Loonwerk Software

Goedemiddag mede- Tractorfanners,

Iedere loonwerker kent wel het probleem met de urenregistratie / werkbonnen. Onderhand zijn er al veel bedrijven die hier oplossingen voor bieden als geautomatiseerde urenregistratie, met vaak nog vele uitgebreide mogelijkheden.

Ik vroeg mij af welke software jullie hiervoor gebruiken? Daarbij zou ik wel willen weten hoe jullie dit bevalt.
Gebruiken jullie dan, naast de urenregistratie, nog andere programma's of onderdelen? ( perceelsregistratie, teeltregistratie, automatische facturing e.d.)

Groeten,

Fendt940

Deel dit topic

Reacties

Vondiep
Werkbonnen en weeklijst Excel
Boerenjongen16
@Fendt940 Ken er nog maar zat die het schriftelijk doen, in een boekje. Projectje btw?
johan6640
Loonwerker die hier komt schrijft het gewoon nog op in het boekje
Fendt940
Het gebeurt veelal schriftelijk inderdaad, maar ik doel juist op het geautomatiseerde m.b.v. een tablet oid in de trekker.

@Boerenjongen16

ik ga er mee aan de slag bij stagebedrijf.
atlaspower
Microsoft exel, daar kun je alles mee bereiken, ik heb zelf daarmee een programma/facturen/ uren roosters etc etc gemaakt wat alles zelf uitrekend, gewoon een paar uur ermee gaan stoeien en je komt tot verbluffende prestatie's, bij exel zelf staat hoe je de formules kunt invullen en mogelijk heden om dingen met elkaar te combineren, oftewel hetzelfde als wat je duur kunt kopen of wat je elke keer moet bijbetalen om up daite te houden,,
mike_v
Quote @Fendt940:
... m.b.v. een tablet oid in de trekker.

Denk persoonlijk dat de meeste nog niet zover zijn, hoewel het een kwestie van tijd is!
Voor de meeste chauffeurs zal het werken met pen en papier iets makkelijker zijn. Als je met je vettige vingers aan een tablet moet gaan prullen, gaat hij niet lang meegaan vermoed ik 😉 .
JJ
Er zijn wel een hoop bedrijven die hier gebruik van maken. Maar veelal wordt het nog met de hand geschreven maar wel digitaal verwerkt.
Programma's worden vaak ook gebruikt voor verdere boekhouding.
Programma waar ik zelf bij Loonbedrijf op kantoor mee gewerkt heb is WerkExpert.
Hier in de buurt is een Loonbedrijf begonnen met digitaal invullen via een soort tablet. Werkte opzich goed, maar niet al het personeel kan of wil zoiets. Bedrijf wou dit gebruiken om sneller te kunnen factureren.
Boemrang
Bij ons in de transport werken ze ook veel met die i pads, staan constant in verbinding met het kantoor, kunnen je precies volgen en noem maar op...
Tevens zit hier ook de telefoon en navigatie op....
Toch zijn ze zeer storings-gevoelig, regelmatig weer een up-date....
Heb je een storing dan komt toch weer de pen en papier boven water...
Alles heeft een voordeel en een nadeel...
Boerenjongen16
@Boemrang Inderdaad, ken er ook een loonbedrijf die dat gebruikt... opzich prachtig.
Snaky Bill
Gewoon op je Iphoon je form in vullen en naar kantoor zenden
johndeere1640
Ik ken het niet maar misschien is dit wat?
quality-it.eu/quality-it.eu/index.php/…
walker1
Voor loonwerkers zal er toch ook wel software zijn dat compatible is met boordcomputers in trekkers?
Beetje raar als loonwerkers wel de duurste high tech trekkers kopen met alles er op en er aan zoals boordscomputers en gps en dan vervolgens nog pen en papier nodig hebben???
erik9831
De landbouwer/loonwerker die naast ons het land bewerkt, heeft altijd een laptop bij. Dit om het s'avonds niet meer over te moeten zetten op pc.

Neef doet alles nog op papier en dan alles invullen op de pc.

