Koeienveiling

Heb nog geen reacties gelezen hoe de veiling is verlopen. Liggen de pruduktieve koeien goed in de markt. Wat is er van overgebleven van de produktie. MC was van februari. Ben benieuwd.

Deel dit topic

Reacties

lowie
Kijk Even mee zou ik zeggen bva-auctions.com/auction/index/…
lowie
Wel af en toe op f5 drukken....
Melkveehouder6
Pinken reeds verkocht voor gem excl btw en incl veilingkosten € 1128,-
leeftijd van 9 mnd tot 2 jaar.
Ik vindt het veel want komt ook nog transport bij..
henvertje
Nou de melkkoeien 309 stuks kalveren25 pinken onder het jaar 46 boven het jaar 65 drachtige vaarzen 65 en een paar stieren gem. prijs 687 euro per stuk valt nog wel mee , , alleen ik kan er niets mee doen.
Melkveehouder6
De andere kavel met de melkkoeien en jongvee is voor € 376.000,- verkocht, excl BTW en incl veilingkosten.
oldhuus
"Toewijzing aan de hoogste bieder geschiedt na gunning van de opdrachtgever. " staat er, dus al die biedingen zegt nog niks
Grasbaal
Door @Sjoerd Hofstee,

Op de veestapel in Nederweert werd 46 keer geboden, op die van Mariahout 25 keer. Gemiddeld is er voor de dieren in Nederweert 628 euro per stuk betaald. Het jongvee in Mariahout doet 900 euro per dier gemiddeld.

De koper betaalt over het totaalbedrag nog veilingkosten. Ook de kosten voor het transport zijn voor zijn rekening. Morgen moet het vee worden opgehaald.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…
casev
En dan is het einde van je bedrijf daar.....

Erg treurige situatie voor de betrokken ondernemers. Gegokt en verloren...
meelezer
Dat hoort bij ondernemen. Succesvolle ondernemers hebben hun keuzes altijd op het juiste moment genomen.
En in de vakbladen worden alleen zij geëerd met een groot uitgemeten reportage.
Degene die het zelfde deed op een minder gelukkig moment mag in stilte op de blaren zitten.
pieta
@meelezer
Dit is niet bepaald in stilte.
+1
Coen
@pieta
hoeveel van de bedrijven, die enkele jaren geleden met de mooiste reportages in de vakbladen stonden, staan er nu in "de stille verkoop"?
+5
Wouter Verhoef
@meelezer

Als jij stelt dat 'succesvolle ondernemers ALTIJD op het juiste moment hun keuzes hebben gemaakt' dan vrees ik dat er met jouw redenatie geen succesvolle ondernemers zijn.
Niemand, maar dan ook niemand, zal altijd alles goed doen en op het juiste moment.
jan 1
Quote:
@Coen: vakbladen stonden, staan er nu in "de stil

