Koeien lopen in 'mestmarinade'

De boerenhaters gooien weer op hetzelfde platgetrapte oorlogspad met hun eigen stront. Het is weer een hernieuwde Wakker Dier aanval op de gangbare melkveehouderij. Het is ook een sneer naar de biologische melkveehouderij:

Melkkoeien staan een groot deel van het jaar op stal (30% van de koeien inmiddels zelfs het hele jaar), op een harde betonvloer die met poep is besmeurd. In de vochtige mest tieren de bacteriën welig en raken de poten week. In combinatie met de harde vloer ontstaan barsten in de klauwen waarna de bacteriën uit de mest ontstekingen veroorzaken. Elk jaar heeft naar schatting een miljoen koeien (70%) één of meerdere pijnlijke pootontstekingen. Ongeveer 385.000 (25%) koeien krijgen jaarlijks een klinische uierontsteking, wat erg pijnlijk is en 20 tot 40 dagen aanhoudt. Voor de bestrijding van beide ziektes wordt veel antibiotica verbruikt. Deze ziekte wordt vooral verspreid via bacteriën in de mest. Het weideseizoen geeft de koeien die nog de wei in mogen, enige tijd voor herstel.

ook de kippen en varkensboeren krijgen er weer flink van langs: wakkerdier.nl/dierennieuws/pagina/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Koeienboer Jannes
Ook heel toevallig rond de tijd van opstallen. Waardoor het 'ineens' opvalt dat eronder vee buiten loopt. #fail
kleitokkers
Een onderzoek dat in ieder geval pleit voor snelle afvoer en verwerking van mest. Iets dat al heel actueel is in alle sectoren de komende jaren.
Volgens mij net te laat ingezet deze actie.
ricardo

Als we hierdoor de roostervloer weer mogen toe passen kan ik het nog wel waarderen.
meelezer
Ik ben zo ver dat ik de idioten van wakker dier al lang niet meer serieus neem. Laat ze maar lekker in hun eigen stront wegzakken.
mlkvhoudr
Ik zie nog best wel een functie voor ze, alleen doen ze dusdanig aan overkill op het moment dat ik ze zo niet meer als serieuze partij kan zien
casev
We leven nu eenmaal in een tijd van "fact free politics"

Dit soort berichten worden in alle media gekopieerd alsof het de waarheid is.
Dat het dan na een paar dagen misschien gerectificeerd moet worden maakt niet uit, want dit verhaal blijft toch wel hangen....

Net als onlangs met Vion, en zijn annonieme medewerkers. Hun naam is flink besmet, en de rectificatie vorige week hoort niemand....
jvt
Heb dit ook gemist, deze rectificatie. Kun jij ff een link plaatsen?
Grasbaal
Helaas geen rectificatie, eerder wat meer zout in de open wond: foodlog.nl/short-news/detail/…
pieta
@Grasbaal
Nee het beste gedaan wat doen konden, niet op reageren, wel goed onderzoek doen en daar kwam niets uit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkveehouderij , stal , koeien , kippen , antibiotica , wakker-dier , uierontsteking en weideseizoen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
61