Illustratie van: joop2

Een vloersysteem met hoge ammoniakreductie voor elk type stal

{b}Dus ney zoiets als de nieuwste vloer van Swaans beton:[/b]

Zeus Beton BV uit Hardenberg heeft een nieuw emissiearm stalvloersysteem ontwikkeld, genaamd de AgriFloor Type 2. Wildkamp heeft hier de urinegatdoorvoer voor ontwikkeld en laten produceren.

De AgriFloor Type 2 is een geheel gesloten vloersysteem met om de meter een urinegat welke gekoppeld is aan een rioolsysteem onder de vloer. Door aflopende dwarssleuven naar het midden van het element zal de urine sneller wegstromen naar het onderliggende rioolsysteem of de kelder. Hierdoor wordt de urine sneller gescheiden van de dikke fractie met als resultaat een hoge ammoniakreductie.

Een vaste mestschuif zorgt ervoor dat de vaste mest naar de mestafstort geschoven wordt. Deze dagverse mest kan daardoor goed gebruikt worden voor mestscheiden of mestraffinage.

Het systeem is zowel met als zonder kelder toe te passen. Bij gebruik van een kelder is het rioolsysteem niet verplicht, er wordt dan gebruik gemaakt van een emissiearme klep bij de urinegaten. Tevens biedt de geprofileerde vloer een optimale beloopbaarheid.

Het eerste vloersysteem is inmiddels al naar volle tevredenheid bij een klant geplaatst. Een tweede stal waar de AgriFloor Type 2 wordt toegepast is inmiddels in aanbouw.

Deel dit topic

Reacties

+2
cs-agrar
Lijkt mij dat die gleuven heel snel vol gaan zitten met dikkere mest en de mestschuif maakt ze niet schoon..
+4
meelezer
Maar dat hindert niks. De hele ammoniak-emissie is gebaseerd op halve waarheden.
+1
pa
Quote:
@meelezer: Maar dat hindert niks. De hele ammoniak-emissie is gebaseerd op halve waarheden

Ben bang dat je gelijk heb.
Farmer_
Als het niet werkt, geld weg.
Frans1
Wat is de emissie per plaats voor deze vloer dan
siebes
Volgens mij 7,2 bij weidegang

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , mest scheiden , stal , voer , mestschuif , hardenberg , dikke fractie , emissiearm , ammoniakreductie , swaans en stalvloersysteem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
77