Illustratie van: Thijs-4620

Wat ben ik waard SBS6

Daarnet de landbouw weer eens positief in beeld op SBS6 Wat ben ik waard: daar kan de burger nog een wat van leren! Droge humor van de boer zorgt ook nog eens voor een smeuïg verhaal.

UITZENDING GEMIST - HOEVEEL IS BOER DICK WAARD?: sbs6.nl/programmas/hoeveel-ben-je-waard/… en sbs6.nl/programmas/hoeveel-ben-je-waard/…

Deel dit topic

Reacties

storm
Tja maar zoals de boer al zei: wat heb ik aan die waarde?
Vond wel dat zowel het bedrijf als de woning wel aan een face-lift toe waren!! Ja die trekker en zijn vriendin waren de blikvangers maar voor de rest was het gewoon uit de tijd.
Kom snelgerekend aan een melkleverantie van 500000 kilo en dan is die hypotheek best fors. Dit bedrijf en de boer daar moet toch meer in zitten anders doen veel collega's van hem het niet goed
oldhuus
Ik denk dat ie net het bedrijf heeft overgenomen, dan zijn er vast nog wel andere prioriteiten in de stal bijvoorbeeld, maar die muren mogen wel wat lichter ja.
Grasbaal
Prive maar voor 2400 euro spullen in huis maar wel een dure trekker kopen met 1500 euro per maand afbetaling. Dan kun je jezelf afvragen wat meer prioriteit verdiend.
pieta
Deels heb je gelijk Co. Maar van alles in huis besteden kun je zeker niet bestaan. Er zal toch eerst wat verdiend moeten worden. Met wat minder luxe in huis kun je ook heel tevreden zijn. Met het geld wat men niet heeft koopt men spullen voor het oog van de buurman.
+2
George
Beste Co ik weet niet hoe het bij jou is maar wat is een inboedel nu eenmaal waard? Ik denk bij de meeste mensen niet veel, tenzij je wat Van Gogh's of een originele gouden LP van de Beatles aan de muur hebt hangen. Ik heb de laatste paar jaar verschillende mensen helpen verhuizen en als ik dan al die spullen tijdens het sjouwen bekijk kom je gemiddeld niet erg hoog. Een paar tafels, stoelen , bijzettafels , bankstelletje , Ikea kasten die je eigenlijk beter niet uit elkaar kunt halen tegenwoordig want die schroeven houden alleen bij de eerste keer vastdraaien. Wat bedden en matrassen, TV ,PC , laptopje , wasmachine en droger. Als dat gemiddeld ouder is dan 5 jaar heeft het niet veel waarde Co.
Ik vond het wel een leuke uitzending , er zullen er meer in voorkomen met een lagere waarde dan die meer waard zijn.
jan is hobbyboer
@George
Ik heb niet eens een inboedelverzekering meer. Tweedehands is inboedel toch helemaal niets waard. Antiek hebben wij niet, m'n ouders zijn paar keer verhuisd, dan gooi je de oude rommel (wat nu antiek is) wel weg, hoe minder je mee hoeft te nemen hoe beter. Ook ben ik geen verzamelaar, alles wat me niet meer past gaat weg, door alle innovatie tegenwoordig is de volgende generatie van hetzelfde product altijd weer veel beter dan al die ouwe rommel. Verder kun je in de kringloop alles kopen voor een paar tientjes. We kijken tegenwoordig naar een tv van 35 euro, prachtig ding.
+2
spotmelker
@jan is hobbyboerDoet die TV het ook??
+5
jan is hobbyboer
@spotmelker
Fantastisch, breedbeeld tv. En het mooie van dit soort bedragjes is, als je hem zat bent of hij geeft het op, dan koop je zo weer een andere, er staan er nog zat. Marketing is een mooi fenomeen, deze tv is denk ik nog maar paar jaar oud, maar ja als je mensen wijs maakt dat de nieuwe 10x mooier beeld geeft dan trappen daar vast wel weer mensen in. Grootste probleem van tv vind ik eigenlijk dat de programma's zo hopeloos zijn. Behalve sport en zo nu en dan een film vind ik het eigenlijk geen kijken waard. Dus de tv is niet het probleem, de uitzendingen zijn het probleem, daar helpt geen nieuwerwetse tv aan.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Dus de tv is niet het probleem, de uitzendingen zijn het probleem,