Staan er altijd nog meer bedrijven in de stille verkoop,die afgelopen jaren nix gedaan hebben.Die hebben er net zo veel moeite mee om te stoppen als een ,,reportage boer,,!
+1
spotmelker
@meelezer
Vergeet de uitgekochte geluksvogels niet, die vullen zowat de helft van die reportages.
pieta
@Coen
Dat weet natuurlijk bijna niemand anders was het geen "stille verkoop". Smiley
pieta
@Wouter Verhoef
Een goede ondernemer heeft in ieder geval een plan wat doordacht is en de mogelijke risico's in kaart en afgewogen. Zeg maar een soort van "Stresstest" zoals ze momenteel ook bij banken doen.
Coen
@pieta , vraag maar eens bij gerenormeerde agrarische makelaars, je staat versteld welke bedrijven je krijgt aangeboden 😃
ricardo
@Coen
Kun je er een paar noemen dan? er word wel veel geroepen maar kan er eigenlijk maar 1 die te koop staat en waar enige jaren terug een reportage aan gewijd was.
pieta
@Coen
Wat zijn dat voor makelaars? Hebben die nieuwe normen? Smiley
Coen
@pieta , hier in de omgeving 2 grote melkveebedrijven verkocht vanuit stille verkoop, klant is koning 😄
makelaars hebben onderling hun eigen netwerk om dit soort boerderijen op deze wijze te verkopen
Clooney
Wel een beetje zwart/wit meelezer?
Je kan als ondernemer ook voor een betere tussenweg kiezen.
+1
George
Als het alleen met het veilen van het vee opgelost is is er niet veel aan de hand. Dan heb je huis , gebouwen en grond nog alleen zo zal het wel niet zijn. Waarom niet als geheel verkocht vraag ik me af? Maar volgens iemand van BVA moest er snel geld komen. Wat betreft ondernemen , ondernemen is nooit gokken. Je moet de juiste afweging maken of het risico te dragen is en dat ook in mindere tijden. Dat is met zulke investeringen dus gewoon niet het geval. Waarschijnlijk is dit niet het laatste geval.
meelezer
Weet jij dan of het eigendomsgebouwen zijn?
+1
George
Het is geen pachtbedrijf dus eigendom. Maar waarschijnlijk voor een groot deel van de bank.
avondrood
Nog even een vraagje diegene die er is geweest. Was de produktie van de koeien nagenoeg het zelfde als op de mc van februari?
Clooney
Goede vraag?
kaas
En wie heeft ze nu gekocht dan welke groet handelaren vion of de heer wijntjes uit elsloo
oldhuus
Ja misschien had ie nog wat boederijen leeg staan, alleen nog wat veeauto's regelen "donderdag 07 november 2013 van 09:00 uur tot 16:00 uur, vrijdag 08 november 2013 van 09:00 uur tot 16:00 uur", zal een mooi gejaag worden, zeker door een stel ambtenaren bedacht..
+1
Dre van Helmond
Ik geloof dat de koeien mogen blijven.
Nieuwe geldschieter of hard gespeeld met de bank
+1
pieta
Ik heb hoe dan ook "medelijden" met de boer. Je moet het zo maar willen.
George
Hoe kom je aan dit nieuws?
George
Spelen bij de bank is trouwens helemaal niet meer bij.
spotmelker
Stel dat je failliet gaat en dus gedwongen moet verkopen. Dan kan de verkoopprijs wel eens tekort zijn om de bankschuld af te lossen.
Als je dan (via een omweg) zelf de boel weer opkoopt en herstart zou dit in principe kunnen. Maar of je het voor elkaar krijgt...
Farmer_
Denk dat na 2015 er maar 1 ding veranderd, dat de banken zich hard opstellen, melkveehouderij wordt een risicogroep, misschien nog meer dan de varkenshouderij, er is niets moeilijker als een bank die niet met je meewerkt en dus tegenwerkt.
Farmer_
Heeft die het vee gekocht?
Dre van Helmond
Doorstart compleet bedrijf met geldschieter uit Heibloem.
Heeft in Heibloem een kasteel gebouwd op landgoed nadat hij een bedrijf verkocht had.
Nog een beetje over!
MTSTAMMINGA
Moonen wordt bedrijfleider op zijn oude bebrijf

En wie nog geld van hem te goed heeft,heeft PECH gehad Dit vindt ik persoonlijk het ergst van alles

En als de investerder winst ziet wordt de boel als nog verkocht?

Of bezie ik het nu verkeerd ?
Coen
Beetje Vredepeel-constructie dus 😞 😞

als er maar niet teveel lijken in de kast mee worden overgenomen, zoals in de Vredepeel-constructie 😃
pieta
@Coen
Van eigenaar naar bedrijfslijder is natuurlijk wel een echte promotie voor deze "ondernemer". Van veel werken voor weinig naar...
avondrood
???????. Wat een gang van zaken. Nu maar hopen dat je de leveranciers tevreden houdt. De bank en andere bedrijven moeten wel betaald worden. Zal nog wel ergens een oude sok hebben liggen.
George
Inderdaad weinig van te begrijpen.
Foliepak
Als de koeien blijven dan zal er morgen een berg voer gebracht worden alle sleufsilo 's zijn leeg !! Fourage uit Hoogeveen afgelopen weekend nog kuilgras geladen op een ander adres ivm openstaande fakturen. Maar goed de wonderen zijn de wereld niet uit.
pieta
Bedoel je Van Triest? Ik hoorde dat die na enkele vrachten geladen te hebben weer moest stoppen.
MTSTAMMINGA
De zwakste is de verliezer in deze toestand ,en dat is de boer niet want die heeft niets meer te verliezen En winnaars zijn er niet in deze toestand denk ik

Alls je snel wil groeien moet je iemand vergeten te betalen zie laast iemand tegen me
+1
Farmer_
Dat zie je steeds meer hier in Duitsland, van die snelle Hollandse jongens die groeispurts maken tegen de klippen op, praat niet met de leveranciers.
Wouter Verhoef
Veel leveranciers hebben boter op hun hoofd. En maar klagen dat de klanten slecht betalen maar ondertussen hebben ze zelf vaak een rampzalig debiteurenbeheer. Ze moeten er veel beter op zitten !!
Naar mijn mening worden er veel te veel bedrijven die financieel ongezond zijn in leven gehouden door de leveranciers en dat is een slechte zaak. Voor financiering moet je bij de bank zijn.
+5
cs-agrar
@Wouter Verhoef
Heeft de leverancier boter op zijn hoofd omdat zijn debiteurenbeheer niet goed is? De besteller moet gewoon betalen, al heeft de leverancier helemaal geen beleid!
Wouter Verhoef
@cs-agrar

