Dierrechten ontmoedigen mestverwerking niet.

Sharon Dijksma geeft aan dat dierrechten mestverwerking niet in de weg staat. Ben benieuwd of ondernemers in de veehouderij dit ook zo ervaren.

Deel dit topic

Reacties

josl
Heeft ze in principe wel gelijk in. De grondprijzen zullen waarschijnlijk net zo hard dalen als dat ze de afgelopen 3-4 jaar gestegen zijn.En een aantal uitbreiders zullen afhankelijk van de financiele ruimte die er over blijft om dierrechten te kopen al dan niet het loodje gaan leggen. De mestverwerking wordt opgevangen door de kippenmest, varkensrechten worden weer duurder en verder blijft alles dan zoals het was?
+1
pieta
Is de grondprijs de afgelopen 3-4 jaar dan zo hard gestegen? Momenteel is er ook goede vraag vanuit de akkerbouw en ook in de melkveehouderij zijn er genoeg die grond willen kopen. Niet iedereen gaat het moeilijk krijgen als er dierrechten komen.
josl
3-4 jaar geleden kocht je in zo brabant tussen 4-5 euri per meter. nu 7-8. Dat vindt ik een behoorlijke stijging. en het zijn geen varkenshouders die de grond kopen maar akkerbouw ( gewassen met hoge toegevoegde waarde, niet voor bietjes maar graszoden bijv.) en melkveehouders
pieta
@josl
Ik weet niet waar in zo brabant jij het over hebt maar wij verkochten in 2008 in zo-brabant al voor plm 7 euro per meter een veldkavel die niet aan de openbare weg gelegen was maar die je alleen kon bereiken door bij de oude eigenaar tussen zijn gebouwen door te rijden. Bij ons in de buurt zette de "grondprijsrally" zich al in 2006 in. Een oom van mij heeft een paar maanden geleden zijn grond verkocht voor ook 7 euro de meter en die ligt aan twee zijden (voor- en zijkant) aan de openbare weg.
Daarnaast brengen bieten toch echt een prima saldo maar ook prei, aardappelen, aardbeien, wortelen enz ook. Graszoden heb ik geen verstand van.
Boer-Piet
De linkse politieke partijen zijn bang dat de mestverwerking wel een succes wordt en dat er dan geen enkele rem is op groei in de melkveehouderij.
Dit is de werkelijke reden waarom men dierrechten wil niet omdat de mestverwerking te kort schiet.
storm
Pas op Sharon, geen dierrechten anders kan je nog in de zak mee naar Spanje.
Jullie PVDA-ers geloven toch nog in Sinterklaas dus pas op
Grasbaal
"Het heeft de voorkeur van de regering de dierrechten op een zo kort mogelijke termijn te laten vervallen. Maar dit moet wel op een verantwoorde wijze gebeuren", schrijft Dijksma

Meer (voor Boerderij abonnees): boerderij.nl/Home/Nieuws/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestverwerking , dierrechten en dijksma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0