#Noorderland: Be good and tell it

NoorderlandMelk introduceert eigen uitgebreide gezondheidsplan:

Persbericht


NoorderlandMelk lanceert medio januari haar online versie van haar NoorderlandMelk Gezondheids Plan (NGP). De aanleiding voor het opzetten van een eigen gezondheidsplan is het inzichtelijk maken van cijfers op het gebied van diergezondheid en duurzaamheid ter ondersteuning van de afzet van NoorderlandMelk. Het NGP geeft inzicht in de duurzaamheidsprestaties van leden van NoorderlandMelk en is een effectieve invulling van het landelijk verplichte BedrijfsGezondheidsPlan (BGP) . Het NGP wordt gevuld met cijfers op het gebied van duurzaamheid en diergezondheid van de aangesloten leden-melkveehouders. Het NGP geeft melkveehouders en dierenartsen handvatten om welzijn en gezondheid van de melkkoeien verder te optimaliseren.

Het NGP is ontwikkeld door de NoorderlandMelk-leden in samenwerking met hun geborgde rundveedierenartsen. Het doel van het NGP is om op een eenvoudige manier een risico-inventarisatie op het gebied van dierziekten en antibiotica gebruik te maken van melkveebedrijven.

‘Onze ervaring is dat inzicht in de dierziektestatus van je melkveebedrijf een voorwaarde is om effectief stappen te zetten in de duurzaamheid van je veestapel en reductie van antibioticagebruik.’ Aldus Adrian Langereis, als vicevoorzitter van NoorderlandMelk nauw betrokken bij de ontwikkeling van het NGP. ‘Met dat startpunt is het NGP ingericht, eerst laten zien wat je doet en op welk niveau je staat. Van daar uit kunnen de NoorderlandMelk leden hun eigen verantwoording op de genoemde gebieden oppakken.

Vanaf 1 jan 2014 is in de leveringsvoorwaarden opgenomen dat alle leden van NoorderlandMelk het NGP zullen hanteren. Jaarlijks zal het NGP, vooraf ingevuld met duurzaamheid cijfers (bron Coöperatieve Rundvee Verbetering) en diergezondheid gegevens(bron Gezondheidsdienst voor Dieren en Medirund) door NoorderlandMelk worden klaargezet. Vervolgens zullen de leden veehouders hun gedeelte invullen waarna ze samen met hun dierenartsen het NGP afgronden. De melkveehouder kan de uitkomsten van zijn NGP vergelijken met het landelijk gemiddelde. Daarnaast zijn alle uitkomsten voorzien van een kleurcode waaraan een signaalwaarde is verbonden. Zo wordt inzichtelijk op welke punten een melkveehouder stappen kan zetten.

Slogan van het NGP is: “Be good and tell it”.

Deel dit topic

Reacties

Tinusb
Waarom moet dat in het Enels, is Nederlands niet ,hip, genoeg meer
cs-agrar
Konden misschien geen Fries schrijven, dan maar een internationaal gesproken taal
mlkvhoudr
Ah is bijna fries toch be good and tell "it gait on"
MTSTAMMINGA
Dus de leden van Noorder landmelk vonden het BGP nog niet goed genoeg ?
Als ik het pers bericht zolees ?
IJsseldelta
En de dierenarts is de lachende derde, niet tussen de koeien maar achter de pc met de veehouder voor dik €100 per uur
MTSTAMMINGA
Een echte\goeie veearts wil met de boer tussen de koeien zijn
En niet op kantoor achter de pc zitten iets in tevullen wat ........
+1
spotmelker
.......wat niet in zijn opleiding voorkwam en alleen maar ergernis oplevert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , antibiotica , duurzaamheid , gezondheid , dierziekten , diergezondheid , dieren , melkveehouders , melkveehouder , bedrijfsgezondheidsplan , melkveebedrijf , noorderlandmelk , gezondheidsdienst en rundvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0