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de besteller gewoon op tijd moet betalen maar mijn punt is dat veel bedrijven klagen dat klanten slecht betalen en dat het voorkomt dat ze de omzet van 3 maanden in de debiteuren hebben zitten. Veel leveranciers zijn veel te soepel voor hun wanbetalende klanten. Er kan altijd op een bedrijf een calamiteit plaatsvinden waardoor het tijdelijk even wat moeilijker is om tijdig aan je verplichtingen te voldoen, en daar zal geen leverancier moeilijk over doen, maar ik heb grote moeite met bedrijven die structureel (fors) wanbetalen en met leveranciers die dat te makkelijk accepteren.
+1
Farmer_
Hier zijn wat van die hollanders, die groeien en groeien, waarbij je jezelf afvraagd hoe doen ze dat,sommige noemen hun ambitieus 😄, later hoor je dat ze veel uit holland kopen en dan moelijk te pakken zijn, een koopt een zelfrijdende voermengwagen in NL en betaald het niet af, die ging kapot, het bedrijf zei dat kunnen we niet daar repareren die moet terug naar de werkplaats om gemaakt te worden in NL, toen stond die weer in de werkplaats in NL en ging dus nooit meer terug. 😃 , geen probleem kopen ergens anders wel weer een nieuwe.
En dan heb je nog het verhaal over de melkstal/loonwerker/stalinrichting en ga maar door..

Zo doen ambitieuze boeren het.....
spotmelker
@Wouter VerhoefEen goede leverancier heeft geen debiteurenbeheer nodig of boter op zijn hoofd. Die incasseert zoveel mogelijk met een paar % korting. Dat kost minder dan renteverlies op wanbetaling. Een afnemer die dat niet wil maak je gewoon duidelijk dat er niet geleverd wordt voordat de vorige rekening is voldaan. Hier zijn al verscheidene die het zo doen en ik hoor niemand zeuren.
oldhuus
@spotmelker
Ik heb alleen leveranciers die er een paar % bij op doen na 14 dagen, mijn kameraad de ZZP-er doet ook 2% korting binnen 7 dagen en sindsdien veel minder gezeur, mochten al mijn leveranciers ook wel doen.
pieta
@oldhuus
Andere leveranciers zoeken. Bij mij geven de diverse leveranciers bij snelle betaling of automatische incaaso tussen de 1 en 2% korting. De rabobank geeft momenteel de meeste korting namelijk een procentpunt of 4 tov 2008.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@pieta: De rabobank geeft momenteel de meeste korting namelijk een procentpunt of 4 tov 2008.

Welke service verleen je hiervoor?
pieta
@Jack Rijlaarsdam
Ze mogen het zelf "naar behoefte" afschrijven aan het einde vd maand. Voor verdere info zie link. euribor hhogst in 2008. Smiley
nl.euribor-rates.eu/euribor-2008.asp/
+1
Coen
@pieta , en als het niet genoeg is verhogen ze "naar behoefte" de opslag 😞 😞
avondrood
Dat bedoel ik nou. Koeien zijn er. Maar ja als je geen voer hebt. heb je echt een probleem. Op die aantal koeien. De leveransiers zullen zich wel bedenken. Eerst dollars dan leveren bij dit soort bedrijven. Maar goed. De boer kan toch wat goede koeien verkopen. Melk een klein beetje over het quotum heen. Aan lease melk is nu niet veel meer te verdienen als je ook al het ruwvoer en zo moet kopen. Rendement 0,0 Toch maar succes ermee.
Foliepak
De betreffende ondernemer kan zijn koeien blijkbaar houden maar wat nu .
Heeft koeien een stal misschien op een andere plaats voer maar geen melkquotum, iedere liter lease of superheffing dus geen rendement. Bij zijn melkfabriek voor de tiende van de maand geen bewijs van aangekochte leasemelk wordt direct superheffing geind
gezienus
Die op de grensen van de wet spelen hebben soms wel een troef in handen Bij die groote van hét bedrijf Zijn er vást wel méér vennoten 1 failliet ándere maakt de doorstart
casev
Ook de veiling van Arjan Pons' zn toko is vervallen: melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/60168/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en veiling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
59
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN