Farmel zoekt 50 procent melk erbij

Het jachtseizoen op melk is nog niet gesloten:

Emmeloord/Schoonhoven - Zuivelhandelaar Farmel zoekt, naast de 200 miljoen kilo eigen melk, nog eens 100 miljoen kilo melk erbij van nieuwe leveranciers. Dit bevestigt Johan Schep, mede-aandeelhouder in Farmel. De zuivelhandelaar biedt leveranciers een melkprijs die rond het niveau van FrieslandCampina ligt, zegt hij.

Meer (voor Boerderij abonnees): boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+2
K heb ze gesproken op de beurs in hardenberg, als de markt goed kan ierdereen goed uut betalen.
+2
jan 1
En als het ff minder gaat aan de laatste tiet!
spotmelker
Dat hangt af van je contract(termijn) waarvoor je als individuele leverancier voor kiest.
mlkvhoudr
Zou je het me aanraden dan om zaken te gaan doen met farmel?
+1
spotmelker
@mlkvhoudrDat ligt grotendeels aan jezelf, je moet weten wat je wilt en besluiten durven nemen voor langere tijd waarbij je de keus hebt tussen contract of vrije handel, een mengvorm daarvan of termijncontract. Het kan vervelend zijn als je (goede) contract afloopt in een marktdip maar daar zijn we na 2009 ook uitgekomen.
mlkvhoudr
@spotmelker

Heb jij het zo geregeld dan ? en hoe pakt dat in een jaar als deze uit dat de melkfabrieken wel weer erg lang deden om de stijging in de markt te verdisconteren met de melkprijs.

Steeg de melkprijs bij jou sneller of werd dat ook gedempt door de meerdere contracten en is dat bij daling dan ook weer zo ?
spotmelker
+1
hans van toos
Als ze een ondergrens van bv 40ct garanderen kun je wel een paar boeren binnen halen denk ik!
paul1
40 cent is alweer achterhaald, moet minstens 50 zijn.....
noordhollander
Dit is iets voor zwervertjes
+1
Kenijor
Iedereen is toch vrij om te handelen met wie hij wil. Moet jij toch weten.
MBTrac1100
Klinkt dat niet wat negatief?
pvmelick
Toch maar eerst even uitzoeken wie achter Farmel zit.....bekende namen.
Laat me raden ,stegro ??? Was dat eerder niet V/Bakel.
mlkvhoudr
Nee van de steege en nu is het de man die destijds bedrijfsleider was bij steegro
casev
Jan Schep heeft die boedel van steegro overgenomen toch? En vervolgens de naam veranderd naar farmel.
Gait oet klooster
Moeten we oppassen om met hen in zee te gaan ? Niet dat ik dat van plan ben !En dit is ook geen verdachtmaking in welke richting dan ook .
jan 1
Quote:
@Gait oet klooster: Moeten we oppassen om met hen in zee te gaan ? Niet dat ik dat van plan ben !En dit is ook geen verdachtmaking in

Waarom ook niet,Johan lijkt me beste kerel,altijd wel in achterhoofd houden dat het zakenmannen zijn...
Kenijor
Ga er maar niet vanuit dat ze bij grote"coöperaties" er voor jou zitten. Dus alternatief is goed voor concurrentie en houd de rest een beetje wakker.
+1
Cornelis
@KenijorEen ieder heeft zelf de keuze, alleen heeft Farmel geen fabriek, geen verwerking en geen afzet. Men handelt louter in melk en dat doen ze goed.
pieta
Quote:
@Cornelis: geen afzet

? Waar laten ze het als ze geenafzet hebben?
+1
Cornelis
@pietaGeen afzet in de vorm van consumenten, wel scherp!
+1
storm
Degene die naar Farmel gaan veel succes!! Wij blijven bij RFC want wij gaan voor de langere termijn. Merk iedere keer weer dat degene die altijd voor de hoogste prijs en de scherpste offertes gaan bedrogen uitkomt of een boel trammelant heeft.
+3
jan 1
Quote:
@storm: Degene die naar Farmel gaan veel succes!! Wij blijven bij RFC want wij gaan voor de langere termijn. Merk iedere keer weer dat degene die altijd voor de hoogste prijs en de scherpste offertes gaan bedrogen

