Stal voor 1.500 koeien met 24 melkrobots

Aad en Wilma Van Leeuwen bouwen in Nieuw-Zeeland een stal voor 1.500 koeien met 24 melkrobots. Dit bericht twittert Bastian Kooistra. Van Leeuwen Dairy Group melkt al ruim 12.000 koeien op 10 bedrijven.

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Ga is effe een keer filmen co als je tijd over hebt
casev
Volgens mij was Co nog niet zo lang geleden in NZ.

Klinkt idd wel als een intressant project. Vooral intressant voor de Europese melkveehouderij, want kostprijs kampioen zijn ze op deze manier al lang niet meer
gezienus
Quote:
@: kostprijs kampioen zijn ze op deze manier al lang niet meer

Op de foto.hangen al donkere wolken boven het project

24 melkroborts is dat de grootste. Ter wereld
Koenis
@gezienus
heb een keer gehoord over 30 robots in Israel op een bedrijf
duitser
Casev, je oude stageboer uit Canada bouwt nu hier in het oosten een stal voor 1200 koeien met 16 robots.
casev
@duitser
Indrukwekkend! Dit was z`n droom in 2000 al, toen ik daar liep. Hij heeft natuurlijk `n leuke duit uit Canada meegenomen, maar blijkbaar zijn alle remmen nu los 😄

Waar in oost Dld zit Gerard precies?
+2
duitser
@casev
goo.gl/maps/imV55/

Overigens wordt de stal iets verderop gebouwd.
MTSTAMMINGA
Heb foto's gezien van de stal En hele verhalen gehoord over het project van de jongens
Hij doet ook summerfeeding
En toch denk ik als je zo groot bent de uitspraak geldt

Je moet alle winst niet hebben willen En alles ook niet willen weten Om het totaal overzicht te houden
Druk
Daar werd gisterenavond voor gewaarschuwd.
Haar advies was : hou de kosten laag.
hookwood
Precies dat was haar boodschap. Zorg voor niet te hoge vaste lasten zodat je ook bij een lagere melkprijs nog aan je verplichtingen kunt voldoen. En hou vast aan je strategie en hou dingen simpel zodat het ook makkelijk aan een ander is over te laten.
ricardo
Wie warschuwde gisteravond?
hookwood
@ricardo

Leonie Guiney uit Nieuw Zeeland op Niscoo bijeenkomst.

boerenbusiness.nl/artikel/item/…
+2
jan is hobbyboer
Dan ben ik wat dat betreft in ieder geval een voorloper. Simpel en goedkoop, daar hou ik wel van.
melk-t
edepot.wur.nl/188966/
Artikel uit Veeteelt over een bedrijf in Rusland met 32 robots.
+1
George
Tja je kunt maar ergens voldoening uit halen.
jan is hobbyboer
Tja George, als ik moet kiezen tussen een notenboom en 32 melkrobots, dan is de keus gemakkelijk gemaakt. Maar gelukkig voor de robotbouwers denkt niet iedereen er zo over.
gezienus
Jan mocht hij het goed voor elkaar hebben licht hij mischien wel de hele dag met zijn smartfone onder de noteboom
jan 1
Quote:
@gezienus: jan mocht hij het goed voor elkaar hebben licht hij mischien wel de hele dag met zijn smartfone onder de noteboom

Dat valt niet altijd mee,er is altijd wat..denk dat ik Janhobby nu een x gelijk moet geven!
de hoef
@jan 1
hij zal er wel twee monteurs van de laval bij krijgen .kan hij zelf toch nog onder de boom
jan 1
Quote:
@de hoef: van de laval bij krijgen .kan hij zelf toch nog onder de boom

Zou zomaar kunnen,denk dat tie meer aan de kop heeft.Zal een goede herdmanager nodig hebben en zelf het nodige moeten regelen.Moet je wel voor geknipt zijn.
George
Tja Jan niks beter dan bij 32 graden onder een notenboom.
Maar om dat te ervaren moet je en tijd hebben en een notenboom.
pieta
@George
Ik weet nog wel wat leukere dingen om te doen bij die temperaturen.
+1
cs-agrar
@pieta
die kunnen vast wel onder die notenboom..
George
@cs-agrar
Er kan echt heel veel onder een notenboom.
MTSTAMMINGA
Quote:
@George: @cs-agrar
Er kan echt heel veel onder een notenboom

Onder het werk kan ook heelveel 😞 😄
Gait oet klooster
Wie wat waar gisteravond ? Voorlichtingsavond of zo ?
Lous
Toch geen lely s meer ? ??
puddingbroodje
Toen ik in 1997 in NZ stage liep heb ik geen 1 koeien stal gezien alles was lage kosten lage kosten en nog eens lage kosten weiden weiden en nog eens weiden, schijnbaar is de honger naar zuivel zo groot dat ze daar nu dergelijke bedrijven bouwen. wij kijken naar NZ hoe hun weiden doen NZ kijkt naar Nederland hoe wij met botjes melken letterlijk een omgekeerde wereld!
hookwood
Melkprijs ligt momenteel in NZ op hetzelfde niveau als hier en dus zie je nu ook daar investeringen die bij die melkprijs kunnen. Kostprijs volgt opbrengstprijs.....

