Melkgeld gaat op aan stapel rekeningen

Melkveehouders hebben de huidige goede melkprijs meer dan nodig, zo blijkt uit de poll op Melkvee.nl. De grootste groep stemmers gebruikt het binnenstromende melkgeld vooral om achterstallige rekeningen te betalen.

Deel dit topic

Reacties

Oepke
Correleert sterk met de verhalen van voerleveranciers over uitstaande betalingen van letterlijk tonnen bij diverse ''grote jongens''.
jan is hobbyboer
Hoe kun je als melkveeboer nu ooit 'tonnen' bij een krachtvoerboer uit hebben staan. Stel 2 miljoen liter melk, 7 cent krachtvoer per liter, kom je nog maar aan 140.000 euro per JAAR. Zo lang laten ze je niet achterlopen met betalen. Tenminste ik hoop niet dat ze zo gek zijn. Als het bedrijfsmodel niet klopt gewoon failliet laten gaan. Dat hoort ook bij ondernemen.
Maar ik denk dus dat dit weer wild-west verhalen zijn om vooral maar niet toe te hoeven geven dat het uitermate lekker loopt in de melkveehouderij. Dat mag ook wel, waarom mag je met melken geen goede boterham verdienen, da's ook onderdeel van ondernemen,er geld aan overhouden. Allen is dat niet zo des landbouw.
pieta
Er staat voerleverancier Jan. Die leveren ook snijmais, graskuil, stro, hooi enzovoort. Ik vind het ook wel veel maar er zijn ook wel boeren die 50 ha ruwvoer moeten kopen.
Farmer_
Het is wel zo, je zal er versteld van staan hoe hoog ze het laten oplopen.
kaas
Dat valt hier wel mee kan lekker veel op zij zetten
paul1
Tja, dat komt de belastingdienst dan weer inpikken......
de hoef
Ben jij een grote jongen dan
casev
Heb de afgelopen maanden heel wat achterstallige investeringen kunnen doen (erfverharding,kavelpad, oogstmachines vervangen, stal opgeknapt), met andere woorden, de RC staat nog niet positief....
mlkvhoudr
Big spender 😉
Farmer_
Heb je in iedergeval wat verdiend.
storm
Ik herken het beeld wat geschetst wordt. Toch ben ik niet ontevreden want we lopen al een eind voor op vorig jaar en het ziet er niet naar uit dat de melkprijs volgend jaar onderuit gaat. Moest ook nog een paar investeringen doen dit jaar maar die kunnen ook betaald worden van de RC.
MTSTAMMINGA
Zo het nu lijkt kan ik de reis ook van RC betalen 😄
casev
Waarheen gaat de reis karst?
+4
jan is hobbyboer
Ik denk dat karst gereageerd heeft op Boer zoekt vrouw, dan kan ie geloof ik naar Aruba? Wordt karst nog mooi bruin (en ik denk ook niet dat ie dan nog terug komt, meer in de trand van het liedje: Guus/Karst kom naar huus want de koeien staan op springen....:-)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , melkveehouders , poll en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0