Het zijn niet alleen loonwerkers, ook de landbouwers zelf die dit allemaal moeten bijhouden. Hoeveelheid sproeimiddel op dat perceel, hoeveelheid meststoffen, waar het perceel gelegen is ... Noem maar op.
Siebenga
Denk er om er zijn heul heul heul veel bedrijven die dit aanbieden, het maken van zoiets is redelijk zwaar maar vooral de nazorg moet het belangrijkst zijn! Hier laat 80% het liggen en jij als bedrijf bent de lul! Nooit goed werkend en alsnog excel gebruiken of gigantiese rekeningen! Zorg dat alles van minuut 1 tot oplage op papier staat en ga niet met elke erp aanbieder in zee!
beertender
Een loonbedrijf in Duitsland waar ik wel voor werk,
doet t met ipads met t programma agrarmonitor,
t programma zelf is goed je kunt dr alles mee uren, trekker registratie, akkerregidtratie navigatie noem maar op,
het programma is alleen maar in Duitse taal te krijgen, en de verbinding met internet in oost Duitsland op sommige plaatsen drama
EA_MF
Waarom met ipad's, tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone, daar moet die software ook gewoon op kunnen draaien lijkt mij, en die zijn veel compacter
Stef_S
Wij werken met iPhone/iPad met CloudOn en Apple Numbers.
Fendt940
@mike_v

Een chauffeur heeft als het goed is geen smerige vingers voor het Touch screen, anders smeer je ook de hele trekker onder. Maar Tablet was maar een voorbeeld.

@JJ

Bedankt voor de tip, WerkExpert, die schrijf ik even op. En inderdaad, niet al het personeel zal ermee willen werken, moet daarom zo eenvoudig mogelijk. Gewoon begin tijd, eind tijd pauzes e.d.

@johndeere1640

Dat is inderdaad zoiets als ik zoek! Bedankt!

@Siebenga

Inderdaad, ik ben er al veel tegengekomen. Er is helaas nergens te lezen wat de ervaringen ermee zijn. Vandaar dat ik het hier vraag. Ondertussen heb ik al wel een aantal loonwerkers die er gebruik van maken, misschien dat ik er daar wat van bel naar hun ervaringen.

@beertender

Agrarmonitor kon ik nog niet, bedankt!

@EA_MF

Werk en prive gescheiden houden hè. Daarbij kun je met veel van die apparaten in de trekker ook bellen.

@Stef_S

Is ook nog te overwegen, zal dan vooral zelf organiseren zijn neem ik aan?
Stef_S
@Fendt940 Klopt helemaal, eerst zelf mee aan de slag gegaan. Toen een A4 opgesteld voor richtlijnen mbt het gebruik en dat een aantal keer uitgeprint en geplastificeerd. De jongens hier ervaren het als zeer gebruiksvriendelijk. Voor de klanten die nog graag een papieren versie willen is er AirPrint. D.m.v. WiFi kunnen de jongens bij thuiskomst direct de gewenste bonnen uitprinten.
mike_v
In theorie niet neen. Maar in de praktijk is het vaak anders, @Fendt940. Bij een nieuwe trekker zal er altijd op gelet worden, maar zodra deze enkele jaren dienst erop heeft zitten, wordt al eens rapper met wat vuilere handen, kleren, ... in de trekker gestapt. Met alle gevolgen van dien...
Fendt940
@Stef_S

Dat is lang geen gek idee eigenlijk. Zal ook goedkoper zijn dan een voorgeprogrammeerd programma. Daarbij ook betrouwbaar want je kan zo naar de winkel er mee terug.
Als het op het kantoor maar digitaal staat, dan is het al stukken beter over te nemen dan sommige handschriften. Die onthoud ik, bedankt!

@mike_v

Daar heb je inderdaad een punt. Maar desnoods een doek in de trekker en het zal wel weer moeten gaan, verwacht ik.
EA_MF
@Fendt940 om werk en privé gescheiden te houden heb je dual-sim telefoons 😉
NHSanderJD
Gister zag ik toevallig op de tv, begeleidingsbrieven op de ipad, alles digitaal.
Fendt940
@EA_MF

Toch is het niet alles.

