Niet gehinderd door enige kennis....

Uit de Meppeler Courant van gisteren.....

Deel dit topic

Reacties

vedder
Koeien in potdichte stallen? wie doet dat?
Farmer_
Ze zijn waarschijnlijk nog nooit in een ligboxenstal geweest, maar weten alles.
spotmelker
Deze bekeer je niet maar ze trekken wel velen mee in stemgedrag. Daarom is het wel handig om wat koeien in de wei te houden.
+3
hans van toos
Toos van Hans zegt:
Ik heb haar ff gefacebookt (wat een onkunde):

Geachte mevrouw Revet/ Beste Debora,

Met belangstelling en stijgende verbazing heb ik een ingezonden brief van u in de Meppeler Courant gelezen. Het is zeker goed dat u zich sterk maakt voor het welzijn van dieren, maar bent u ooit in een Nederlandse melkkoeienstal geweest om te kijken hoe koeien daar vertoeven? En wist u dat 75% van de Nederlandse melkkoeien nog gewoon naar buiten als het mooi weer is?
Ik stel voor dat als u weer het voornemen heeft om stellige uitspraken te doen over de Nederlandse melkveehouderij, dat u dan eerst even nagaat of de 'feiten' die u aandraagt wel kloppen met de werkelijkheid.

Bij voorbaat dank, namens alle diervriendelijke koeienboeren van Nederland (en geloof me, dat zijn er veeeeeeeeeel)
+5
Wiebren
Toch niet zo gek dus dat NZO en LTO in december hebben geschetst dat de melkveehouderij een zichtbare sector met open stallen moet blijven. Juist vanwege dit soort constante aanvallen ondermeer
+5
meelezer
Tegen een dergelijke onkunde / bewust verdraaien van feiten / onnozelheid / dwarsheid kun je je nooit verdedigen! Zelfs al heb je ze op bezoek in je stal, dan nog zullen ze beweren dat alle koeien jaarrond buiten moeten zijn, naar het voorbeeld van de runderen in de oostvaardersplassen.
Farmer_
Niet goed om jezelf in de hoek te laten drukken door zulke gasten, is toch hetzelfde als toegeven? standsorganisaties zou wat meer in de media moeten gaan als tegen offensief om zulke onwaarheden de kop in te drukken.
+2
paul1
Misschien ook maar een brief inzenden naar de meppeler courant....
oldhuus
Dat is jammer, rondom Steenwijk zijn genoeg (zorg)boerderijen waar je in het weekend zo binnen kunt lopen en 's zomers de koeien buiten lopen.
+2
pieta
Gezien het feit dat ze schrijft over "onze weilanden" stel ik alvast voor dat ze de de veehouderij maar eens rap moet gaan sponsoren. Of ze zou kunnen schrijven "jullie weilanden" waar ik zeggenschap over wil hebben. Dan kun je je eigen verweren met dat je ook wel eens wat in haar huis (als ze al iets bezit) wilt komen beslissen. Smiley
kaasboer
Kennis van zaken ontbreekt wel vaker bij burgers. Tijdje geleden hadden we hier een excursiegroep op het bedrijf met daarin mensen uit het "gewone " bedrijfsleven. Ik hield een praatje over de koeien en de wijze van boeren hoe wij het doen enz . Ook vertelde ik de we de koeien in de zomer in de wei hebben lopen. Komt er zo,n kak madam met de opmerking : en dan stopt u met het melken van de dieren en als ze in de herfst weer in de stal komen dan gaat u de koeien weer melken......
Hoe blond kun je zijn !!!
cs-agrar
Quote:
@kaasboer: Ook vertelde ik de we de koeien in de zomer in de wei hebben lopen. Komt er zo,n kak madam met de opmerking : en dan stopt u met het melken van de dieren en als ze in de herfst weer in de stal komen dan gaat u de koeien weer melken......
Hoe blond kun je zijn !!!

Die dame had er duidelijk weinig kaas van gegeten..
mts Postma
OP de knieen over de afsluitdijk om voedsel te halen voor dat soort volk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
12