Ben ik mee eens. Hier Digitenne opgezegd, kijken nu alleen nog (gratis) Ned 1, 2 en 3. Wat een verademing. Stukken minder shitzooi, geen reclame tijdens programma's en daardoor veel minder wegzappen. We kijken nu wel eens een programma helemaal af. Ook veel minder wazige tekenfilmpjes met rare aktiefiguren voor de kids. En is er niets van je gading bij, kijken we gezellig samen wat cabaret op uitzending gemist of youtube. Echt jaren eerder moeten doen!
George
@jan is hobbyboer
Beste Jan ik heb nog wel een inboedelverzekering maar wel een hele lage. Ondanks dat we in 2010 geheel nieuwe meubelen in de woonkamer hebben gekocht en een nieuwe TV heb ik de verzekering gewoon laag gelaten zoals het was.
Ik geloof dat heel die rommel bij elkaar een duizendje of 12 gekost heeft toen maar nu 4 jaar later is dat natuurlijk alweer een hoop in waarde gedaald.
de hoef
@George
antiek word toch duurder
George
@de hoef
Ja maar iets uit 2010 moet nog een hele tijd staan voor het antiek is. Ik denk dat ik eerder antiek ben.
de hoef
@George
je had die ouwe moeten bewaren he ,maar die vrouwen willen ook wel is wa anders ,kunnen ze nog beter meubels pakken als een andere vent
+1
George
@de hoef
Die oude stonden er al een 20 jaar en dan willen die vrouwen wel eens wat anders ja. Maar gelukkig niet zo veeleisend hoor , de eikenkeuken die we hebben geplaatst met de verbouwing in 1990 en badkamer en dergelijke is nog steeds in gebruik. We zijn niet zo'n verbouwers.
Sommige blijven aan het breken en bouwen maar voor ons hoeft dat niet zo en proberen gewoon alles netjes te onderhouden.
jan is hobbyboer
@Jack
Als je kinderen hebt (of nog wel eens kinderen hebt te logeren) is Nicolodean volgens mij wel een vereiste (en wifi). Die logerende beginnende pubers doen het liefst niets anderd dan tig uur per dag naar Nicolodean kijken, en als je het over erg hebt, dat is pas erg. Dan is het wel goed dat je nog wat andere hobbies dan tv kijken hebt.
jan is hobbyboer
@George
12 mille en 4 jaar oud, ik vrees het ergste. Paar mille is het denk ik nog waard. Maar een verzekering is toch voor de vervanging, je wilt toch ongever hetzelfde weer terug kunnen kopen.
Mijn vriendin is nogal gek van kringloopjes. Dus die komt nogal eens met wat nieuws thuis (meestal in de prijsrange van 7.5 t/m 30 euro). Enige wat we afgesproken hebben is dat we er geen pakhuis van maken, als er wat nieuws komt of het begint toch wel beetje al te vol te worden, dan gaan we weer even selecteren. Kan zo weer terug naar de kringloop 😄, daarom heet het waarschijnlijk ook zo.
+1
George
@jan is hobbyboer
Ja Jan ik weet dat die meubelen alweer flink zijn gedaald in waarde en nauwelijks nog wat waard zijn.Ik ben wat dat betreft net een echte boer die melkquotum koopt wat in no time niks meer waard is. 😄 Bij de kringloopwinkel ben ik eigenlijk nog nooit geweest en weet ook niet of die hier in de buurt ergens een is. Zal best wel maar vaak wordt er als iets goedkoop is vaker wat gekocht aan tierelantijntjes die je niet echt nodig hebt waardoor in no time de hut vol staat met rommel en daar heb ik het ook weer niet zo op. En ach die nieuwe meubelen zien er wel mooi uit en ik heb er geen lening voor af hoeven sluiten. 😄 Samen met de in 2011 geplaatste houtkachel heb je dan toch een compleet 'nieuwe' woonkamer.
jan is hobbyboer
@George: Vooral doen wat je leuk vind. Ik zeg ook alleen maar hoe wij het doen, is geen waardeoordeel over een ander. Inrichting van een huis zegt vaak wel veel over karakter van een mens, net als de zooi op het erf. Voor achterhoekse begrippen, hier zijn ze nogal veeg-achtig, heb ik er bijv. een bende van. Maar ja, vergeleken met veel mensen leef ik volgens mij ook nogal makkelijk.
George
@jan is hobbyboer
Beste Jan dat eerste doe ik zowieso. 😄
Ik ben ook wel veegachtig met de veegmachine. Ieder leeft op zijn eigen manier en de een maakt het zich wat moeilijker dan de ander. Een bekende van me , een Belgische akkerbouwer zegt altijd als hij weer zo'n hardwerkende NL boer ziet ploeteren of van de grote uitbreidingsplannen hier in NL hoort: Wat heeft die man toch misdaan dat hij zo moet werken? 😄
oldhuus
@jan is hobbyboer
Een opgeruimd erf werkt ook wel makkelijk. Maar vegen, doe het hele erf met de rubberschuif, de rest spoelt de regen wel een keer weg..
mlkvhoudr
@oldhuus

Doe ik ook, maar vind het niet netjes blijven deze vieze natte winter
George
@mlkvhoudr
Met een veegmachine hou je een net schoon erf.
mlkvhoudr
@George

Die heb ik nog wel, maar is op
oldhuus
@mlkvhoudr
Ja die van mij ook, dat is het probleem met die dingen.
George
@oldhuus
Ik heb een nieuwe gekocht en heb mijn oude nog wel te koop voor jullie. €1500 marge en hij is van u. Borstel vernieuwd eind 2012 en is nog circa 80%.

Kenijor
@George
Wat moet je daar mee doen?
+1
cs-agrar
@George
je hebt er wel een barre trekker voor George, klinkt als 6cil deutz
George
@Kenijor
Tja wat doe je met een veegmachine?
Wat doe jij met een melkmachine?
@cs-agrar
Klinkt goed he.
Kenijor
@George
Als die melkmachine niet draait, hoeft de rest ook niet te draaien.
Als je een echte akkerbouwer bent en je geeft om je land dan betreed je dat alleen met droog weer en volgens mij doet zand alleen stuiven en niet plakken zo als hier die vette klei. Dan blijft je pad toch knap? Dacht ik
George
@Kenijor
Zand doet alleen stuiven? Nou zo'n veegmachine heb je veel plezier van als je tenminste van een net schoon opgeruimd erf houdt.
Kenijor
@George
Moet ie toch eerst smerig worden?
Richard1
Het is getaxeerd Co, wat ik gezien heb is niet veel in huis. Maar je moet niet vergeten dat een keuken na dat hij bij jouw geplaatst is, op marktplaats misschien nog 25 % van de nieuwwaarde waard is en na 5 jaar 0. Mechanisatie schrijf je ook snel af maar houd iets langer een handels waarde. 1500 euro per maand voor een trekker is wel echt veel geld, ik kan hem niet vinden in het filmpje maar het zal wel een hele grote fendt zijn zeker.
George
Nee het is een Case trekker. En de keuken hoort volgens mij niet bij de inboedel maar wordt meegenomen in de taxatie van het huis. Deze jonge boer leeft overigens wel heel sober en doet erg goedkoop zijn boodschappen.
+3
oldhuus
Dat had ik ook niet gedaan, 40 ha minus de beweiding kun je ook wel met een gebruikte trekker van 10.000 euro bewerken, ik zie ook maar 1 maaier dus die 150 pk is echt niet nodig, een mengwagen met laadklep van 25.000, die 70 koeien met beweiding had ook wel met een blokkenwagentje gekunt. Maar goed als ik mijn boekhouding hier op zet zal ik ook genoeg opmerkingen krijgen.
+3
vaak
@oldhuusEen oud gezegde wordt nu ook bewaarheidt: Een boer leeft arm maar sterft rijk.
jg
@vaak
En dat is nou net niet de bedoeling....
jan is hobbyboer
@vaak:
ik leef helemaal niet zo arm. Kan eigenlijk alles doen en laten wat ik wil. Nou wil ik niet zoveel luxe, een huis is om te leven, geen toonzaal is mijn motto, maar als ik graag in een dikke mercedes zou willen rijden zou daar ook geen bank over gaan klagen. Ik geef er gewoon nix om, ben nog steeds erg blij met m'n wagenpark (2 auto's) met een totale waarde van ca. 3000 euro (toyota starlet uit 1997 en Renault Scenic, luxe uitvoering!!! uit 2000). Ik rijdt er best wel veel mee (rond de 30-40.000 km per jaar), maar dingen doen het nog prima. Vorige heb ik bijna 6 ton mee gereden, op een gegeven moment wordt het bijna sport. Daarna heeft mijn buurjongen er nog een jaartje mee rondgereden.
+12
gg
Die trekker was na 10 maand afbetaald dus daar komt wel ruinte die Jongen begint net hij heeft een huisje een aanstaande de rest komt wel lijkt mij ik vond het een geweldige uit één zetting. Realistisch wat ook nog te verkopen is. En het lef hebben om je privé zo in de kijker te zetten en waar de hele sector op mee lift Geweldig. Om hier dan kritiek te geven hoe en waar hij zijn centen aanbesteed. Ja dat moet hij zelf weten lijkt mij.
puddingbroodje
Unive vind dat ik met mijn huis ook minimaal 30000 euro aan inboedel zou moeten hebben.... de keuken de parketvloer badkamer e.d. hoort allemaal bij het huis (geen inboedel) tel het dan maar eens op dan kom ik als ik alles NIUEW weer moet kopen niet ver boven de 15000 euro!
het zelfde geld trouwens voor mijn huis die unive op een herbouwwaarde zet van zo ff uit mijn hoofd +/-350000 euro nou ik heb hem in 2005 nieuwgebouwd inclusief alles kwam ik niet aan de helft! ik kon de man van unive de rekeningen laten zien, dan krijg je reacties als eu eu eu!
+10
mlkvhoudr
Ik heb nog bij dick in de klas gezeten, ik kan dus met overtuiging zeggen dat
Die jaargang goede kijk op vrouwen heeft.....
Hoogste waarde van de inboedel zat naast hem 😃
+1
cs-agrar
Leek mij dat hij redelijk makkelijk wat meer omzet in de maand kon halen, 40000ltr met 70koeien is niet zo heel veel, zelfs als je rekend dat er 10droge koeien, best veel maar zou kunnen, in die 70st zitten, is er nog wel wat extra produktie te halen. Al met al, werd wel heel leuk gebracht, vlotte boer, die meid kon ie zeker mee voor de kraam om, en beiden enthousiast.
+11
spotmelker
Alle commentaren ten spijt, aan het eind geeft hij duidelijk aan dat hij het naar z'n zin heeft, daar gaat het toch om? Op een manier waarvan je baalt een berg geld verdienen hou je ook niet vol.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@spotmelker: Op een manier waarvan je baalt een berg geld verdienen hou je ook niet vol.

Moet jij eens in computerland gaan kijken. Daar wordt heel aardig verdiend, maar er zijn maar weinig mensen van boven de 50 die het vak nog leuk vinden. Maar weggaan doen ze echt niet, het is licht werk en het verdiend goed. Is alleen lullig voor de collega's, die kunnen alle werk doen en hebben daarnaast nog te maken met permanent chagareinige en klagende collega's. Ik ben hopelijk een uitzondering, vind het op het moment nog steeds hardstikke leuk, maar ben dan ook nog (net) geen 50.
+1
hans van toos
Eerlijke tv,ik denk dat de gemiddelde boer hier is neergezet van deze leeftijdsgroep.
pieta
Dat betwijfel ik. Er zijn er ook genoeg die niet met weinig genoegen nemen privé.
Coen
Prive uit het bedrijf of totaal ?

er zijn veel collega's die prive niet veel uit het bedrijf nodig zijn omdat er in het gezin loon- en andere neveninkomsten zijn, naast uiteraard "gratis wonen en autorijden"
+6
zeppmann
Duidelijke boodschap: Plezier in je werk is het aller belangrijkste en voor de rest komt het ook wel goed met Dick. Hij heeft de melkveehouderij positief op de kaart gezet voor de gemiddelde Nederlander.
+10
Kenijor
Ik heb liever 70 koeien en een lekker wijf, als 120 en een lelijke hork of 180 en helemaal niks.
(Af en toe zou je willen, dat je geen van beide hebt)
+1
pieta
En het mooie is dat bij 70 koeien ook nog wat tijd hebt voor de vrouw. Smiley
ricardo
Ik melk er meer dan 70 en heb nog zat tijd voor mijn vrouw, dat hangt meer van je instelling af.
+1
cs-agrar
Ideaal, vooral als je geen alcohol nodig hebt... 😉
cs-agrar
@ricardo
tja, er zijn vrouwen waar ik nog geen minuut aan zou willen besteden...
oldhuus
Ideaal zo'n 2x6
jan is hobbyboer
Quote:
@ricardo: Ik melk er meer dan 70 en heb nog zat tijd voor mijn vrouw, dat hangt meer van je instelling af.

