Kiwi's stappen weer in melkveehouderij

Lage prijzen voor schapen en hoge melkprijzen hebben geleid tot een toename van het aantal melkveebedrijven op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het aantal nieuw bijgekomen bedrijven komt uit op zeven gedurende de 18 maanden voor juli. Echter sinds Fonterra een prijsverhoging bekend maakte zijn er diverse nieuwe bedrijven bijgekomen, zo meldt Stuff.co.nz. 

Deel dit topic

Reacties

casev
Maar meer grond kunnen ze er niet bijtoveren, dus of er nu nog zoveel rek zit in de productie?
zeppmann
De schapenbedrijven op het zuidereiland zitten meestal op gronden die niet ideaal zijn voor melkvee. De bestaande melkvee bedrijven proberen productie verhoging te halen uit maisteelt extra krachtvoer en de bouw van stallen om in de winter periode het vee beter te kunnen verzorgen. Deze zaken werken kostprijs verhogend. Terwijl in NZ de milieu lobby ook de kop opsteekt en de intensivering in de melkvee sector aan de kaak stelt. Het is dus niet zo dat NZ opeens met een flinke productie verhoging komt opzetten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , schapen , fonterra en nieuwzeeland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0