Grasgebonden melkers zien kostprijs stijgen

Traditioneel profiteert de melkveehouderij op het zuidelijk halfrond van een lage kostprijs, maar sinds 2002 is deze steeds verder toegenomen. Anno 2013 is het verschil tussen een extensieve melker en een intensieve melkveehouder nog maar klein, zo meldt de Rabobank.

Deel dit topic

Reacties

JAAP AAP
Slap verhaal. Wat willen ze hiermee nu zeggen? Is intensief nu beter of niet. Wie heeft nu de laagste kostprijs, of maakt het niks uit en is de ondernemer allesbepalend.
Coen
Het is de keuze tussen vaste lasten (grondrente en bewerkingskosten) of afhankelijkheid (aankoop voer en mestafzet)
met daarbij imago als belangrijk onderscheidend vermogen bij politiek en maatschappij, die wil absoluut geen intensieve melkveehouderij 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , rabobank , melkveehouder , bank , melkers en kostprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0