30 procent graspercelen heeft te lage pH

Ruim 30 procent van de graslandpercelen heeft een pH beneden de 5, meldt Wageningen UR Livestock Research. Dat is veelal te laag en kost opbrengst. Een goede pH is immers van belang voor de stikstofbenutting.

Deel dit topic

Reacties

zeppmann
Ik strooi dagelijks 25 kg voederkalk in de ligboxen en die kalk komt in feite allemaal in de mest terecht. Ik vraag me af wat uiteindelijk deze kalk als bemestings waarde heeft voor mijn grasland. P.S mijn grasland heeft geen lage PH
jan w
Reageert die voederkalk niet op de mest, zodat je vervluchtiging krijgt van ammoniak. Denk je voor het ene goed te doen, en dan gaat het bij het andere fout.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's wageningen-ur en stikstofbenutting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0