Droge koe vreet minder dan gedacht

Een koe heeft in de droogstand een tien procent lagere opnamecapaciteit dan voorheen werd aangenomen. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek van Wageningen UR. De voeropname neemt naar het einde van de droogstand steeds sterker af.

Meer: veeteelt.nl/voeding/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+1
klaas schouten
Dit is natuurlijk geen nieuws .Iedereen die nog koeien gevoerd heeft met de hand op de grupstal die weet dat uit eigen ondervinding.
Dit zelfde geld voor mestproductie als je nog met de kruiwagen de grup hebt leeg geschept weet je precies hoeveel koe mest of jongvee mest er in de kruiwagen past en je weet het verschil.
+2
meelezer
Door dit onderzoek verandert er helemaal niks. Het is alleen toegeven dat er ooit een verkeerde aanname is gedaan. Maar wat kan dat de koe schelen? Die herkauwde gewoon door en schudde haar wijze hoofd over zoveel ondeskundigheid van de "experts".
Ik heb het wel eens vaker gezegd: Alleen de koe heeft altijd gelijk. Mensen zullen moeten leren te luisteren naar de koe.
noordhollander
Ja wat een plofkip verhaal over die droge koe en zn eetgewoontes
+1
cs-agrar
Dit is volgens mij al jaren bekend, en ook pure logica, waar kalf zit, kan geen voer meer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , droogstand en wageningen-ur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0