Boeren zeggen lidmaatschap Nationale Postcode Loterij op

"Nationale Postcode Loterij doneert Wakker Dier 500.000,00 Euro; boeren zeggen lidmaatschap op".

Standaard Reactie Nationale Postcode Loterij: “Wakker Dier zet zich in voor een beter leven voor dieren in de vee-industrie en daarom ontvangen zij steun”

pictures.nieuwsgrazer.nl/groot/2014/…
(Wegens wat dreigberichtjes foto aangepast. Maar we weten allemaal om wie het gaat, toch?? 😄 )

Zo, hé..... Geld schenken aan een organisatie waarvan de leden tijdens nachtelijke “bezoekjes” bij boeren zelfs zover gaan dat ze illegaal stroom in de stal aftappen voor hun camera’s, waardoor niet alleen het gevaar bestaat dat stalventilatie word uitgeschakeld, maar wat ook tot kortsluiting en wat nog erger is, brand kan leiden.
Deze aktivisten die met eenzijdige “bewijzen” het nieuws halen, beïnvloeden door genoeg te blijven herhalen mensen die geen enkele band met, en notie meer hebben van, het boerenbedrijf en die op hun beurt weer klakkeloos het hen voorgekouwde overnemen, ja dan gaat de meerderheid het vanzelf geloven. Zoveel hebben “we” dus niet geleerd de afgelopen 90 jaar...

Missielijkmakend Wakker Dier
Naar aanleiding van de vragen van Mia Jaspers-Janssen aan Wakker Dier, zijnde:
Als er direct "overleg" met de veehouders zou komen zouden jullie dan bereid zijn om concessies te doen? En zo ja welke standpunten van jullie zijn onderhandelbaar? En ook nog:
Welke stappen zijn jullie bereidt te zetten om de boeren "tegemoet" te komen?
Wat leveren jullie in? Of geldt er maar één uitkomst voor jullie? Samenwerking vraagt vertrouwen.
Boeren laten massaal weten dat ze geen vertrouwen (meer) hebben in Wakker Dier.
Wat gaat Wakker Dier doen om dat vertrouwen te herstellen?
Geeft Wakker Dier als antwoord:
“Beste Mia, wij gaan niet in overleg met boeren en doen geen concessies. Wij proberen via massa media mensen, en vooral supermarkten en bedrijven, wakker te schudden en diervriendelijkere keuzes te laten maken. Wij zetten daarbij voorlopers in het zonnetje en spreken achterblijvers publiekelijk aan. Dit is onze missie: wakkerdier.nl/over-wakker-dier/missie/
Duidelijke taal lijkt me. Er valt met deze eenrichting-organisatie niet te praten. Ze zullen alles aan blijven pakken en gebruiken om wat zij noemen de vee-industrie in Nederland te laten verdwijnen.

Mia Jaspers-Janssen richt zich ook tot de Postcode Loterij zelf met onderstaande tekst:

Beste mensen,

Wakker Dier ontvangt dit jaar tot mijn grote spijt en die van velen, een eenmalige bijdrage van 500.000 euro van de Postcode Loterij.
De Postcode Loterij was in de veronderstelling dat Wakker Dier dit bedrag zou besteden aan campagnes die ertoe moeten leiden dat supermarkten boeren meer zouden gaan betalen voor hun producten.
Jammer genoeg heeft de Postcode Loterij blijkbaar Wakker Dier niet goed begrepen of hebben ze zich niet voldoende in de werkelijke bedoelingen van Wakker Dier verdiept.
In tegenstelling tot wat Wakker Dier beweert hebben de meeste dieren in de Nederlandse veehouderij al een heel goed en dierwaardig leven.
Dat de boeren te weinig voor hun producten krijgen is waar. Maar dit weerhoudt de meeste boeren er toch niet van om iedere dag weer hun dieren alle nodige en goede zorg te geven.

Wakker Dier heeft nagelaten om de Postcode Loterij te vertellen dat ze vinden dat 98% van de boeren niet aan de overdreven eisen van Wakker Dier voldoet.
In de ogen van Wakker Dier zouden deze bedrijven moeten verdwijnen of over moeten schakelen naar biologisch. En dat is een utopie.
Ook heeft Wakker Dier nagelaten om de Postcode Loterij te vertellen dat ze geen concessies willen doen en dat ze niet in overleg willen gaan met de boeren.
Wakker Dier laat daarmee (ondanks hun mooie praatjes) zien totaal geen respect voor de boeren te hebben.
Dan is het ook nog zo dat Wakker Dier regelmatig leugenachtige teksten verspreidt en manipulerende en stemming makende foto’s plaatst. Enkel met de bedoeling om boeren zwart te maken.