@NHSanderJD

Wa bedoel je met begeleidingsbrieven? Soort werkbonnen/werkorders?
Boemrang
Quote @NHSanderJD:
begeleidingsbrieven op de ipad

Dit ging ook nog maar om een proef, was ook nog niet waterdicht zoals ik begrepen heb, maar dat komt vast goed...
NHSanderJD
@Fendt940 Als je grondstoffen vervoert heb je een begeleidings brief nodig, dat zijn bonnen met de gegevens van wat je vervoert en voor wie, je kan der ook tijd op schrijven, alles word je opschrijft word door gedrukt, 1 bon heeft dan ook 4 of 5 blaadjes.
NHSanderJD
Quote @Boemrang:
komt vast goed..

Dit komt wel goed denk, in de bietencampagne gebruiken ze ook al zoiets en met bagger transport ook.
NHSanderJD
Quote @Fendt940:
Wa bedoel je met begeleidingsbrieven
zandrecycling.nl/wat-is-een-begeleidingsbrief.html…
Dit is zo een brief.
Fendt940
@NHSanderJD

Duidelijk. Ik denk alleen dat het veel werk dit programma om te schrijven tot de werkbonnen en urenregistratie van een loonwerker.

@Stef_S

Werken jullie trouwens ook met planning via de Iphone / Ipad? Vanuit de directie bij iedereen te zien en snel te wijzigen?
RobDeutz104
Exactonline, kunnen de mannen ook de uren op hun mobiel invullen
Boemrang
Quote @NHSanderJD:
Dit is zo een brief.

En vul de begeleidingsbrief maar goed in want heb je een groot probleem bij een controle als het niet goed gedaan is...
Hier zijn ze niet mis mee, kan zeer veel euro's kosten...
Fendt940
@RobDeutz104

Ik zal het eens bekijken, bedankt!
radium45
@Fendt940 shop.beurtvaartadres.nl/products.aspx/…

En daarbij moet je ook nog een erkenning hebben van het N.I.W.O.
Stef_S
@Fendt940 Daar zijn we wel mee bezig geweest, alleen het internet hier bij ons in Belgie is nog niet zo goed ontwikkeld als in Nederland. Daardoor komt het nogal wel eens voor dat een agendapunt (planning) niet direct via pushberichten (notificaties) binnenkomt. Zodra dit zal verbeteren gaan we er zeker gebruik van maken, wijzigingen in de planning worden dan als een sms'je doorgevoerd. Nu gaat het bij ons (helaas) nog altijd via de telefoon.
Fendt940
@Stef_S

Ah zo. En dat zou je op CloudOn of Apple Numbers kunnen invoeren begrijp ik? Of een soort gedeelde agenda?

( ben zelf niet bekent met Apple, maar dan zal ik me er eens in gaan verdiepen. )
Fendt940
@radium45

Ik heb het gisteravond even bekeken, maar ik zie er eigenlijk niet echt een oplossing in. Het idee van [Stef_S] lijkt mij handiger en goedkoper.
Stef_S
@Fendt940 We proberen eigenlijk zoveel mogelijk gebruiken te maken van standaard apps, of in ieder geval door Apple zelf ontworpen. Problemen worden namelijk veel sneller opgelost dan met redelijk onbekende apps.
Alle Apple apparaten zitten op dezelfde account, dus agenda punten (planningen) die doorgevoerd worden vanuit de basis computer op kantoor komen op verder alle apparaten terecht. Zoals je zelf al zegt een gedeelde agenda.
De Apple apparaten zin vrij prijzig in aanschaf, maar gaan zonder allerlei rompslomp veel langer mee dan andere systemen hebben wij ervaren. Ook het gebruikersgemak krijgt een dikke plus, zelfs mijn opa van 76 kan er goed mee overweg 😃
Fendt940
@Stef_S

Ik denk dat wel wat kan daarmee! Wat je zegt, kost wel even wat. Een ander bedrijf levert een programma hiervoor, maar daarmee 'huur' je zeg maar de apparaten voor een bedrag per maand per apparaat. Loopt al met al behoorlijk op en je zit er eigenlijk aan vast als je er toch al mee bezig bent.
Wat jij zegt ben je niet zozeer afhankelijk van een leverancier. Een bedrijf als Apple zou zijn aftersale voor elkaar moeten hebben.
En gebruiksgemak is ook belangrijk inderdaad.

