GeertS
0.50 eraf

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , rfc , melkaanvoer , jaarcijfers , garantieprijs en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0