Precies, zekerheid.Bank vraagt in goede tijden nix en in slechte tijden aan wie je(mag)(leveren) levert
-3
noordhollander
Het is zeker zo dat steegro en van bakel samen deden in melkhandel verder mag iedereen zelf t puzzeltje invullen veel plezier daarbij onder de kerstboom.........en buiten dat wordt t geen hoogste tijd dat er openheid komt over de struktuur van steegro oftewel farmel die schimmige verhaaltjes zoals in veeteelt werken negatief dat begrijpt ieder nadenkend mens en ik denk jan schep ook.....
Kenijor
Die rivaliteit die bij de boeren leeft, is er bij de handelaren en melkin/verkopers niet, daar regeert het principe van ik zoveel mogelijk verdienen tegen ieder geweten in. Alleen moet de tegenpartij net in leven blijven voor de volgende keer
ejb
Zie geen rivaliteit.

dat niet iedereen dezelfde keus maakt is toch helemaal niet erg.
en als Farmel nieuwe leveranciers zoekt is dat toch gewoon prima niemand verplicht je om eraan te leveren.

bevestigd alleen maar hetgeen ik en de meesten al wel langer weten. en dat is dat de toekomst voor zuivel goed is.

verder is er natuurlijk wel concurrentie onderling bij de melkproductenverkopers dat is ook gezond en anders hadden ze allang de NMA op de stoep gehad
+3
Kenijor
Rivaliteit, laat ik het zo zeggen ; de meeste leden gunnen diegene die wel t lef hebben om de stap te zetten minder dan niks en lachen hun kapot als je t voor jou fout afloopt en zeggen " dan zie je wel" , dat nog liever dan gesamelijk meer vangen.
+1
de hoef
@Kenijor
dit heeft niet met rivaliteit te maken .maar als je naar een particulier vertrekt heeft die 1 belang en dat is beter van jou worden ,en dat geeft niks want daar ben je zelf bij .maar de boeren mee ervaring hebben het bij van bakel. allemaal mis zien gaan, en dat nu als de prijs een beetje zakt ook weer gebeuren hier hoef je geen professor voor te zijn [ik was zelf ook van plan om na van bakel te gaan .maar ik ben elke dag de oude boeren nog dankbaar dat ik na hun geluisterd heb
jg
@de hoef
Farmel zal dus meer moeten betalen anders stapt er niemand over, zelfs niet voor 5 cent vertrekbonus.
+1
de hoef
@jg
het probleem zal dit contract niet zijn ,maar het volgende
+2
Cornelis
@jgEr zijn altijd boeren die elders een beter gevoel bij krijgen en dan maakt geld niet meer uit lees ik soms.
+1
ejb
@Corneliswees gerust

ik heb voor mezelf besloten niet inhoudelijk en ook geen informatie meer te geven over mij overstap sinds een prikker de overstap van RFC naar Noorderland heeft vergeleken met Russische roulette met 6 kogels.
+3
Kenijor
@ejb
Wie niet waagt, blijft maagd
+5
mlkvhoudr
@ejb

Stamboek sallander 😉 Verget'n giet nog wel, moar vergev'n dat nooit 😉

Neem het leven toch niet zo serieus, als iedereen tegen wie ik ooit wat doms heb gezegd me niet meer wil kennen dan wordt het knap stil om me heen.

Ik dacht overigens dat dat een uitspraak was van wiebren over het mestgebeuren dat van die russische roulette.

