Zachte landing melkquotum, afspraak is afspraak!

Waar zijn al die koffie drinkers van, LTO, DDB, NMV maar ook CDA VVD en waar is Mark Rutte?
De superheffing zou op zijn minst dit jaar met 25% terug gebracht moeten worden en 2014/15 minimaal met 50%.

Deel dit topic

Reacties

+1
dorpsrandhoeve
Waarom zouden ze dat doen?
Was er dan een afspraak?
Waarom zou de politiek nu wel afspraken nakomen?
Geen idee waar Mark Rutte op dit moment is, maar waarom zou ik dat willen weten?
+7
spotmelker
Wie zijn er nu verantwoordelijk voor die absurde koop en leaseprijzen?
Het is heel simpel,
Melken als een gek = landen op je bek.
+3
jg
Sommige nederlandse melkveehouders willen dat iedereen niet teveel melk produceert zodat de melkprijs hoog is en dan voor zichzelf de beperking opheffen. Slim....
+4
dorpsrandhoeve
Eigenlijk kan het mij barsten wat anderen willen en anderen doen. Ik stippel mijn eigen pad wel uit, en pas mij wel aan aan de marktomstandigheden.
matt
Dit jaar in augustus,10% meer gemolken als vorig jaar,en de prijs is
alleen maar omhooggeschoten.
De prijs wordt hier niet gemaakt,maakt niet uit wat we doen hier..
George
Beste dorpsrandhoeve dit is de juiste weg!
Je weet gewoon dat het quotum en de superheffing nog tot 1 april 2015 bestaat en daar zul je het mee moeten doen. Daar kunnen Rutte en LTO niks tegen doen. Dat is en was de afspraak en niks anders. Maar de melkveehouders willen gewoon te graag teveel melken.
jvt
Clooney, je hebt hier al een half jaar geroepen dat lease en koopprijzen voor q in elkaar gingen storten, om wat voor redenen dan ook. Nu kom je erachter dat je droom om voor weinig centjes gigantisch over je quotum te melken niet uit gaat komen, en nu is het de schuld van alles en iedereen behalve van jezelf???
Niet zeveren nu, of leasen, of koeien opruimen, of bord in de tuin zetten..
Wij hebben voor jaren terug ook een jaar gehoopt op europese verevening, en toen dat niet doorging flink superheffing betaald. Was enorm balen, maar ik heb toen niet zitten janken op een prikbord of een forum.
Wij gaan dit jaar denk ik een 1,5 ton onder ons quotum melken, terwijl verleasen hier eigenlijk semi onmogelijk is en in elk geval weinig opbrengt. Is de andere kant van de medaille...
+2
gezienus
Quote:
@jvt: Wij gaan dit jaar denk ik een 1,5 ton onder ons quotum melken,

Hadden wij hét eerste jaar ook gewoon te veel gekocht om Dat hét naar Nederlandse begrippen goedkoop was ...wacht maar jvt Dat hét vliegwiel Bij jouw gáát draaien
+2
Clooney
Over 1.5 jaar is het quotum gelukkig compleet in rook opgegaan en zijn al die quotum centjes mooi in een klap verdampt...
+1
jg
Hopelijk zijn ze terugverdiend...
+1
cs-agrar
Restwaarde?
+1
jvt
Hoop dat je dan nog bij de groep koeienboeren behoort, als ik jouw gejammer op dit prikkebord zie ben ik ooit bang voor je dat de bank de strop aan t aantrekken is..
Maar.. onze quotumcentjes in Nl zijn allang gecashd, hier ook wel wat moeten betalen voor het q, maar in verhouding peanuts...
gezienus
500000 was 10 jaar terug 1 milj waard straks nul Wat hebben we de laatste jaren verdiend
meelezer
@gezienus

Waarde hechten aan iets wat ongrijpbaar is dan ook niet logisch. Elke veehandelaar durft toch ook geen koe koe te kopen zonder eerst even in de kont te hebben geknepen.
+5
jan is hobbyboer
@gezienus
Dat rekensommetje heb ik in 2006 ook gemaakt, daarom toen het quotum verkocht. Elk jaar 110.000 euro afschrijven, zoals in jouw geval, daar kon ik niet aan rekenen, is per jaar 22 cent per liter + paar cent rentekosten. In mijn ogen was dat economisch niet te verantwoorden. (ik moest echt boeren voor het geld, kon niet teren op een gift van paps en mams, 3.5 euro per liter quotum schuld ben ik mee begonnen) Gekke is alleen dat meeste andere boeren bijna schouderophalend een miljoen vermogen laten verdampen. Zegt wel iets over de rijkdom die er bij de meeste boeren is/was (of de economische onbenulligheid natuurlijk).
Daarom serieus terug geschakeld in aantallen koeien. Heb inmiddels wel uitgerekend dat alles wat je in 2015 niet van eigen land kunt halen dmv. lage kosten weiden ook maar marginaal iets gaat opbrengen, zeker met de huidige regeringsplannen. Voer kopen en mest afvoeren gaat een groot feest worden. Da's allemaal niet zo'n ramp als de banken net zo makkelijk waren als vroeger en de grond elk jaar 1000 euro meer waard werd. Maar daar is de rek ook wel beetje uit denk ik. Dus alle gekkigheid bij de mensen die nu in half lege stallen melken, 50.000 liter per ha willen melken etc. is waarschijnlijk (in mijn ogen) een compleet doodlopende weg.
Coen
@jan is hobbyboer
goed verwoord, de strategie naar die intensieve melkveehouderij is een doodlopende weg
+1
Wouter Verhoef
@gezienus

Diegenen die de afgelopen jaren zijn blijven melken en niet de waarde van hun melkquotum verzilverd hebben krijgen daar straks iets voor terug in de vorm van dierrechten. De tegenstanders van de invoering van dierrechten zijn bezig met een achterhoedegevecht. Het is een gelopen race en de volgende fase is wanneer, en op welke basis, de dierrechten toegewezen gaan worden.
gezienus
@Wouter Verhoef
Je weet niet wat er komt stel gewoon 2gv ha Dan kan iedereen melken Met grond
+1
jan is hobbyboer
@Wouter Verhoef
Ik denk ook dat ik qua dierrechten wel beetje misgegokt zal hebben, maar goed ik denk dat ik de door mij gewenste 20 koetjes wel zal kunnen melken. En anders kopen we er een paar rechtjes bij. Een sector die zo vast zit gekoppeld aan hoe de wind waait in Den haag of brussel, dat kun je toch haast geen ondernemen meer noemen.

Wat ik probeerde te zeggen was dat ik denk dat alle productie boven de low cost grondgebonden productie, dus iets van 12.000 liter per ha, dat je daarboven geen drol verdiend, alleen maar extra werk hebt. Of de melkprijs moet natuurlijk 40 cent per liter blijven maar daar begroot de Rabobank volgens mij nog niet op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nmv , cda , melkquotum , ddb , vvd en superheffing geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0