Miscanthus in het rantsoen.

Miscanthus verbetert structuur in rantsoen

Steeds meer melkkoeien vooral in de Veenweiden gebieden , maar ook elders krijgen sinds kort gehakselde Miscanthus (Olifantengras,Pampas) in het rantsoen, een halve kilo droge stof per koe per dag. Als stikstofverdunner en structuurverbeteraar.
Daarnaast is Miscanthus een hele goede vervanger voor bv. Luzerne, Graszaadhooi,Vezel-Hennep Etc. als Pensprik.

Miscanthus als boxenstrooisel kennen de meeste Melkveehouders, Paardenbezitters en zelf Konijnen houders dan ook wel, neemt namelijk meer vocht op als bv. Stro, ook aan Miscanthus kan men heel goed Kalk toevoegen. Toch zoeken ze al enige tijd naar andere toepassingen/alternatieven, als aanvulling op eiwitrijk gras of een natte kuil.
Als Miscanthus in februari/maart wordt geoogst, heeft het een droge stof gehalte van 85 procent. De voederwaarde is erg laag, maar het is wel een uitstekende structuurbron met een laag eiwitgehalte. Daarmee vormt het een goede aanvulling op het eiwitrijke rantsoen.

Een Duits/Nederlandse studiegroep is dan ook, op zoek gegaan naar een verdunner en structuurleverancier. Daar is miscanthus heel geschikt voor. Voordeel is dat het rendement van de andere delen in het rantsoen hoger wordt en de mest dikker. De Miscanthus (olifantsgras) werd al langer verstrekt in het rantsoen van Jongvee en de Droge koeien. JV/DK rantsoen. Hieruit bleek al dat de dikte van de mest toenam.
Miscanthus, is dan ook in verschillende verpakkingen leverbaar; Losgestort,zakken, pakken, ronde grote en kleine balen, pellets en briketten.
Voor levering Benelux: Adri Noordijk, 0031653121317.
Ik heb dan ook het genoegen u allen die geïnteresseerd zijn in Miscanthus te mogen uitnodigen op de Demo/Informatie dag, namens de grootste Duitse leverancier, teler van Miscanthus.

Wat is het programma en wat is hier te zien:

Deze dag is op vrijdag: 7 maart 2014, van 10.00 uur tot 17.00 uur

Deze wordt gehouden in: 46342 Velen/Ramsdorf (D), Borkener Str. 103, niet ver van Winterswijk.

- Hakselen Miscanthus in de praktijk.
- Machine show voor het poten, oogsten, persen en verpakken.
- Bezichtiging van de Miscanthus velden.
- Pellets en Briketten maken in de praktijk tbv. de Allesbrander.
- Productenvoorstelling, van wat er allemaal uit Miscanthus gemaakt kan worden.
- Onderzoekers, Deskundigen vertellen over de mogelijkheden met Miscanthus.
- - En nog veel meer.
- Het gebruikelijk Hapje en Drankje is er deze dag ook.
-
- Met vriendelijke groet, Adri Noordijk. www.goeweil-balenspecialist.nl

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
@ Adri; Waar is die demodag?
maisboerke
Bedankt, was ik vergeten, is opgelost.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , hakselen , gras , kalk , stro , koeien , koe , konijnen , jongvee , hennep , melkveehouders , rantsoen , rendement , eiwitgehalte , miscanthus , structuur , eiwitrijk , vezel-hennep , boxenstrooisel en strooisel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
4