Gras bijna soja-kwaliteit

Het Veenweide Innovatie Centrum (VIC) in Zegveld heeft de koeien sinds een week weer buiten. „Het gras bevat 290 gram ruw eiwit, dat is bijna soja-kwaliteit", aldus Frank Lenssinck van het VIC.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Op de Pure Graze open middag werd ook uitgelegd dat het vooral belangrijk is dat het gras lang de winter in gaat.
George
Gras lang de winter in? Shit dan heb ik het geweldig verkeerd gedaan. Ik heb pas het gras gemaaid en nog ruim 70 grote ronde balen gemaakt.
arjank110
Hier doen we het dan ook verkeerd, al anderhalve week aan het vers gras voeren, eiwit met bijna 0.1 % gestegen....
+1
casev
Gras lang de winter in? Na een strenge winter met veel sneeuw blijft er van dat mooie lange gras erg weinig over....
+1
MTSTAMMINGA
Het probleem is oa Hier alles wat er nu nog staat vindt die verrekt GANS ook wel lekker
Punt2 Hebben die boeren in april \eerste week mei geen laast van pensverzuring ??
jani
Ja soyakwaliteit.... moet je BIJNA wel met hoofdletters schrijven
+4
cs-agrar
Tussen dit en dat is nog wat. Gras lang de winter in, staat er in het voorjaar eerder een snede gras. Ja, dat klopt, mits er geen sneeuw komt of stevige vorst en de mindere kwaliteit van het gras voor lief neemt.
Strak en kort gemaaid de winter in lijkt het ook niet te zijn, net of gras dan gewoon niet hard genoeg is om het aan te kunnen.
Gras dat door beweiding,vooral door schapen kort de winter in gaat, komt daar ook met het beste resultaat uit vandaan, grasmat intact, geen oude grasrommel en dus ook nog een dichte zode. Ook is de eerst volgende snede dan van beste kwaliteit
Correct me if i'm wrong..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , innovatie , koeien , weide en eiwit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2