Ik denk dat de Postcode Loterij zich onvoldoende gerealiseerd heeft dat het steunen van een anti-boeren organisatie, niet verstandig is.
Een grote groep hardwerkende boeren voelt zich hierdoor diep gekwetst.
Het zou de Postcode Loterij sieren als ze hun vergissing in deze toegeven en er naar de boeren toe excuses kwamen. Dat zou op zijn plaats zijn.
Je bent nooit te oud om te leren.
Ook de Postcode Loterij niet. Je kunt niet altijd alles weten, maar nu ze dat wel doen, mag en moet er ook een andere reactie volgen en kan de Postcode Loterij niet telkens met hetzelfde riedeltje aan komen zetten.

Ik lees dat boerin Arja Nuiver heeft begrepen dat Wakker Dier al helemaal niet in de lijst van goede doelen staat. Dat klopt, zie foto onder. Ze vraagt zich af wat de reden is dat deze is toegevoegd. “je besluit toch mee te doen aan de loterij op basis vande gegevens en op basis van de doelen??? we worden dus ook bedonderd door de Postcode Loterij die Wakker Dier zomaar toevoegt!”

pictures.nieuwsgrazer.nl/groot/2014/…
Zoekplaatje: Waar staat Wakker Dier?

Een aantal boerinnen heeft op facebook de koppen bij elkaar gestoken en hebben gezamenlijk een voorbeeld opzeggingsbrief aan de Nationale Postcode Loterij geschreven, terug te vinden op de facebooksites van Anti Wakker Dier en Voor Boeren door Boeren, onder “Recente berichten van anderen”.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Zeer waarschijnlijk ontvangen jullie de volgende reaktie:

Betreft:
Storting Wakker Dier

Reactie via e-mail
Beste heer, mevrouw,

De Postcode Loterij steunt organisaties die zich richten op mens en natuur. Daarbij proberen wij zo breed mogelijk het geld te verdelen over uiteenlopende organisaties. Wakker Dier ontving dit jaar een eenmalige bijdrage van € 500.000,- van de Nationale Postcode Loterij. Zij besteden dit bedrag aan campagnes om supermarkten te overtuigen diervriendelijker producten in te kopen en consumenten te overtuigen meer diervriendelijke producten te kopen.

Wakker Dier vindt dat alle dieren in de veehouderij recht hebben op een dierwaardig leven met volop ruimte voor natuurlijk gedrag. De organisatie richt haar pijlen op grote winkelbedrijven of A-merken die boeren onder druk zetten om steeds goedkoper te produceren. Wakker Dier wil deze bedrijven stimuleren om meer aandacht aan dierenwelzijn te besteden. Dit betekent dat boeren een betere prijs moeten krijgen voor hun producten.

Diervriendelijker producten hoeven niet ten koste te gaan van boeren. Integendeel. De campagnes van Wakker Dier leiden ertoe dat supermarkten diervriendelijker producten inkopen en consumenten diervriendelijker boodschappen doen, voor een hogere prijs.

Met vriendelijke groet,

Roel Eleveld
Afdeling Ledenservice
+2
klant
@cs-agrar bent toch wel een grote hals als je als boer lid bent van die club
Meelmuisje
Voorbeeldbrief op Facebook:

Nationale Postcode Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK AMSTERDAM

Woonplaats, datum
Betreft: opzegging

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij zeg ik het automatisch meespelen met jullie loterij per eerstvolgende mogelijkheid na dagtekening op.

De reden voor mijn besluit is dat tot mijn grote verbazing €500.000,- naar Wakker dier is gegaan. Wakker dier is een organisatie die zich bezig houd met stemmingmakerij geen correcte informatie geeft naar de consument.
Zij zien een Nederland zonder veehouderij het liefst en dat is ook hun doel. Het geld dat jullie gedoneerd hebben zou gebruikt gaan worden voor campagnes om bewustwording te kweken bij de consument om zo te kiezen voor de diervriendelijke variant van vlees. Dit zien wij dan ook niet gebeuren en baart ons zorgen.
Wakker dier heeft zelfs een post geplaatst op 3 september 2013
ONZE DROOM ; EEN NEDERLAND ZONDER VEEINDUSTRIE!!!
Die uitspraak is een dolk in onze rug . Dank u wel Postcode Loterij dat u met uw gulle donatie meedoet aan het verdwijnen van de boeren uit Nederland.

