Video: Automatisch melken in rotormelkstal

Melkveebedrijf Laproma in het Duitse Dielsdorf (deelstaat Thuringen) melkt sinds deze zomer met de automatische melkrotor (AMR) van DeLaval. Het is een van de eerste Europese melkveebedrijven die met de melkrobot voor een carrouselmelkstal werkt. In Melkvee Magazine die zaterdag 28 september verschijnt staat een bedrijfsreportage over Laproma. In deze video is stap voor stap te zien hoe de automatische melkrotor werkt.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Op deze manier wel de nadelen, niet de voordelen van automatisch melken. Vorige week waren we in DeLaval fabriek. De AMR afdeling was die dag gesloten:
[quote]Melkvee Magazine beschrijft de werking van de AMR. Het blijkt dat de 800.000 tot 1.000.000 euro kostende 24-stands AMR niet helemaal zonder personeel kan werken. De medewerkers van Laproma verzorgen in ploegen van tweemaal negen uur dat het koeverkeer naar het automatische melksysteem goed verloopt. Bovendien melken zij, indien nodig, bijvoorbeeld in geval van storing, handmatig in de 24-stands binnenmelker. Meer: melkvee.nl/nieuws/3845/…]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , stal , melken , melkvee , melkrobot , melkstal , delaval , robot en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0