Nvwa neemt 18 dieren in beslag bij Thom de Groot

Nvwa neemt 18 dieren in beslag van Thom de Groot in Goattum.
Volgens de Nvwa verzorgde hij zn dieren niet goed waren ze vies en te mager. Bekijk beelden en lees verder zie omrop Fryslan.

Deel dit topic

Reacties

+7
Grasbaal
Thom maakt er een levenslang gevecht van. Echt zonde van zijn tijd, er zijn zoveel leukere dingen om te doen. Koeien zien er trouwens wel gezond uit op de video: omropfryslan.nl/nijs/nvwa-hellet-kij-op-de-groot/…

Altijd maar procederen is niet leuk en maakt je uiteindelijk helemaal los: omropfryslan.nl/nijs/de-groot-begjint-proseduere/
cs-agrar
Ook lopen ze redelijk makkelijk de klep op, dus pootproblemen waren het ook niet
meelezer
Ik denk dat de nVWA dit deze ronde niet gaat winnen. Maar er heeft nog nooit een koe zonder oormerken het erf mogen verlaten. Hoe zou de nVWA dit nu hebben opgelost?
+1
PdeB
Zou het er mee te maken hebben dat je als biologisch boer zijnde de koeien niet meer op een aangebonden stal mag houden?
meelezer
Nee. Want dat is een eis van het SKAL. en geen eis/ wet om koeien te huisvesten.
Koeien mogen nog wel aangebonden zijn. Alleen niet voor het skalkeurmerk. Ergste wat dan mogelijk is, is dat SKAL-keurmerk ingetrokken wordt.
jan 1

Is op het erf toch ook een zooitje,is vaak binnen niet beter,maar tis me niet echt duidelijk waarom de keien op geladen zijn,heb vroeger ook geen fries gehad.
Eigenwijs vechten tot je er bij neer valt,als je nooit de zon in het leven ziet blijft het somber.
meelezer
Een zootje op het erf is reden voor juridisch touwtrekkerij. Maar niet om vee op te laden.
Dan krijg je een dwangsom opgelegd als je niet vroegtijdig de pijnpunten verbetert.
milkman1
Thom is ook vel tegenstander van oormerken, daarom zullen de dieren dan na jaren van onenigheid met a.i.d. dan uiteindelijk wel in beslag zijn genomen. Die koeien die ik heb gezien op het filmpje zagen er goed uit, ach sommige waren wel een beetje smerig maar dat heb je al snel op een grupstal. Succes Thom met de procedure en dat je maar weer snel je vee terug mag krijgen.
+4
jan 1
Quote:
@milkman1: Thom is ook vel tegenstander van oormerken, daarom zullen de dieren dan na jaren van onenigheid met a.i.d. dan uiteindelijk wel in beslag zijn genomen. Die koeien die ik heb gezien op het filmpje zagen er goed uit, ach sommige waren wel een beetje smerig maar dat heb je al snel op een grupstal. Succes Thom met de procedure en dat je maar weer snel je vee terug mag krijgen.

Ja hallo zeg,wij houden ons netjes aan de regels en besteden tijd en geld voor verplichte identificatie en een weigeraar mag maar een beetje aan klooien,pas als tie gaan nummeren z,n vee terug!
sorry
Jantje is veuls te bang dattie gekort wordt op zijn berdijfstoeslag,daarom houdt jantje zich netjes aan de regeltjes
oldhuus
Natuurlijk is oormerken ons opgedwongen dierenmishandeling, mooi dat ie zich daar voor inzet. Maar jammer dat het bedrijf er verder niet representatief bij ligt. Uit het filmpje begrepen dat de mestschuif kapot was en hij de mest op de kant het geschept om de boel te repareren.
Cornelis
En hoe had je zonder oormerken een en ander netjes willen regelen qua identificatie? We zitten altijd te schelden op de import van dieren uit allerlei landen met van allerlei vermeende ziekten. Hoe ga je dit uit elkaar houden dan?
oldhuus
Koudmerken, chippen, halsbandje. Alsof er met die oornummers niet te rommelen valt ??!
Die hele controle daarop ook, mag maar 10% met 1 oornummer rondlopen. Hier scheuren ze nog wel eens uit. Veearts heeft wel eens een koe moeten hechten, mocht niet weer een oornummer in zei ie.
+3
Cornelis
@oldhuusKoudmerken is zonder gevoel? Chippen is zonder gevoel en al praktijkrijp en betaalbaar? Ja gelukkig kun je halsbanden niet verwisselen. Gewoon geen voerhek kopen, gaat al dertien jaar prima. Als je meer controle wilt is het het beste om veel van die Thom gevallen in de pers te laten verschijnen.
+1
meelezer
@Cornelis
Dit ben ik niet met je eens. Als er maar voldoende controletijd bij deze gewetensbezwaarden is, heeft de nVWA minder tijd voor controle elders. En controle op zich is niet verkeerd, maar ik zie controleurs over het algemeen toch liever gaan, dan komen.
Erco
@oldhuus
vd zomer 1 koe teveel met 1 oornummer tekort. 3% korting
+1
Cornelis
@meelezerKoffie doet wonderen!!
pieta
Niet overdrijven Cornelis, identificatie gevbeurt voornamelijk om te kunnen controleren. Tegenwoordig hebben boeren met meer vee ook iets nodig om zelf de dieren uit elkaar te kunnen houden. Maar wie iets illegaals wil doen kan dat ook met merken nog steeds.
Cornelis
@pietaAlleen al het er over nadenken...... Als je je in dit geval gewoon aan de regels houdt heb je hier alvast geen zorgen over.
pieta
@Cornelis
Ik heb er ook geen echte zorgen over behalve dan dat je bij verlies en niet tijdig nieuwe inbrengen of nuchtere kalveren te laat merken korting op je tsr kunt krijgen. En het verlies is omvangrijk en zeg me nou niet dat ik aan buizenvoerhek moet beginnen want dat wil ik gratis niet in mijn stal hebben. Ze mo9eten gewoon goede oormerken maken of er wat gemakkelijker mee omgaan.
oldhuus
@Cornelis
Natuurlijk aan de regels houden, maar krijg af en toe wel een tyfushekel aan die dingen. Zijn vaak dezelfde dieren die ze missen, laatst een pink met een gescheurd oor dat niet wou stoppen bloeden. Het vastzethek was er eerder als het oornummer dus dat is het probleem niet. Buizenhekboeren daar verliest er ook wel eens. Er zijn wel alternatieven, kleinere nummers, chips worden in de VS al op grote schaal gebruikt, kosten 5 dollar.
+1
Cornelis
@pietaOf je aan een buizenvoerhek moet beginnen ga ik niet zeggen natuurlijk. Bij mij voldoet het al vele jaren uitstekend.
Cornelis
@oldhuusToen de rivieren dreigden te overstromen in de jaren 90 ben ik een nacht vee gaan rijden daar. De oornummers hebben zich toen bewezen. Je moet toch wat en dit is toch een redelijk alternatief volgens mij.
pieta
@Cornelis
Voor mij is het niks. Past me niet. Ik de koeien graag vast staan na het voeren. Kan ik mooi nakijken welke koeien een oornummer kwijt zijn. Smiley. Ik ben ook niet op de oornuimmers tegen maar ik pleit voor een iets soepelere omgang met nummering. Nuka moet vlgs miuj binnen drie dagen genummerd zijn. Een besteld oornummer moet binnen drie dagen zijn ingebracht. Zo zijn er nog meer.
Cornelis
@pietaLaat ik me daar nu echt niet druk om maken.....
de hoef
@Cornelis
waar heb je gereden ,wij reden bij geldermalsen .en rond den bosch
pieta
@Cornelis
Daar moest de NVWA zich niet zo druk om maken. Smiley. Ik maak me er overigens ook niet druk over maar het feit dat je gekort kunt worden voor iets wat bij 99.9% van de boeren tot geen enkel risico leidt vind ik onzin.
gezienus
@pietaEen besteld oornummer moet binnen drie dagen zijn ingebracht

