Veedumper betrapt met behulp van DNA-onderzoek

De verdachte is een 42 jarige veehouder uit Friesland die de dieren zou hebben achtergelaten omdat hij problemen had met het op orde brengen van de verplichte identificatie en registratie (I&R) van zijn dieren.

De afgelopen jaren zijn op diverse plaatsen in Friesland kadavers en levende koeien en kalveren achtergelaten in containers, weilanden en bij handelaren en veehouders op het erf. De runderen hadden geen oormerk in. Daardoor was niet na te gaan van wie de dieren waren.

Meer: vwa.nl/actueel/nieuws/…

Deel dit topic

meelezer

Reacties

meelezer
En voor alle duidelijkheid: "ik ben het niet".
kaas
ik ook niet ben ouder
klaas schouten
Jammer dat deze man geen hulp gekregen heeft om zijn I en R op orde te krijgen. Als je nog met de telefoon je meldingen doorgeeft gaat er nog wel eens wat mis. Het telefonische meldsysteem beschikt niet altijd over alle gegevens en als je dan 1 cijfer verkeerd intoetst reageert het systeem niet op deze fout dus denk jij dat je een melding hebt gedaan maar het is niet vastgelegd in het i en r . Laatst was ik bij een oudere veehouder die had een pink lopen die niet in het i en r stond .Vroeger kreeg je af en toe nog een stallijst om te kunnen conroleren.De man zei mij dat hij zeker wist dat hij het dier gemeld had. Om dit rund alsnog gemeld te krijgen is een lastig probleem.
de hoef
ik vind het zeker triest .maar er gaat geen 40 keer iets mis .;al had mijn vrouw het hier nie gedaan zou het hier ook een zootje zijn
+5
meelezer
Applaus voor de vrouw van de hoef
MTSTAMMINGA
Nou ik zeg niets Heb er soms een mooi zooitje van gemaakt
Maar kan altijd nog weer uitvinden waar het fout is gegaan of wie het is gelukkige 😞
+1
de hoef
@MTSTAMMINGA
vorig weekend hadden er hier 15 gekalft 1 niet gemeld aan de vrouw zit je toch een hele tijd te zoeken voor het allemaal weer klopt
+2
meelezer
Als je nog met telefoon je I&R doorgeeft dan ben je echt vergeten dat we leven in het jaar 2014. En bij evt fouten heb je de plicht te zorgen dat iemand jou helpt, ipv een ander in moeilijkheden te brengen met dode dieren.
Deze persoon had uiteraard eerder aan de bel moeten trekken voor hulp.
+6
voortman
@meelezer. Ik denk dat heel veel meldingen nog via de telefoon gaan.... Kijk eens naar de gemiddelde leeftijd van de veehouders en naar het aantal veehouders die maar een paar keer per jaar een melding hoeven te doen. Het afmeldnummer hangt naast de telefoon en dan "is het veel simpeler" om even te bellen dan "dat gedoe met de computer". Anno 2014 zijn er nog steeds veehouders die niet eens KUNNEN melden, dit laten ze over aan de veehandelaar... "regel jij dat even voor me".... De man in deze kwestie heeft hulp en begeleiding nodig, dit heeft niets met het meldsysteem te maken, alles met de gesteldheid van de persoon. oja, hulp vragen is veel moeilijker dan hulp geven....
+1
Grasbaal
@voortman mijn vader is 77 en die geeft zijn meldingen nog gewoon telefonisch door bij CRV en dan wordt het daar verder ingevoerd. Deze service zal niet gratis zijn maar is voor hem perfect.
pieta
@Grasbaal
Wij werken met een deel ook nog telefonisch. Werkt prima.
paul1
Vaak is er dan meer aan de hand, bv psychische problemen o.i.d.
noordhollander
laten we vaststellen er zijn meerdere wetten en eea heeft ook te maken met afdwingen van situaties er wordt zeker met meerdere stokken gemeten
waarom verloopt eea nog niet per sateliet???wie is gek of wordt gek gemaakt???het lijkt wel genomicsfokkerij..........
gerrie-hul
Noordhollander Waarom per satelliet Dit ook niet waterdicht dat heb ik zelf meegemaakt
paul1
tegenwoordig vind ik de crv app makkelijk om geboorten, aan- en afvoer te melden, kan zo vanuit de stal.
huub
Hier gaat meestal een groot sociaal drama aan vooraf, of je de i&r dan wel of niet telefonisch doet lijkt me bijzaak.
meelezer
Ook deze oormerkweigeraar uit de biologische hoek heeft regelmatig conflicten met de AID (nVWA).

omropfryslan.nl/nijs/de-groot-stjoert-vwa-fuort/
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , erf , kalveren , dieren en oormerk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!