Cheese Partners Holland wordt DOC

Zuivelonderneming DOC Kaas in Hoogeveen vormt dochteronderneming Cheese Partners Holland per 1 oktober om tot Dutch Original Cheese (DOC). Daarmee is de overname van het kaasproductie- en verpakkingsbedrijf in Huizen (NH) compleet.

Deel dit topic

Reacties

ballo
Doc schei is uit te zeuren over duurzaamheid,melkkompas,
en doe wat ie mut doen en dat is onze melk zo goed mogelijk vermarkten
en niet ons op kosten jagen.
+1
Wouter Verhoef
Oosterveld die een persbijeenkomst geeft waarin hij in wollig taalgebruik uitvoerig uiteen zet wat de plannen van DOC zijn terwijl de leden nog niet eens geinformeerd zijn. Da's Oosterveld ten voeten uit....... graag 'in the picture' staan.
DOC kan wat dat betreft veel leren van het kleinere Deltamilk. Een keihard werkende directeur achter de schermen en de cooperatiezaken laten verwoorden door de voorzitter. Zo hoort het mijns inziens ook. De voorzitter van DOC is daarentegen totaal onzichtbaar.

Op de bijeenkomst heeft Oosterveld gezegd dat DOC verder wil als zelfstandige producent en verkoper van kwaliteitskazen en wei.
Een kleine 2 jaar geleden vond hij nog dat er geen enkel perspectief was voor een zelfstandig voortbestaan van DOC en dat er daarom maar aangehaakt moest worden bij DMK.
De fusie is destijds afgeschoten door de leden en het is Oosterveld te verwijten dat hij daaruit geen persoonlijke conclusies heeft getrokken.
Je kunt een bedrijf niet leiden terwijl je zelf niet geloofd in de koers die het bedrijf op dat moment vaart. Mensen die in zulke gevallen op hun post blijven zitten kun je typeren als plucheklevers en slapjanussen.
Het is hoopgevend dat Oosterveld over een halfjaar met pensioen gaat maar tegelijkertijd geeft het de triestheid weer van DOC dat een raad van beheer hem zijn gang heeft laten gaan tot zijn pensioen.

Oosterveld constateert op de persbijeenkomst dat er nog een gat zit tussen de melkprijzen van Friesland Campina en DOC maar dat dit gat te dichten moet zijn. Hij zit nu 13 jaar aan het roer bij DOC en al die tijd hoor je hem zeggen dat hij zich kwa melkprijs wil 'meten' met Friesland Campina.
Gemiddeld genomen over meerdere jaren is de prestatie-melkprijs van DOC, dus uitbetaald melkgeld inclusief reserveringen, ruim 2 cent lager als die van Friesland Campina. Uitschieters waren 2008 en 2009 toen de prestatieprijs van DOC maar liefst resp. 6,64 cent en 3,80 cent per liter achterbleef.
Mijn stellige overtuiging is dat DOC bij de huidige koers die ze varen gemiddeld over meerdere jaren nooit en te nimmer de Friesland Campina melkprijs zal evenaren. Sterker nog, we zullen er aan moeten wennen dat de prestatieprijs voor de komende jaren gemiddeld minimaal 2 cent lager zal blijven.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Wouter Verhoef: Sterker nog, we zullen er aan moeten wennen dat de prestatieprijs voor de komende jaren gemiddeld minimaal 2 cent lager zal blijven.

Troost je, dat is ongeveer het niveau van de garantieprijs, dus de gemiddelde melkprijs van N-W-Europa. Je bent dan niet de enige melkveehouder die die melkprijs heeft... 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kaas , doc-kaas , doc , zuivelonderneming en overname geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4