Ik zou het in ieder geval wel erg jammer vinden als je ons niet meer op de hoogte houd van hoe het je bevalt...........
+3
ejb
@mlkvhoudr

beste melkveehouder

ik heb me dat voorgenomen voor het nieuwe jaar, neem overigens alleen die dingen serieus die rechtstreeks tegen mij dus in mijn gezicht gezegd worden. en ik heb toch al een heel aantal Noorderlandboeren gesproken en het gevoel is steeds beter en desbetreffende uitspraak is gedaan door een niet RFC lid nl @Wouter Verhoef melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/59318/
maar ga er maar vanuit zolang je van mij niets hoort over Noorderland dat het dan goed zit.

verder om dan inhoudelijk op deze topic te reageren: RFC boeren hebben er alle belang bij dat de referentiebedrijven het extreem goed doen want dat geeft namelijk een goede garantieprijs en zal mogelijk de winst iets drukken wat dan ten kostte gaat van de bonussen en het geld wat in de dode hand verdwijnt.
+1
Cornelis
@ejbEn stel nu eens dat de door jou genoemde bonussen afhankelijk zijn van de in totaal uitbetaalde melkprijs....... En ja het is toch wel te hopen dat zowel FC als de referentiebedrijven hun stinkende best doen om het extreem goed te doen.
ejb
@Cornelis
als de bonussen afhankelijk zouden zijn van de in totaal betaalde melkprijs zie ik geen enkele reden meer om de garantieprijs in de benen te houden en kan RFC gewoon een eigen prijs neerzetten

dus ook jij ziet niets in rivalitiet onder de boeren?
Cornelis
@ejbEn waar zou je dan de eigen melkprijs op gaan baseren? Zo ver ik weet hebben garantieprijs en bonussen niks met elkaar te maken.
Rivaliteit onder boeren? Ik zie het niet en hoor het ook niet, ik hoop alleen dat het iedereen goed gaat.
@ejb
Die rivaliteit vind ik prima, en soms uutdagend maar volg gewoon je eigen plan, laat je de kop niet gek maken nu de pries van melk goed is
ook hier eindje verderop bedrijf met 300 koeien , gaat met 100 koeien uutbreiden plus carosel melkstal, anders moet men teveel belasting betalen, ieder zijn ding.
+3
pieta
@de tukker oet twente
Wat een onzinredenatie. Er van uitgaande dat er goed geboerd wordt gaat hier meer verdiend worden na de uitbreiding. Is dit niet zo dan kon hij voor z'n plezier beter een paar nieuwe trekkers kopen, heb je hetzelfde effect qua belasting en in een trekker kun je lekker gaan rondrijden en van meer koeien houden zonder meer winst te maken heb je alleen maar werk.
+1
mlkvhoudr
@pieta

Zo rolt het nou eenmaal in de landbouw, ik was pas op een studieclub waar een kengetal uitgelegd werd waarmee je kon kijken hoever je kon gaan met financieren, bij een bepaald getal kon je geloof ik nog aan je verplichtingen voldoen.

Ik vraag me altijd af wat het nut van zulke kengetallen is, ik ben helemaal niet geinteresseerd in kengetallen die de grens van het mogelijke aangeven.

Het lijkt er in de landbouw veel te vaak over te gaan : kun je het financieren en veel te weinig over langetermijnideeen
ejb
@Cornelisals de concurrentie het in verhouding slechter zou doen dan RFC dan heb je een lagere garantieprijs en dus een hogere winst en dus heeft bonus en garantieprijs wel met elkaar te maken.

de prijs baseren op de verkoopprijzen van je producten minus de inkoopprijs van de toegevoegde producten minus de productiekosten om van de grondstof melk het te verkoopproduct te maken incl. verpakking

DE MARKT noemen ze zoiets
+2
Cornelis
[@ej Dit jaar laat toevallig zien dat ook bij een sterk stijgende garantieprijs de winst op peil blijft, zelfs stijgt. Eerder probeerde ik je uit te leggen dat het niet handig is om een bonus af te laten hangen van de winst dus je kunt best volhouden dat het wel zo is, maar de ledenraad van FC is op de hoogte van de werkelijkheid in deze.

Aardig systeem maar hoe gaan we dat in onze toko oppakken. We maken misschien wel duizend verschillende producten, waarvan we op voorhand niet weten hoeveel we er van verkopen en wanneer en je moet dan ook nog even weten hoeveel melk er in zit, teruggerekend naar kg boerderijmelk en hoe ga je zo de verkopers stimuleren om een hoge verkoopprijs te realiseren.

Op dit moment is de boerenmelkprijs gebaseerd op hetgeen er in DE MARKT gebeurt, we noemen dat garantieprijs.
+2
MTSTAMMINGA
@mlkvhoudr
Men rekente net zolang tot het kan ,en leeft van een roode bankrekening 😄 😄

En hoe meer getallen je mee rekente ,hoe meer je van de werkelijkheid afwijkte 😄
pieta
@Cornelis
Nou valt natuurlijk van bonussen obv van de absolute melkprijs ook veel discussie te voeren. We danken onze huidige melkprijs aan een goedlopende wereldmarkt en niet direct aan RFC. Aan RFC hebben we het laatste "beetje" te danken. Dat "beetje" moet het verschil maken.
Cornelis
@pietaHet is slechts een klein onderdeel van het gehele beloningssysteem. Zou ook vreemd zijn dat daar veel aan opgehangen zou worden.
ejb
@Cornelis
alle andere grote zuivelcoöperaties wereldwijd zijn in staat om een eigen prijs neer te zetten op basis van hun eigen kracht maar RFC kan dat volgens jou niet?

dat de leden niet mogen weten wat de criteria zijn waarop de hoogte van de bonus bepaald wordt zegt mij genoeg.

maar eigenlijk heb ik helemaal geen zin om over RFC te discusseren en stop er nu dus ook mee.
+3
mlkvhoudr
@MTSTAMMINGA

De cijfers pur sang zeggen mij ook steeds minder en dan bedoel ik op jaarbasis. Ik heb jaren achter elkaar het idee gehad dat ik lage kosten had door de machines oud te laten worden.

Totdat ze allemaal tegelijk kapot gingen 😉

Eigenlijk zou je bij vergelijkingen onderling ook een soort meerjarige resultaten moeten kunnen vergelijken
@pieta
Op dat bedrijf word aan die laatste 100 koeien ook verdient, en trekkers (lees machiene s) heef die boer meer dan genoeg, als je meer wilt weten stuur dan ff een prive bericht.
+2
@MTSTAMMINGA
Tammmiga jij kunt rekenen als DE beste, als je nooit rekent blijf je geen boer , en als je altijd rekent blijf je ook geen boer, soms ook gewoon je gevoel volgen, en doen .
pieta
@de tukker oet twente
Ik hoef het zo precies niet te weten. Wat ik wil zeggen is dat als ie het doet om minder belasting te betalen dat ie dan onzinnig bezig is. Maar zo gek zal ie heus niet zijn. Maar wil je in een specifiek jaar echt de winst drukken koop dan iets met vrije afschrijving, crisisafschrijving, iets met Energie- of milieuaftrek ofzo. Dat helpt je inkomen eenmalig te verlagen, het hele investeringsbedrag heb je dan uiteggeven en je bespaart misschien 50% belasting.
+6
Cornelis
@ejbNu dwaal je weer af, je komt met een idee, ik stel daar een paar vragen over en dan begin je weer dat ze zelf een prijs moeten zetten omdat anderen dat ook doen. Volgens mij hebben ze een eigen prijs gebaseerd op de markt.
Nee het lijkt mij niet zinvol om met 15000 leden te gaan discussieren over de beloningssystematiek van onze medewerkers. Personeel verdient een beloning en als je altijd alles wantrouwt heb je echt een hoop zorgen en een beroerd leven. Kijk voor de aardigheid eens wat er wel is in plaats van wat er niet is en tot slot: het gras bij de buren lijkt altijd groener maar is het vaak niet.
+1
ejb
@Cornelis

algemene opmerkingen
1 discusseren is heel wat anders dan criteria bekend maken maar ze zullen wel bang voor kritiek zijn of het kan het daglicht niet verdragen?
2 als het te moeilijk is om te rekenen kun je ook gewoon naar verloop van de bankrekening + verwachtte marktomstandigheden kijken het is allemaal zo simpel maar je moet het wel willen
3 vaak lijkt het gras bij de buren groenen en soms is het ook gewoon echt groener
mlkvhoudr
@ejb

Voor overstappen is dit wel het moment denk ik, er zijn meerdere partijen die graag je melk willen hebben. Dus als je niet met ruzie vertrekt kun je ook nog wel weer terug of is er op het moment altijd wel een andere partij die je melk wil halen.