Ik ga eens bekijken wat ik er mee kan! Bedankt hè!
Stef_S
@Fendt940 Jij begrijpt 't 😄 Geen dank, succes met je opdracht! Als je nog eens wat wilt weten, weet je me te vinden.
Fendt940
@Stef_S

Dat komt goed, ik laat zowiezo wel even weten wat en hoe het geworden is.
tractorenfan
Ik ken een bedrijf dat een Google Drive Spreadsheet gebruikt. Dat is gedeeld met alle gasten.
Elke gast heeft een eigen tab. Smorgens komt hij aan en hij ziet meteen staan wat zijn taken voor de dag zijn. Uren gewoon op invullen en andere informatie.

Ook in de zomer handig de pers vult het aantal balen meteen in en de wikkelaar weet meteen hoeveel hij er moet gehad hebben (vooral s nachts kan je al eens een baal in een uithoek niet gezien hebben :p)

Een nadeel is wel dat elke gast dan een smartphone met mobiel Internet moet hebben. De meeste hebben dit wel tegenwoordig, en het loonbedrijf vergoed dan een deel van het abonnement. Google drive gebruikt eigenlijk echt niet veel.
Je kan Idd werken met een tablet. Als oplossing voor vuil vingers kan je ook een speciale pen gebruiken.
BoerBertus
Goedenavond forummers.

Zijn er al nieuwe apps of software op dit gebied, sinds de laatste reactie??
mike_v
Bij ons gebruiken we Qeos wanneer we voor de conserven fabriek bezig zijn (qeos.be/nl/) @BoerBertus. Voor het loonwerk bij landbouwers wordt gewoon op papier gewerkt.
mdoornekamp
@mike_v whatts app werkt ook wel aardig. Iedereen mag toch graag met de telefoon spelen.

Met de sleepslang hadden we altijd een grote agenda in de trekker. Dan kon de baas het zondag s zo overnemen.
mike_v
Wat kan je qua tijdsregistratie doen via wattsapp @mdoornekamp? Behalve een berichtje sturen dat je begonnen bent.
mdoornekamp
@mike_v ja dat. Of savonds de gewerkte uren door sturen naar een speciale groeps app
mike_v
Nu is het misschien ouderwets maar wat met het werkvolk dat geen smartphone in bezit heeft @mdoornekamp? Als ik bij ons bekijk zijn er nog wel enkele.
mdoornekamp
@mike_v haha. Ja klopt. Hier ook nog 1 met een nikia 6310🤣
mike_v
Die leven gemiddeld wel langer dan de smartphone tegenwoordig @mdoornekamp 😆 .
Opmerkelijk dat de naam Agro-IT nog niet genoemd is. Betaal-software wat al die mogelijkheden kent.
maikwolsink
Op het werk gebruiken wij de ''werkorder'' app
hier in kan de planning ons de opdracht geven.
vervolgens krijgen wij als personeel de klus in de app op onze smartphone. hier staat de soort klus,evt welke machines nodig,waar,geschatte werkduur,en klantnaam waar het voor is met adres gegevens en telefoon nummers om hem evt te bereiken.
nadat wij de klus hebben gedaan vullen wij alles in.
o.a. reistijd heen en terug,pauze,evt byzonderheden dus storing o.i.d.. maar ook machine nummers
ook kunnen wij op een apart tabblad handmatig dingen invullen o.a. gewerkte ha's en aantal kg zaad. ook kunnen wij foto's bijvoegen als het nodig is.
of met het mest rijden het aantal kuubs wat verzet is.
als wij de dag afsluiten of de order opslaan kan de planning dit gelijk zien en kunnen ze je een nieuwe order geven.
volgens mij word deze app ook gebruikt in combinatie met de facturering maar dat weet ik niet zeker.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
52
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
25