Naam: [Naam]
Adres: [Adres]
Postcode + plaats: [Postcode] [Woonplaats]
Rekeningnummer: [Rekeningnummer]
Lotnummer(s): [Lotnummer(s)]

De incassomachtiging dient tegelijkertijd te worden beëindigd.
Graag zie ik de schriftelijke bevestiging van deze opzegging tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[Naam]
kalverhouderij
Waar kan ik die post vinden ? zet even de link er bij a.u.b.
cs-agrar
klantenservice.postcodeloterij.nl/app/ask/
Ik heb een: vraag
Over : Goede doelen/extra projecten
kalverhouderij
Deze link bedoel ik: Wakker dier heeft zelfs een post geplaatst op 3 september 2013
ONZE DROOM ; EEN NEDERLAND ZONDER VEEINDUSTRIE!!!
JohnFr
"De organisatie richt haar pijlen op grote winkelbedrijven of A-merken die boeren onder druk zetten om steeds goedkoper te produceren. Wakker Dier wil deze bedrijven verplichten om meer aandacht aan dierenwelzijn te besteden. Dit betekent dat boeren een betere prijs moeten krijgen voor hun producten. Zo worden vlees en zuivel weer kwaliteitsproducten die wat meer mogen kosten." !!
postcodeloterij.nl/goede-doelen/…
Meelmuisje
Ik krijg leuke niet-slaperige mailtjes ivm een paar tekeningetjes/foto's. Daarom heb ik de bovenste foto maar aangepast.

Ik heb ooit eens een boek gelezen ik geloof dat die "1933" heette. Heel interessant om te zien dat 90 jaar later sommigen nog niet veel zijn veranderd 😄
+1
pieta
Quote:
@Meelmuisje: Ik heb ooit eens een boek gelezen ik geloof dat die "1933" heette. Heel interessant om te zien dat 90 jaar later sommigen nog niet veel zijn veranderd

Ben jij nou gratis naar school geweest of voor niks? Smiley, reken eea eens even na.
Meelmuisje
Fijn dat er ook nog slimme 😉 boerinnen zijn 😄 Want wat is het verschil tussen gratis of voor niks? Smiley, denk eea eens even na.

Goed ik zal het even uitleggen... De titel van dat boek is 1933. Maar!!! de hele geschiedenis begint al met, en eigenlijk voor, de Bierkellerputsch in november 1923... En dat is 90 jaar en drie maanden geleden.. Dus je hebt gelijk, Pieta, ik heb me drie hele maanden vergist Moet ik toch maar weer naar school 😄
kalverhouderij
Ook wel interessant: cbf.nl/Uploaded_files/Zelf/…

zonder dit keurmerk ook geen geld !!
+1
oldhuus
Welke dombo is er nog lid van Postcode/Vrienden oplichterij. Iedereen weet toch dat er alleen afgedankte showbizz artiesten en directeuren van goede doelen beter van worden. 't Is net als met die "arme" bijstandsvrouwtjes, geen geld voor fatsoenlijk vreten op tafel voor de kinderen maar wel lid van de Postcodelichterij, want ze durven het niet op te zeggen.
ronnie2
Het is misschien ook slim om massaal het abonnement op de krant op te zeggen, wegens eenzijdige en negatieve berichtgeving over veehouderij. Nieuws kunnen we toch wel via internet krijgen.
pieta
Wij hebben hier Tubantia en die zijn niet negatief over boeren. Er staat regelmatig een objectief bericht en ook regelmatig een positief bericht in.
gg
Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur en zijn te bereiken op het telefoonnummer 0900 - 300 1500 (10 cpm).

