Zonder extra mest tweeënhalve ton mais en twee ton gras meer per hectare

Leuke doelstelling die veel beloofd en altijd nog kan worden bijgesteld:

Per hectare zeker tweeënhalve ton droge stof extra mais en twee ton droge stof extra gras oogsten. Dat is de doelstelling die het Ruwvoerplatform zichzelf stelt.

Het Ruwvoerplatform is een samenwerking tussen Wageningen UR, Limagrain, Barenbrug, ForFarmers Hendrix, PPP Agro Advies en Blgg AgroXpertus. De partijen willen deze opbrengstverhoging realiseren zonder inzet van meer meststoffen, water en gewasbeschermingsmiddelen.

Kringloopwijzer
Met gezamenlijke teeltadviezen wil het platform de ruwvoerproductie op melkveebedrijven verbeteren. De Kringloopwijzer is daarbij een eerste stap. De partijen in het Ruwvoerplatform kwamen onlangs samen tijdens de themadag ‘Van Beslisboom snijmais naar Ruwvoerplatform’.

Bron: veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Ze zullen dus beter op het juiste moment MOETEN bemesten en OOGSTEN
Hier zijn weer hoger kosten aan verbonden denk ik
Maar als [ruw]voer duur is kan dat wel winstgevent zijn
+1
spotmelker
Met rijenbemesting bij maïs is nog wel wat mogelijk en de kalivoorziening moet op peil zijn. Op gras lukt je dat hier niet bij gelijkblijvend RE-gehalte.
+2
Dre van Helmond
Vandaag je maisland bemesten helpt daar zeker niet aan mee.
ricardo
Ik wil zelf met klaver wat proberen om extra re in het gras te krijgen, wie heeft er tips?
cs-agrar
Opletten welke klaver je zaait, rode of witte. Een van de twee kan redelijk snel het gras wegdrukken, maar weet zo ff snel natuurlijk niet welke van de twee, vast wel een andere prikker die het melden kan
+1
MBTrac1100
Witte kan beter tegen beweiden, rode is geschikt voor maaipercelen.
+1
meelezer
Gras-klaver is een geweldig gewas. Smakelijk en bevat eiwit.
Maar hoe houd je het % klaver in de hand?
Te veel klaver is een gevaar voor een goede spijsvertering van de koe. Gras-klaver melkt als een trein als je de nadelen van een overmaat aan klaver maar kunt opvangen, en dat gaat veelal niet vanzelf!
+2
jani
Klaver is idd moeilijk te managen. Eigenlijk kun je het er alleen met opnieuw inzaai in krijgen, (2-5 kg voor witte, 8-10 kg met rode klaver). Op veengrond gaat het moeilijk. Dit komt vooral door een te lage Ph. Geldt ook voor zandgrond, maar dit is met bekalken nog op te lossen. Krijg je veel klaver, dan hoger maaien, is het moeilijk te handhaven, dan wat dieper maaien. Als je weidt is het belangrijk dat de koeien een bodem van snijmais in de pens hebben, voor je de deuren open doet. Anders heb je kans op trommelzucht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , water , gras , Mais , wageningen-ur , forfarmers , snijmais , blgg , meststoffen en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0