A-ware neemt failliet Katshaar over

De A-ware Food Group neemt de noodlijdende zuivelfabriek Katshaar Zuivel in Coevorden over van partnerorganisatie NoorderlandMelk. Dat maakt A-ware vandaag bekend.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Ook een manier om versnelt af te lossen......
MTSTAMMINGA
En dan @ejb vertellen als nieuwelid We hebben geleerd van het verleden Ik denk ...........aan VION

Wordt het een race in zuivelland elkaar afslachten !!!!
+1
storm
Ahum, weer een reden om gewoon bij FC te blijven.
Noorderland heeft dus een kat in de zak gekocht dit voorjaar en nu worden ze gewoon weer leverancier van A-ware die hun daar een schamel prijsje voor gaat betalen.
+1
Coen
De overname door Noorderlandmelk werd gefinancierd middels de achterstallige melkuitbetaling van Katshaar aan Noorderlandmelk, ze hadden toen dus weinig keus.
sinds de overname zal het Noorderlandmelk dus wel weer veel geld hebben gekost, anders hadden ze nu niet het failliet aangevraagd.
A-ware is nu dus de lachende koper, hebben daarmede Noorderlandmelk nog vaster in de greep 😞
Grasbaal
Snel oplopende melkprijzen in combinatie met vaste afnamecontracten lijken de belangrijkste reden voor het faillissement van Katshaar Zuivel BV. Het bedrijf had forse liquiditeitsproblemen. Dat zegt curator Jan van Burg van de Haan advocaten en notarissen.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
Cornelis
EJB hebben ze dit ook allemaal vertelt aan je?
ejb
Het idee was inderdaad om Katshaar ook bij de samenwerking bij A Ware te betrekken de manier waarop verbaast mij iets en over de overname waren ze toen ook wel duidelijk. was noodzakelijk kwaad. Katshaar is tevens ook het enigste wat een RFC ledenraadslid mij kon vertellen toen ik aangaf dat ik vertrok verder helemaal niets zelfs niet vroeg naar de motivatie om te vertrekken maar gewoon de rug toekeerde en dat zegt mij dan weer meer dan genoeg over wat voor collega's jij bij de ledenraad hebt(zullen hopelijk niet allemaal zo zijn)dit was notabene op een RFC vergadering in Lettele, wil je als je dat wilt de naam ook nog wel geven

verder ben ik pas vanaf 1-1-2014 lid en als ik de boerderij lees kon het wel eens een tactische zet geweest boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/… om de aandelen vooraf van de hand te doen. aangezien dit lopende zaken zijn ga ik er vanuit dat de huidige leden wel goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen

dus al met al kan de schade voor de huidige leden wel eens reuze meevallen

alle vragen die ik had werden allemaal keurig beantwoord geen vraag was taboe.
verder weet ik zeker dat RFC mij nog veel meer NIET verteld heeft.
jg
Vertel jij het ons dan maar. Ben benieuwd. Krijg zelf op alle vragen antwoord, soms moet je even doorvragen.
Cornelis
Ik ben ook reuze benieuwd, krijg zelf overal antwoord op, tenzij er is afgesproken dat het binnen bestuur of directie blijft en dat zegt men dan ook.

Ik heb geen interesse in de naam van mijn collega, hij of zij zal er zijn redenen voor hebben zo te handelen en het is niet aan mij daar enig oordeel over te hebben.

De schade voor de huidige leden? Men neemt iets over omdat er niet wordt betaald en vervolgens verkoopt men dit weer door. Ergens zal er een afboeking plaatsvinden en ik hoop vurig met je mee dat dit niet over de rug van de Noorderland leden gaat ja.
+1
Wouter Verhoef
Ejb, als ik aan RFC zou leveren hoefde ik ook niet alles te weten. RFC zet kwa markten, merken en melkprijs een formidabele prestatie neer die in Europa door geen enkele cooperatie geevenaard wordt.
Dan ben je wel geinteresseerd in de hoofdzaken van zo'n onderneming maar de bijzaken zijn dan minder relevant.

In jouw geval, jij gaat van RFC naar Noorderlandmelk, zou ik wel alles, maar dan ook alles!!, van die club willen weten.
Richting 2015 is het leveren van je melk aan een leveranciersvereniging gelijk aan het spelen van 'russische roulette' met 6 kogels, om maar eens een citaat van iemand te gebruiken in een ander dossier.
Noorderlandmelk heeft nog een procedure lopen ten bedrage van een kleine 3 miljoen euro op de voormalige eigenaar van Lyempf waar ze het schip mee in zijn gegaan en nu hebben ze weer een strop van ettelijke miljoenen bij Katshaar.
De ene na de andere strop in combinatie met een verdere 'versmalling' van je melkafzet, dat kan gewoon niet goed blijven gaan.
jan is hobbyboer
@Wouter Verhoef
Dit soort grappen is in ieder geval een leuke test voor de stressbestanidigheid van de leden en bestuurders van Noorderland. De rest van de boeren in Nederland levert saai aan RFC en verdiend bakken met geld, en noorderlanders moeten allerlei goocheltrucs uithalen om aan hun geld te komen. We zullen zien waar dit weer strand.
Coen
@jan is hobbyboer. jan anker is handelsman pur-sang, zal NM als leveranciersvereniging net in leven houden 😞
jan is hobbyboer
@Coen
Dat woord handelsman vind ik altijd nog iets positiefs in zich hebben. In de agrarische sector is de menselijke maat ook verdwenen, da's wel jammer. Hoe minder scrupules hoe groter alles is en hoe meer aanzien men krijgt. De van Bakel boys waren wel het beste voorbeeld (uitwas) van dit fenomeen. Ze werden zelfs geadoreerd door een grote groep boeren. Erg jammer, als we allemaal beetje normaal met elkaar doen dan is dit een hele leuke sector, nu gaat het nog maar om 1 ding, GELD. Gelukkig kan ik nog beetje in dromenland leven hiero op mijn mini boerderij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , zuivel , noorderlandmelk , a-ware food group , failliet , katshaar en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
3