Dat is een heel andere situatie als een paar jaar geleden, waar als je toen weg ging alleen bij de laagst betalende partijen terecht kon als het mis ging bij de partij waarnaar je was overgestapt
MTSTAMMINGA
@mlkvhoudr
De situatie kan zo veranderen door bv een voedsel schandaal
En als jou afnemer je melk niet meer plaatsen kan ,heeft in de regele een andere afnemer niet echte belang meer bij je melk denk ik

Het grappige vindt ik dat die boer die ik ken die bij Noorderlandmelk weggaat Het om de zelfde reden doet al dat ejb vertrekt
Cornelis
@ejbOpmerking gaat ver, heel ver.
2 het lijkt me handig dat je qua melkprijs niet zomaar wat doet maar dat het op zijn minst transparant is en ook nog te controleren is. Het kan inderdaad heel simpel, heb echt twijfels of het dan beter wordt. En op dit moment is het voor de meesten niet heel ingewikkeld.
Cornelis
@mlkvhoudrterug naar FC is niet mogelijk, op het moment dat de brief binnen is is het klaar.
Cornelis
@ejbDus als ik het goed begrijp hebben ze met jou overlegd over het salaris en bonus voor Jan Anker, Daan van Doorn en Bernard Bijvoet.
Farmer_
@mlkvhoudr
kun je zomaar weglopen dan? hier is een wachttijd/leverplicht van 2 jaar.
ejb
@Cornelis
word lid van Noorderland niet van A Ware
jou antwoord noemen ze in de volksmond om de hete brij heen draaien.

verder gaat mijn reactie helemaal niet ver, zal voor de bestuurders bij RFC wel wennen op den duur als er meerderen/anderen openlijk gaan klagen want ik weet dat hetgeen ik schrijf onder veel meer RFC leden leeft , ik moet nog 7 dagen en dan zal ik minder op topics over RFC reageren

verder ben ik helemaal niet voor discussie over bonussen en salarissen, alleen vind ik dat de eigenaren recht hebben om te weten waarop de bonussen gebaseerd zijn maar deze stap is blijkbaar voor RFC al een stap te ver.
pieta
Quote:
@Cornelis: Opmerking gaat ver, heel ver.

Waarom gaat die opmerking ver, heel ver? Ik ben er op zich ook niet op tegen dat wij als leden/eigenaren weten waar evt extra beloningen/bonussen op gebaseerd zijn. Gewoon vanwege transparantheid.
ricardo
@mlkvhoudr
Hier hetzelfde lage kostprijs oude machines nu hogere kosten heb bijna alles moeten vervangen, over 5 jaar weer lage kosten is meeste afgeschreven en kan ik nog wel 5 jaar met weinig kosten door rijden.
Cornelis
@ejbDe eigenaren hebben deze wetenschap gedelegeerd naar de ledenraad en die gaan daar zorgvuldig mee om. Ik draai nergens omheen alleen als je gaat roepen dat zaken het daglicht niet kunnen verdragen dan ga ik daar verder niet op in. Je blijft maar roepen dat er van alles onder veel meer leden leeft, prima hoop het graag te horen. Alleen kan ik er niks mee zolang het niet concreet benoemd wordt. Verder neem ik aan dat de meesten mondig genoeg zijn om zelf te vertellen wat er niet goed gaat. Ik heb dit najaar vijf ledenbijeenkomsten bezocht en daar worden de zaken die niet goed gaan benoemd, velen zijn echter ook tevreden en vinden dat het goed gaat.
Je gaat naar Noorderland maar zover ik weet is A-Ware toch wel heel belangrijk aan het worden voor je club. Stel jezelf maar eens de vraag wat er gebeurt als A-Ware over drie jaar besluit om drie cent minder te gaan betalen voor de melk.
ejb
Quote:
@Cornelis: Stel jezelf maar eens de vraag wat er gebeurt als A-Ware over drie jaar besluit om drie cent minder te gaan betalen voor de melk.