Ik zou bijna zeggen, Misschien melk ik er daarom nog veel minder, maar da's wel erg gemakkelijk. Dan krijg ik meteen om de oren dat ik wel veel wegloop van huis 😄. Maar er zijn inderdaad ook wel vrouwen waarbij ik 180 koeien zou overwegen. Regelneven met smetvrees, daar kan ik niet tegen.
MTSTAMMINGA
Geen probleem @kenijor
De koeien kun je verkopen en de vrouw kun je wegsturen 😄

Soms is een vrouw genoot en soms een loot 😞
+1
George
Hoe weet jij dat nou Karst?
😉
+3
MTSTAMMINGA
@George
Dat lees ik hier op het prikkebord 😄

En trouwens sommige uitspraaken krijgt een vrouw almee met de gebroote denk ik weleens
Als mem mijn zussen, huishouderster maakt niet uit
Allemaal het zelfde commetaar 😞
En het ergeste is ze hebben meestal nog gelijk ook 😞
-3
klaas vogelzang
Ik werd getipt door een prikker dat er een topic over mijn broertje hier gaande was.

wij zijn allebei stijfkoppen en zeer eigenwijs wat ook de reden was dat wij niet samen op 1 plek verder konden.
toch heeft hij wel goede stukken in de uitzending zitten maar ook dingen waar ik het niet mee eens ben
die trekker had ik nooit gekocht, zit een boost op tot 150 pk, maar hij doet zelf wel het injecteren en soms wat loonwerk.
ook ik zou zelf niet zo sober willen leven en er een andere woning op willen hebben maar goed het moet maar kunnen.

het alllerjammerste vond ik dat de financieel expert op een winst kwam van
60.000 euro terwijl mijn broertje alleen is
mijn huishouden bestaat uit 6 en heeft dus een heel ander uitgavepatroon
onze moeder mag nog graag voor hem koken dus hij schuif tussen de middag even bij onze ouders aan

nu werd de indruk gewekt dat de 'gouden tijden'alweer terug waren voor de melkveehouderij terwijl het alleen de laatste maanden nog maar wat beter gaat

er zaten opgezette stukken in en zelf zou ik zeker niet mijn hele hebben en houden door gespit willen hebben op tv maar goed het is zijn keuze geweest

kalm an klaas

P.S. de mooie meid heeft hij al niet meer alleen dus hij kan wel weer aan de volgende uitzending van bzv meedoen
+2
de hoef
Je kunt lullen wat je wilt hij heeft zonder grote verhalen ,aan iedereen laten zien hoe het kan .petje af hoor ,ik ben zelf ook best open maar dit zou ik nog niet eens allemaal vertellen
mlkvhoudr
Quote:
@klaas vogelzang: wij zijn allebei stijfkoppen en zeer eigenwijs wat ook de reden was dat wij niet samen op 1 plek verder konden.

Valt niks aan te ontkennen klaas 😃
Todi
Volgens mij is hij nog niet helemaal droog achter de oren want o o wat zijn de kameraden toch belangrijk terwijl zijn vriendin er naast zat.
+1
George
Wat is er mis mee dat je je kameraden belangrijk vind? Ik vind dat ook belangrijk dat je de relatie met vrienden onderhoud.
+1
mlkvhoudr
@George

Dan wil ik ook niet droog achter de oren worden. familie en kameraden zijn ook belangrijk voor mij
George
Is die mooie meid al weer weg bij je broer?
+1
cs-agrar
Er zijn er blijkbaar meer die wel wat zien in miss TT en miss FC Groningen..
Overigens is deze meid vrij:facebook.com/leonie.wesselink/
aukevd
Je kunt wel geen inboedelverzekering afsluiten maar je staat toch raar te kijken als je een middag weggaat en bij thuis komst is het hele huis in de fik. En dan moet er nogal wat gekocht worden.
George
Valt mee voor €25000 heb je weer een hele hoop binnen staan.
Schouten 66
Jammer dat aan het eind van de uitzending niet verteld werd dat het grootste deel bedrijfsvermogen is. Als hij zou verkopen en een huisje terugkopen zoals de presentator voorspiegelde dan komt eerst de belastingdienst een flink bedrag ophalen en zal blijken dat deze boer nog lang niet kan stilleven na verkoop.
+1
George
Stilleven na verkoop zal er waarschijnlijk niet inzitten , maar die belastingclaim kon wel eens flink meevallen. Grond valt nog steeds onder de landbouwvrijstelling , woonhuis staat normaal gesproken prive en dus ook belastingvrij verkoopbaar. Die Stallen en romneyloods staan waarschijnlijk ook voor heel weinig op de balans en dat zijn ze ook waard dus dat verschil zal ook niet groot zijn. Veestapel zit misschien wel wat balans verschil in en nog wat in afgeschreven ijzer wat meer opbrengt dan balanswaarde. Dus ik schat de belastingclaim niet hoog in.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's humor , landbouw en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
69
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN