Ik vertrek naar Australie!

Vanavond eindelijk eens een melkveehouders-gezin in een van mijn populairste TV programma's. Is een keer helemaal wat anders als al die mensen die een camping, hotel of restaurant in het verre starten:

Melkveehouder Han Reesink (54) heeft al jarenlang een boerderij in Drenthe, maar wordt gek van de regeltjes die het boerenleven in Nederland voor hem bijna onmogelijk maken. Hij loopt daarom al een hele tijd rond met het idee om naar Australië te emigreren, maar op zijn leeftijd is het geen optie meer in zijn eentje een nieuw bedrijf op te starten in Australië, zonder opvolger vertrekt hij niet.

Als blijkt dat zoon Erwin (19) ook boer wil worden en een leven in Australië wel ziet zitten, kan Han zijn geluk niet op. Ze gaan 'Down Under'! Naast zoon Erwin gaan ook zijn vrouw Anneke en hun twee kinderen Hanna (2) en Johan (1) mee. Dennis (21), de andere zoon uit zijn vorige huwelijk, moet Han met pijn in zijn hart achterlaten in Nederland.
Terwijl Han en Anneke zelden tot nooit buiten hun geliefde Drenthe kwamen, maken ze zich nu op voor een vertrek naar de andere kant van de wereld.... Op de bonnefooi, want een geschikte boerderij hebben ze nog steeds niet gevonden.

De verwachting is dat het sneller zal gaan als ze eenmaal in Australië zijn. Maar dat valt tegen. Na maanden zoeken is er nog steeds geen boerderij gevonden. En de tijd begint te dringen want buiten het feit dat ze dolgraag weer aan de slag willen, moet er ook geld in het laatje gaan komen.

Uitzending gemist: tros.nl/tros-tips/ikvertrek/…

Deel dit topic

Reacties

casev
Idd, eindelijk eens een "boer" in dat programma.
Mooie aflevering, van mensen die daar hun draai wel gevonden hebben.
+2
Grasbaal
Prachtige aflevering. Han heeft een hele leuke spontane vrouw: A Happy Wife = Happy Life!
hookwood
Hoe is het nu met... de familie Reesink?

Uitzending 5 oktober 2013

We zijn nog altijd heerlijk aan het werk op onze boerderij die we de naam 'Reesink Dairy' hebben gegeven. Het gaat goed met ons allemaal en we hebben het erg naar onze zin. De farm draait goed. We hebben nu 160 koeien, en we hopen er volgend jaar nog 40 á 50 bij te kopen, maar voor nu hebben we er wel even genoeg.
Inmiddels is op 28 juni de baby geboren. Een jongetje. We noemen hem Jack en alles is prima verlopen. Het is een heerlijk rustige baby. Erwin heeft een leuke vriendin sinds een paar maanden, Stacey, dus ook dat gaat goed!
Afgelopen week is familie vanuit Nederland aangekomen. Dennis, Han zijn oudste zoon, en Ada en Rinus, de zus en broer van Han. Het was erg fijn om iedereen weer te zien! Eigenlijk zou Hans andere broer komen, maar omdat hij z'n been had gebroken, is Ada in de plaats hiervan gekomen. Zij en Rinus blijven hier twee en halve week, Dennis blijft drie maanden bij ons.

De groeten vanuit Down Under,

Familie Reesink

tros.nl/tros-tips/ikvertrek/…
gezienus
in een van mijn populairste TV programma's.

Kriebeld het áltijd nog Co of spijt dat jij die stap Nog niet hébt genomen.. je kúnt zien je bent nooit té oud
Grasbaal
Nee, geen kriebels (meer). Maar ik heb er zeker wel bewondering voor.
+1
Veenprut
Mooie uitzending met mooie mensen die geen problemen maar kansen zien.
Lekkere rauwdouwer die meid! "we schelen maar 25 jaar!" so what?
Zal die vriendin van de zoon dan toch bij koop hebben ingezeten?
Meelmuisje
We hebben het bekeken via "Uitzending gemist".

Ja ik heb ook al gegrapt dat ik mijn boer inruil voor een exemplaar die 25 jaar jonger is. Maar zo'n relatie schijnt dan weer niet te kunnen, zelfs niet in het vrije westen 😄

Hier in een straal van 5 km zijn drie boeren die hun vrouw hebben ingeruild voor een jonger exemplaar. Wat ik niet kan begrijpen is dat die vrouwen op de boerderij blijven waar manlief overdag werkt, waar voor hem gekookt word etc, en savonds vertrekt hij naar zijn vriendin.

Groot leeftijdsverschil tussen die kinderen? In mijn familie zijn er neven en nichten die ouder zijn dan oom en tante. Grote gezinnen waren tot de jaren 60 heel normaal.
+1
MTSTAMMINGA
Die hebben dus 1 voor het werk en 1 voor de liefde @meelmuisje 😄
Meelmuisje
Dan koop ik wel een paar pruiken voor mijn boer. Een beetje afwisseling is ook leuk 😉

Nou ja, het programma gaat over de grote stap nemen, die emigratie heet. En veel meer impact op je verdere leven heeft als velen denken.

Ik vind het knap hoor, eerst je schepen achter je verbranden en na je emigratie pas op zoek gaan naar een andere boerderij.

Maar gelukkig woonde er al familie, waardoor je sneller kijk hebt op de omgeving en de mentaliteit 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , melkveehouder , boer , emigreren , opvolger , australië en vrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
34