Hoe wilen ze dat controleren

Ken hier iemand die heeft van al zijn dieren een oormerk op reserve liggen
Dewaecker
Dierenmishandeling is wel een klein beetje overdreven toch..? Heb er zelf ook 6, niet van die gele trouwens. En laten we wel zijn, voor de identificatie werken ze wel.
+11
Wat is dit DWARS LIGGEN enkel en alleen om het DWARSLIGGEN, gewoon een beetje aan de regels houden, erf een beetje opruimen, kunnen die vrijgezellen uut friesland wel een dag mee aan de slag. En dan heeft thommy de groot een relaxter leven !!!
jan is hobbyboer
Ik ben het helemaal met tukker eens. Lijkt een onmogelijk persoon dat van een pietluttigheid als een kalf een oormerk in doen z'n levenswerk gemaakt heeft. Wat een sneu figuur, behalve dat ie z'n eigen leven ermee verdoet krijgen dat soort malloten ook altijd onnodig veel aandacht.
Net of het indoen van zo'n flapje zo'n pijn doet, wat een gezeur. Keertje uierontsteking of een zoolzweertje geeft nogal wat meer last voor zo'n koe. Maar ja, als dit het niet is, had deze man wel wat anders bedacht waarmee hij lekker tegendraads kon zijn. Maar schijnt nogal veel voorkomende ziekte in landbouwland te zijn, we hebben ook nog FIR boeren, aAa boeren, en vast nog wel meer, die een klein onderdeel van het boerenbedrijf tot een geloof maken. Het gaat nergens over en je hebt als niet gelovige er veel last van, dat repeterende gezeur.
spotmelker
Gaat over oormerken, da's wel duidelijk. Gewetensbezwaarden mogen middels fotograferen en haarmonsters afwijken. De Nvwa valt nu over datums, punten en komma's. Ophef om niks.
+1
MTSTAMMINGA
Red de koeien van Thom de Groot
De link plaatsen leuk me niet momenteel sorry

Staat op Facebook om geld in te zamelen als ik het goede begrijp
Het moet ook niet gekker worden denk ik
MTSTAMMINGA
verwijderd
meelezer
facebook.com/reddekoeienvanthomdegroot/?fref=ts

Het is ook een vorm van ondernemen. Maar geen duurzame veehouderij.
gezienus
Quote:
@meelezer: - 44 jaar geleden

Was co toen al actief ?
Grasbaal
GROU - Biologische hobbyboer Thom de Groot uit Grou krijgt zijn in beslag genomen vee waarschijnlijk vrijdag weer terug.

Inspecteurs concludeerden voor de zoveelste maal dat de dieren in de wintermaanden slecht gevoerd en gehuisvest waren.

Meer: lc.nl/friesland/ecoregio/…-
+2
jan 1
Volgend jaar worden ze waarschijnlijk weer opgeladen,kunnen de fb ers weer doneren:)
+1
Coen
De verslaggevers moeten eerst de adressering maar eens goed spellen: Goutum 1 te Grou

straks natuurlijk nog weer een vergoedingsprocedure vanwege onterecht opladen, smartegeld etc. etc.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dieren , nvwa , oormerk en oormerkweigeraar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
11