Gewoon bellen +/- 2 min en u bent afgemeld oja toets 1

Oja 500.000 is toch nie zoveel meneer ? was hun reactie
DeBoerin
Kijk eens even naar de goede doelen beginnend met MI en Na. Er zullen vast echt goede zaken mee gedaan zijn, maar een groot deel van de gelden zijn gebruikt om de positie van de boeren te verslechteren. Denk alleen al aan de goede landbouwgronden die door Natuurmonumenten zijn aangekocht (hier in de omgeving heel veel) en het prijs opdrijvend effect voor de overgebleven landbouwgrond hier door.
Dit is nooit anders geweest met deze loterij en daarom ook nog nooit een lot gehad.
schoppenboer
Gewoon alle post die je van de Postcodeloterij krijgt terugsturen zonder postzegel. Oftewel retour afzender...
+3
George
Ik heb nog nooit mee gedaan met de postcodeloterij maar ben wel blij dat de prijs van landbouwgrond is gestegen. Dat is toch alleen maar gunstig voor mijn oudedagsvoorziening. Op die manier hoef ik nu geen groot inkomen te verdienen en daar wat van aan de kant te leggen voor mijn oude dag want dat wordt al geregeld door de postcodeloterij. Ik hoef niet mee te doen en ben toch winnaar. 😄
gerrie-hul
Ik heb gelukkig nog nooit meegespeeld omdat eerder milieu offensief Wageningen ook werd gesponserd Hier uit is w d ontstaan Af en toe staatsloterij
oldhuus
Milieufederatie staat er ook tussen, dat zijn die lui die tegen onze verleende NB vergunninggen bezwaar hebben gemaakt, tijd rekken en papieren gezeur creëren.
ronnie2
Vandaag mijn lidmaatschap op gezegd bij de postcode loterij
ze zijn er goed ziek van ze zijden dat het eenmalig was en dat wakker dier geen geld meer kreeg
oldhuus
Zijn ze er ziek van? Melkveehouderij is de bakermat van de Nederlandse economie, naast bloembollen het belangrijkste exportproduct, en dan willen ze dat kapot maken...
ronnie2
Ze zijn er ziek van dat vele hun lidmaatschap op zeggen
bauerpower
boerderij.nl/Pluimveehouderij/Blogs/…

man achter wakker dier is ene sjoerd van der wouw.
hij is een vriend volkert van der graaf, de moordenaar van pim fortuyn.
hookwood
Goh
Klaas2023
Het is duidelijk dat er veel emoties en meningen zijn rondom de donatie van de Nationale Postcode Loterij aan Wakker Dier. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen het recht heeft om te kiezen welke organisaties zij willen steunen, en dat geldt ook voor de Nationale Postcode Loterij.

Als je het niet eens bent met de keuzes van de Nationale Postcode Loterij, dan heb je het volste recht om actie te ondernemen. Een manier om je ongenoegen te uiten is door je abonnement op de loterij op te zeggen.

Voor degenen die hun abonnement op de Postcode Loterij willen opzeggen, is er een eenvoudige manier om dit te doen via loterijopzeggen.nl/postcodeloterij-opzeggen/. Het proces is snel en eenvoudig, en je kunt er zeker van zijn dat je stem wordt gehoord.

Het is belangrijk om te blijven communiceren en discussiëren over deze kwesties. Alleen door open en eerlijke gesprekken kunnen we tot oplossingen komen die voor iedereen werken.
arie.j
Quote Reactie van @Klaas2023:
Het is duidelijk dat er veel emoties en meningen zijn rondom de donatie van de Nationale Postcode Loterij aan Wakker Dier. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen het recht heeft om te kiezen welke organisaties zij willen steunen, en dat geldt ook voor de Nationale Postcode Loterij.

En jij hebt deze topic helemaal onder uit de archiefdoos weten op te scharrelen?
Wat is er aan de hand dat je me je onderwerp niet gewoon bij vandaag opnieuw kon beginnen?
weurding
@arie.j wat geeft dat nou, zonder de hele inhoudelijke boodschap te moeten kopiëren of over te typen kun je kenbaar maken wat weer actueel is
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j wat geeft dat nou, zonder de hele inhoudelijke boodschap te moeten kopiëren of over te typen kun je kenbaar maken wat weer actueel is

Nou zo haal je heden en verleden door elkaar, en dat is niet helder.
Verder zijn er van de personen die toen reageerden verdwenen, of leven zelfs niet meer.
Nee, als je dan wilt kopieeren, pas het dan wat aan, en start gewoon een nieuwe topic
weurding
@arie.j in dat geval , misschien optie om oude topics te verwijderen, scheelt serverruimte
+5
kanniewaarzijn
Er is toch hoop ik geen enkele weldenkende boer lid van de Postcodeloterij?
+1
arie.j
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Er is toch hoop ik geen enkele weldenkende boer lid van de Postcodeloterij?

Precies, en dat niet niet alleen vanwege de verkeerde goede doelen. Boeren hebben zonder zoiets al genoeg spanning en bezigheid en zitten niet te wachten om nog wat extra te gokken met een vrij zekere kans op verlies
Daarom is het ook een vrij zinloos onderwerp.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , stal , biologisch , wakker-dier , dieren , boerin , facebook en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
16