bij Guiney lag de kostprijs momenteel op 17 eurocent per kg melk en blijft gewoon vasthouden aan hun visie dat een laag kostenbedrijf met alleen gras het beste op de lange termijn is.
jan 1
Quote:
@hookwood: Melkprijs ligt momenteel in NZ op hetzelfde niveau als hier en dus zie je nu ook daar investeringen die bij die melkprijs kunnen. Kostprijs volgt opbrengstprijs.....

bij Guiney lag de kostprijs momenteel op 17 eurocent per kg melk en blijft gewoon vasthouden

Zal daar ook flink belasting moeten betalen denk ik,zal daardoor een keer mee gaan met een hogere kostprijs..
pieta
@jan 1
Dat is nou wat je noemt een kolossale denkfout Jan. Je betaalt alleen belasting bij het genereren van inkomen. Stel melk brengt 17 cent op --> geen belasting.
+1
Coen
@pieta klopt helemaal, van winst is niemand armer geworden 😄
jan 1
Quote:
@pieta: Dat is nou wat je noemt een kolossale denkfout Jan. Je betaalt alleen belasting bij het genereren van inkomen. Stel melk brengt 17 cent op --> geen bela

Misschien niet in NZ,maar in nl gaat het gelijk op aan nieuw ijzer en ander hobby spul(om zogezegd belasting voor te blijven:)),meestal kruipt de lage kostprijs ongemerkt toch omhoog.
pieta
Quote:
@jan 1: Misschien niet in NZ,maar in nl gaat het gelijk op aan nieuw ijzer en ander hobby spul(om zogezegd belasting voor te blijven:)),meestal kruipt de lage kostprijs ongemerkt toch omhoog.

Dus jouw conclusie is dat je kostprijs alleen laag is/blijft/wordt als je van weinig tot niets verdiend. Smiley. Bij mij werkt het anders.
cs-agrar
@jan 1
als je het zo bekijkt,om de belasting voor te blijven mooi ijzer kopen, kan je ook je belastingcenten in de kostprijs mee rekenen, immers, of het nu naar de trekkerdealer gaat of naar de belasting, weg is het. Alleen is die trekkerdealer dan nog wel eens zo aardig om er iets in ruil voor te geven waar je werk weer iets makkelijker of leuker van word. Daarbij geven ze elk jaar een feessie (open dagen) kan je nog eens een biertje halen. Dat heb je van je belastinginspecteur vast nog nooit gehad.

@Pieta
weinig tot niets verdienen kan de kostprijs wel verlagen, door bewustwording van waar de kosten gemaakt worden. Als er zat centen binnenkomen maar een extra centje hier of daar niet zo veel uit op de grote hoop
+1
jan 1
Quote:
@pieta: Dus jouw conclusie is dat je kostprijs alleen laag is/blijft/wordt als je van weinig tot niets verdiend. Smiley. Bij mij werkt het anders.

Precies,daar gaat je kostprijs meestal van naar beneden,zal wel moeten anders blijf je geen boer.
+1
jg
@jan 1
Wat een onzin Jan. Kostprijs heeft met ondernemerschap en dicipline te maken. Overproduktie tov de vraag leidt tot lage opbrengstprijzen, daardoor is er lang weinig verdiend en met veel vreemd vermogen in stallen en machines geinvesteerd.
+1
pieta
@jan 1
Ik ben het toch meer met @jg eens maar in de praktijk zijn er veel dingen die anders werken. Maar bij ons worden vaneen gezonde aflossingen en reserveringen gedaan. En in een slecht jaar worden kosten vooral uitgesteld. Belasting reserveer je geld voor, dit hoeft alleen in goede jaren. In een slecht jaar betaal je geen/minder belasting. Geld in nieuw ijzer doe je echt zelf en hoef je van niemand. En @ cs-agrar de belasting neemt hooguit een 50% mee tov de trekkerdealer en van die andere helft kun je dus ook leuke dingen gaan doen als je je kostprijs er niet mee wilt verlagen.
+3
MTSTAMMINGA
@jan 1
Uitspraak van een boekhouder De vinding rijkheid van een ondernemer is groter bij een lage melkprijs dat ik me kon voorstellen Om de kosten te drukken
+1
jan 1
Quote:
@jg: Wat een onzin Jan. Kostprijs heeft met ondernemerschap en dicipline te maken. Overproduktie tov de vraag leidt tot lage opbrengstprijzen, daardoor is er lang weinig verdiend en met veel vreemd vermogen in stallen en ma

Aan overproductie kan ik nix doen,zelfs met eu quotering was de melkprijs bagger..en natuurlijk is kostprijs een stuk ondernemerschap en de goede keuzes maken in het leven,met een portie geluk erbij..
jg
@MTSTAMMINGA
Vindingrijkheid ten koste van het gezin zeker..........
+1
gezienus
Bij zulke aantal vraag mij af wat beter is roborts of draaimelkstal

is deze karst proof

casev
Het zal je beroep maar zijn: melkstel aansluiter.....
Grasbaal
Dit gaat in een moordend tempo. En wat een prachtige volle uiers

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , nieuwzeeland en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
4