Illustratie van: mestyle

Nieuw agendapunt: ki samen - zuid schermer

de jaarlijkse informatieavond in cafe torenerf te zuid schermer met naast stiereninformatie uiteraard de verloting van een heerlijke limburgse vlaai en als toetje westfriese humor door piet zee uit twisk

Bekijk agendapunt..

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Limburgse vlaai is hier op enkele km afstand in overvloed te koop en op westfriese humor zit volgens mij ook helemaal niemand te wachten. 😄

bakkerijkorsten.nl/cmspro/resources/…
+1
jan is hobbyboer
George we zijn het weer eens eens, vooral over die Humor. Denk niet dat ik daar veel aan zou vinden, vind het nogal een hard schreeuwerig taaltje dat westfries. Maar er zijn ook mensen die Jochem Meijer leuk vinden en dat vind ik ook helemaal nix. D'r gaat natuurlijk sowieso niets boven Herman Finkers als het om cabaret in NL gaat.
Grasbaal
Quote:
@jan is hobbyboer: vind het nogal een hard schreeuwerig taaltje dat westfries.

Zoveel mensen, zoveel soorten humor. Ik ken helaas geen voorbeelden van typische Brabantse humor?.

Geniet hier maar even van het zangerige Westfries:

+1
ricardo
@Grasbaal
Heb niks tegen Hollanders hou wel van mensen met het hart op de tong maar dit gezever is me niks!
George
@ricardo
Het is werkelijk helemaal niks. Wat een gezever.
cs-agrar
@George
Jullie niet westfriese snappe deer ok helegaar niks van, bloif den ok maar an je oigen kant van slôôt
George
@cs-agrar
Beste cs we blijven met alle plezier hier aan de onder kant van de sloot. 😄
ricardo
@cs-agrar
Heb jou ook eens gesproken, dat leek niet op dit gezever,of heb je een dubbel ganger.
cs-agrar
Quote:
@ricardo: Heb jou ook eens gesproken, dat leek niet op dit gezever,of heb je een dubbel ganger.

Bij mijn weten geen dubbelganger, hoewel ik laatst ergens vreemd binnenliep en die man toch zeker wist dat ik z'n buurman was (paar dorpen verderop)
Die betreffende dag kon ik jou en Karst ook best verstaan, maar als jullie in moeders dialect beginnen weet ik waarschijnlijk ook niet meer of je nou om koffie of thee vraagt.
+1
jan is hobbyboer
@cs-agrar
Jullie zijn kenners, is west-fries nog weer anders dan gewoon NoordHollands? Het noord-hollands dat ik ken is eerder ongelooflijk direct en hard, anders dan dit gezever. Of heeft deze man gewoon een gebrek en hebben ze hem daarom maar tot komiek gebombardeerd? Het houdt hem blijkbaar van de straat.
+1
ricardo
@cs-agrar
Zal waarschijnlijk om een biertje gevraagd hebben
cs-agrar
@jan is hobbyboer
Tja, wat is gewoon Noord-hollands, als je door west-friesland rijdt heeft men bij Schagen een heel andere klank dan in Wervershoof. De tijd dat in Groningen zat, kon je die verschillen goed merken, of je een Groninger of Westfries sprak. Jouw dialect heeft een beetje dezelfde basis als het Gronings (was ook mooi woord voor), en met dat dialect schijn je tot voorbij Osnabrück goed verstaanbaar te zijn, en dan kan Westfries hard overkomen. Maar begrijp goed, wij praten hier gewoon ABN, de rest van Nederland snapt daar gewoon niets van. Neem als voorbeeld het Haagse, niemand in Nederland die ze begrijpt, dus dat kan geen ABN zijn 😉
jan is hobbyboer
@cs-agrar
Ja wij schijnen allemaal saksische dialecten te hebben hier in oost en noord nederland. De oostelijke versie, die ook van dorp tot dorp verschilt, kenmerkt zich door onmeundig binnensmonds gemompel 😄. Hoe groot is west-friesland dan, ik dacht dat dat alleen dat stukje bij enkhuizen was, maar blijkbaar is het hele kop van Noordholland (schagen/wervershoof)?
Maar toch vind ik onze regionale folklore (Normaal, Jovink en Herman Finkers) nog wel wat meer hebben dan jullie westfriese komiek, maar dat zal wel komen omdat ik hier vandaan kom.
Grasbaal
@jan is hobbyboer

West-Friesland is een regio in het noorden van de provincie Noord-Holland, omsloten door de Westfriese Omringdijk en gelegen ten zuiden van de Wieringermeer. Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen zijn de belangrijkste plaatsen in de regio. Een gedeelte van de gemeente Alkmaar valt binnen de Westfriese Omringdrijk.

