Globemilk wil melk rechtstreeks van melkveehouders gaan betrekken

Goed nieuws:

Zuivelbedrijf Globemilk in Boxmeer wil een belangrijk deel van de melk die per jaar wordt verwerkt in de toekomst via eigen leveranciers gaan werven. Het bedrijf van ondernemer René van der Vleuten maakt grondstoffen voor vloeibare ijsmixen, halffabricaten voor de voedingsindustrie en houdbare melk voor de retail. Momenteel wordt het grootste deel van de 60 miljoen liter melk die jaarlijks wordt verwerkt via de vrije markt ingekocht. Dat wil het bedrijf veranderen. Het bedrijf verwacht te groeien naar 70 miljoen liter melk per jaar en ziet ruimte om voor zeker 40 miljoen liter melk rechtstreeks van Nederlandse melkveebedrijven af te nemen.

Globemilk staat sinds november 2013 onder leiding van Martin Derks, voormalig directeur van mengvoerbedrijf Nijssen/Granico. Er zijn bij het bedrijf 20 mensen werkzaam. Jaarlijks wordt 35 tot miljoen liter melk verwerkt tot industriële producten. Daarnaast wordt houdbare melk onder huismerk geproduceerd voor een reeks wat kleinere supermarkten. Tweederde daarvan blijft in Nederland en de rest wordt geëxporteerd.

Bron: foodholland.nl/nieuws/artikel.html/… / Melkvee

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Jan Cees Vogelaar Verwoorde het wel mooi in zijn laaste column
Er gebreuren nu dingen die we 5 jaar terug niet voor mogelijk hielden
Coen
Historie van deze onderneming is zeer omstreden 😞 negatief werkkapitaal 😞 solvabiliteit zal ook wel niet best zijn 😞

bron: Boerderij
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Boxmeer - Zuivelbedrijf Globemilk wil geleidelijk meer melk rechtstreeks van melkveehouders kopen, tot zo'n 40 miljoen kilo. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt. Directeur Martin Derks zegt dat Globemilk het liefst boeren in de regio wil.

Globemilk, deel van de Van der Vleuten Holding, verwerkt jaarlijks 60 miljoen kilo melk en wil door naar 70 miljoen. De onderneming groeit volgens Derks goed, maar er is wel druk op het werkkapitaal, zoals in de jaarrekening over 2012 ook wordt gesignaleerd. Volgens Derks is dat geen acute bedreiging voor de continuïteit, maar komt het doordat Globemilk als startende onderneming 'wel een paar klappen heeft moeten incasseren'.

Er hoeven echter geen zorgen te zijn over de uitbetaling van melkgeld, stelt hij. Er wordt een FrieslandCampina-prijs betaald en ook binnen 14 dagen na het einde van de maand.

Globemilk maakt vloeibare ijsmixen, halffabricaten voor de voedingsindustrie en houdbare melk voor supers.

Uit de laatst gedeponeerde gegevens blijkt dat de Van der Vleuten holding enkele jaren op rij een negatief resultaat heeft gedraaid en dat de kortlopende schulden 3,4 miljoen euro groter zijn dan de vlottende activa.
Farmer_
"Er hoeven echter geen zorgen te zijn over de uitbetaling van melkgeld, stelt hij. Er wordt een FrieslandCampina-prijs betaald en ook binnen 14 dagen na het einde van de maand."[/quote]

De melk van de vrije handel is duurder.
jan w
Afgelopen zondag nog met een "oude" buurman gesproken die 18 jaar geleden naar Amerika is vertrokken. Maar die beurde nog behoorlijk wat meer voor de melk dan dat wij momenteel in de knip krijgen.
MTSTAMMINGA
En hij had ook nog minder kosten als jou zeker ?
Waar boerde hij dan in Amerika ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkvee , melkveehouders , huismerk , toekomst , houdbare melk , retail , globemilk , globe milk en zuivelbedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
13