als je eens wist welke afspraken er gemaakt waren tussen Noorderland en A Ware had je deze opmerking niet gemaakt. oftewel uitgesloten dat het gebeurd.
+1
MTSTAMMINGA
@ricardo
Oude is onderhoud Nieuw is rente en afschrijving Doen laten is loonwerkkosten
De topper was hier 20jaar terug de rente betalen kunnen van de nieuwetrekker Na wat we aan olieverbruik konden besparen van de oude trekker
mlkvhoudr
@MTSTAMMINGA

Dat is dan ook wel weer zo, de vorige hausse met melk werd er ook gezegd dat dat nog jaren zo bleef en was na een jaar ook weer verdwenen door de omstandigheden.

Zelf vind ik het andersom ook niet erg cooperatief van mijn collega's dat er een ledenstop voor nieuwe leden 😉
mlkvhoudr
@Cornelis

Ik weet dat dat bij meer bedrijven de regel is, maar is dat niet een beetje machtsmisbruik aan de ene kant. Een spijtoptantregeling zou ik me ook kunnen voorstellen nu is het toch een beetje zoals bush het deed met de irakoorlog:

You are with us or against us.
mlkvhoudr
@Farmer_

Is een dispuut over geweest destijds toen steegro van de ene op de andere dag weg wou.

Volgens mij heeft de rechter toen besloten dat een half jaar opzegtermijn billijk is
mlkvhoudr
@ricardo

Alleen waren ze bij mij allemaal al ouder als de 2* 5 jaar. Ik denk zoals ik er nu tegen aan kijk dat ik in ieder geval de schudder niet weer 13 laat worden, maar de eerste poging tot inruil maar eens na 5 jaar doe en bij lage jaarkosten dan inruilen, bij lage restwaarde hem 10 jaar laten worden en dan inruilen
Wouter Verhoef
@ejb

Wij zitten in Midden-Nederland in een legkippen-rijk gebied en dan heeft de ervaring geleerd dat er nagenoeg geen legkippenhouder te vinden is die in slechte tijden geen water bij de wijn heeft hoeven doen om een faillissement van de eierhandelaar te voorkomen.
In goede tijden heeft een kontrakt waarde maar in slechte tijden is het vaak niet meer waard als het papier waarop het gedrukt staat.
Cornelis
@mlkvhoudrDat is zeker een mogelijkheid, aan de andere kant mag je verwachten dat mensen goed weten wat ze doen en zich goed hebben laten informeren.
Cornelis
@ejbErik wil je eens uitleggen waarom de secretaris nog niet zo lang geleden is opgestapt uit onvrede en wat er in het nog niet zo lang geleden opgestelde rapport staat over de interne besluitvorming en interne organisatie.
Cornelis
@ejbGoed geregeld!
mlkvhoudr
@Cornelis

Ja maar nu is het pas zo dat mensen pas bij extreme ontevredenheid opstappen. Dat lijkt mij niet erg uitdagend voor de organisatie om er alles aan te doen om je organisatie te verbeteren. Bij meer mobiliteit is de druk groter om te presteren en je leveranciers/leden tevreden te houden en kan er ook makkelijker een signaal afgegeven worden door te stemmen met je portomonee
+2
Cornelis
@mlkvhoudrOnderschat je de kritische geluiden van de leden en de ledenraad nu niet? Die druk is nu nu toch ook. Als ik kijk naar de evaluatie van de regelingen zoals we die dit jaar gehad hebben dan zullen er best leden zijn die niet helemaal tevreden zijn over de uitkomst maar het proces en de discussie is wat mij betreft op de juist manier gevoerd en verlopen.
pieta
@Wouter Verhoef
Dan moet je wel het hele verhaal Wouter want het werkt ook andersom. Is het contract net de verkeerde kant op wordt er ook wat geregeld. Het geeft een stukje zekerheid tegenover elkaar.
mlkvhoudr
@Cornelis

Is voor mij lastig in te schatten als buitenstaander, bij mijn fabriekje merk ik wel een heel verschil of iemand een kritische vraag stelt of dat die de relatiebeheerder door geeft te overwegen te vertrekken of zelfs vertrekt. Toen er een aantal jaren geleden een leegloop was kon ineens alles wat daarvoor niet kon.

En toen de rust teruggekeert was kon er ineens weer wat minder (naar mijn mening) en werden afspraken opgerekt.

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/60226/
ejb
@Cornelis
zoals eerder aangegeven ga ik niet meer inhoudelijk reageren over Noorderland en zeker niet op een vraag van een ander

misschien doe je er goed aan om binnen de ledenraad eens wat meer kritische vragen te stellen en moet je ook eens nadenken waarom er maar een zeer laag pergentage van de leden de ledenavonden bezoekt verder bezoekt de ledenadviseur de leden elke 2 jaar waarom doen de ledenraadsleden dit niet zelf of samen met de ledenadviseur weet je als bestuurder gelijk wat er onder de leden leeft.
+1
Cornelis
@ejbDat is nou weer jammer zeg, je zei dat je niet meer over FC wilde praten. Of zijn deze vragen te kritisch of lastig?

Ik ga mezelf niet beoordelen als ledenraadslid, dat jij daar wel een oordeel over hebt verbaasd me nogal want hoe kun je dit dan weten?

Je stelt dat wij niet weten wat er onder de leden leeft, ook nogal een oordeel. En ook ledenraadsleden spreken zeer regelmatig de adviseur en die zouden allemaal niet kunnen communiceren dan.
+3
de hoef
@Cornelis
cornelis er zijn ook nog leden die wel blijzijn ,dat ze bij jullie kunnen leveren trek het je niet te hard aan, ejb wil gewoon weg en dan krijg je zulke dingen ,wij blijven in elk geval wel en ik vind dat ze het goed doen [vind het ook mooi dat een ledenraadslid het zo opneemt voor zijn fabriek ga zo door
+1
mlkvhoudr
@Wouter Verhoef
Wij zitten in Midden-Nederland in een legkippen-rijk gebied en dan heeft de ervaring geleerd dat er nagenoeg geen legkippenhouder te vinden is die in slechte tijden geen water bij de wijn heeft hoeven doen om een faillissement van de eierhandelaar te voorkomen.
In goede tijden heeft een kontrakt waarde maar in slechte tijden is het vaak niet meer waard als het papier waarop het gedrukt staat.

Hoe gaat dat dan ? want ik kan me niet voorstellen dat er tegen de gene die een goed contract heeft afgesloten zo maar gezegd kan worden : we halen jouw eieren maar niet meer op
+1
@ejb
EJB ,Fc is een groot slagschip , en je kunt niet ieder half jaar een nieuwe koers bepalen, en die ook gaan varen, Ik ben het ook niet altijd eens met DE TOP,maar er zijn toch diverse aanpassingen gekomen en die wel vanuit de leden voortgekomen zijn, en daar heeft de top wel naar geluisterd, dat de leden aangaven dat men in de zomer maanden, de zomerheffing kon missen als kiespijn. Ik hoop dat het je goed gaat bij noorderland Als het je maar niet vergaat als de boeren die bij RABO zijn weggegaan naar de Friesland bank, en nu weer op het rabo nest zijn terug gekomen, en nu word de oude euribor ook nog met 1 % verhoogt.
+1
cs-agrar
Quote:
@Cornelis: We maken misschien wel duizend verschillende producten, waarvan we op voorhand niet weten hoeveel we er van verkopen en wanneer en je moet dan ook nog even weten hoeveel melk er in zit, teruggerekend naar kg boerderijmelk en hoe ga je zo de verkopers stimuleren om een hoge verkoopprijs te realiseren.

Geef die verkopers een bonus ipv al die "managers" er boven..
tencate
Idereen is en blijf vrij gaan en staan wat ie milt Dus melk ander fabriek levert WAT voor leveratier voer en sperma of ander voerder en diensten man krijht Of je koeien hele jaar buiten of binnen blijft

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , melkprijs , campina , boerderij , farmel en schep geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
85
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
14