Dit vind je misschien leuker (ik wel in ieder geval):


pieta
@Grasbaal
Hans Teeuwen? Komt trouwens uit Budel meen ik. Wellicht familie van @George?
George
@pieta
Teeuwen komt inderdaad uit Budel maar ik heet geen Teeuwen en ben dus geen familie.
+1
George
@Grasbaal
Beste Co , deze zijn wel goed maar dat komt omdat de originele liedjes fenominaal zijn. Eigenlijk hadden die westfriezen ook beter daar af kunnen blijven. 😄
George
@jan is hobbyboer
Wij hebben hier in Budel ook een totaal uniek dialect wat voor veel Noorderlingen als Limburgs of Belgisch zal klinken. In ieder geval lijkt het niet erg Brabants. Maar we wonen wel in het mooiste deel , namelijk Zuid Oost Brabant. 😄
+3
pieta
@George
Je kan eigenlijk ook geen familie van hem zijn want van/om/met jou moet ik wel altijd lachen. Smiley
cs-agrar
@Grasbaal
Dit zou misschien nog wel beter passen op de KI-samen avond! Dus "Jan Zaad" als je meeleest..
+1
jvt
@George

zuid oost brabant is bij mij nog altijd van deurne omhoog tot ongeveer cuijk, buul is bij mij gewoon zuid midden brabant, maar ik kan het mis hebben. Maar ben met je eens dat je idd in een van de mooiere hoeken van brabant woont!!
George
@jvt
Beste jvt dank je wel. Tja wat is zuid oost. We zitten eigenlijk in een hoekje tussen Limburg en Belgisch Limburg. Ik vind het wel van toegevoegde waarde om dicht bij Belgie te wonen. Veel aardige mensen daar en je kunt ook nog eens voordeliger tanken met je trekker. Ik wil hier niet graag weg en heb het naar mijn zin maar er zijn vast meer mooie plaatsen om te wonen , alleen niet zo mooi als in Budel. 😄 😉
+1
cs-agrar
@George
Gelukkig weten wij wel beter George 😉, maar het gaat erom dat jij je er prettig voelt!
ricardo
@George
Ze brouwen wel lekker bier bij je in de buurt, dat word hier in de buurt niet gedaan.
jvt
@ricardo
hier in Vielsalm is het bier nog lekkerder en de streek nog mooier, maar bij George kun je mooi fietsen, hier valt dat dan weer niet mee..
+3
jvt
@George
voordeel van in belgie wonen is idd de rode diesel, maar hier op de bulten verstook je ook nogal wat meer als in buul. Maar, zou niet meer terug willen naar het vlakke NL, gezever over krikken, neusringen en zwarte pieten zijn een zeer goed medicijn zou ik ineens last van heimwee krijgen...
ricardo
@jvt
Bier kan bij jullie nog zo lekker zijn krijg Ria niet mee naar buitenland, langer 2 weken.
pieta
@ricardo
Heb jij ook al zo'n Ria? Die van mij zou overigens wel mee willen naar Tenerife of iets dergelijks.
George
@ricardo
Beste Ricardo meen je dat echt dat Budels lekker bier is? Wij drinken hier altijd het bier uit Luik. Jupiler mannen weten waarom. 😄
ricardo
@George
Vertel eens hoe dat zit, maar we waren van de zomer op de kempervennen hier en daar op terasje gezeten en wat biertjes geproefd uit de streek dat beviel me wel. Thuis drink ik Hertog Jan vind ik lekkerder dan de Amstel die ik daarvoor vaak dronk.
George
@ricardo
Hertog Jan is goed bier. Hoort ook bij de Belgische biergigant Inbev waartoe ook Jupiler en Dommelsch behoren volgens mij. Deze biermerken lijken iets minder bitter dan bijvoorbeeld Heineken of Amstel. Budels Bier waren we vroeger trots op maar sinds de koperen brouwketels zijn vervangen is ook op veel plaatsen het merk bier veranderd. Dus je bent afgelopen zomer in Valkenswaard geweest , is best wel in de buurt.
+1
ricardo
@George
Zag Budel op de borden toen we rond fietsten heb kano gevaren op de Dommel dan weet je het wel daar krijg je dorst van.
pieta
@George
Ik dacht dat de Kempervennen in Westerhoven is?
+1
George
@pieta
Ja is ook zo , maar ligt tegen Valkenswaard.
ricardo
@George
Daar kan je goed uit eten!
George
@ricardo
In Valkenswaard zijn erg veel eetgelegenheden. Waar ben je geweest?
Ik heb afgelopen zaterdag nog in Valkenswaard geeten bij Inspirationpoint.
+1
ricardo
@George
Bij de chinees op de hoek kon je ook japans eten, was super voor elkaar en er tegenover bij Tapas restaurant.
George
@ricardo
Bij die Tapas ben ik ook ooit geweest maar da's niks voor mij. Ik wordt er meteen ziek van met al die olijfolie. En chinees en Japans staat bij mij ook niet bovenaan op de menukaart. Maar Valkenswaard is wel een goed uitgaanscentrum hoewel het een stuk minder druk aan het worden is de laatste jaren.
noordhollander
Erg grappige zuidelijke reaktie ben je al eens bij torenerf geweest dan ken je de heerlijke gevulde koeken bij de koffie en andere zaken ook niet
"je moste maar dr es bai moeders blaive" zou piet zee zegge

(onder t 1e veilingfilmpje op deze site kun je t hhh verhaal nog zien)
zeppmann
Allemaal gelul, ik ga a.s. dinsdag voor een gezellig en informatief avondje naar Het Torenerf. Karst heeft gelijk dat de gevulde koeken er heerlijk zijn. Die vlaaien mag een ander winnen. En je komt er veel oude bekende tegen.
George
Eet smakelijk.
ricardo
Veel plezier!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's humor , erf en ki samen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN