Open Dag Melkveebedrijf Batenburg

Aanstaande zaterdag 7 september open dag van 10.00-16.00uur
tinyurl.com/Batenburg/

Vanaf november 2012 melken we in een nieuwe 0-6-0 stal voor 300 melkkoeien. De melkstal is een 2x18 rapid exit met individueel voeren en subway. Vloersysteem W4 emmissiearm. Diepstrooiselboxen met green bedding

Natuurlijk zijn de familieleden van de Batenburgstieren te zien.

Stands zijn aanwezig van diverse fokkerij organisaties, leveranciers van de stal en onze "normale" toeleverende bedrijven.

Ieder uur zal Frank Post (Koeien & Kansen melkveehouder)uitleg geven over zijn ervaringen met de Kringloopwijzer.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen o.a. speurtocht, springkussen, pony en ranja-koemelken.

Onze buren hebben tegelijk open dag:
www.agrogiethoornenergie.nl (nieuwe mestvergister)
www.deopkikker.com
www.hondenbuiten.nl

Adres: Jan van Nassauweg 12
8355 VA Giethoorn

Graag tot dan: Peter Aalberts & Jeanet Brandsma

Deel dit topic

Reacties

Chocomel
2x18, hoe gaat dat? is dat niet te groot voor 1 melker en te krap voor 2 melkers?
Succes met de opendag.
oldhuus
Bedankt, ik ga zeker even kijken bij de bedrijven.
+3
JeanetBrandsma
De melkstal met 2x18 gaat heel goed alleen. Dankzij voeren in de melkstal. Geen krachtvoerautomaat in de stal aanwezig, dus dat is het enige krachtvoer. De koeien komen heel snel in de melkstal.
Tijdens het melken wel de koeien nog een keer doorjagen en boxen schoonmaken, en vaak de laatste 2 rijtjes ophalen. Betreft doorjagen & boxen nakijken (droge fractie toch nog wel wat bewerkelijk) is wel plezierig als iemand anders dat doet.

We wilden een melkstal waar je alleen kan melken, daar je anders altijd van 2 personen afhankelijk bent. Voor de bouw hadden we gedacht aan een 2 x 16 als max. Onze avondmelker is zo snel en handig met melken. Dat we toch uiteindelijk tot een 2 x 18 hebben besloten en geen moment spijt van. Onze avondmelker is nog steeds sneller dan ons.......

Jeanet
mlkvhoudr
Ziet er mooi uit, moet in het verleden wel eens langs gereden zijn, ik heb nog stage gelopen bij de familie otten aan het begin van de jan van nassaulaan
pieta
Quote:
@JeanetBrandsma: Onze avondmelker is nog steeds sneller dan ons.......

Kan die het alleen sneller dan jullie samen?
Todi
Misschien een traag[beetje] melkende vee stapel.
+1
meelezer
Quote:
@JeanetBrandsma: Onze avondmelker is zo snel en handig met melken. Dat we toch uiteindelijk tot een 2 x 18 hebben besloten en geen moment spijt van. Onze avondmelker is nog steeds sneller dan ons.......

Dit vind ik een schitterend citaat. Je geeft de avondmelker een compliment in het openbaar. En waardering voor je personeel is de allerbeste methode om goed personeel te behouden!
MTSTAMMINGA
Staan nog een paar intersante melkveehouderij tussen die 43 stuks om even te zien
oldhuus
Kwam ook net dat kaartje tegen, teveel om op 1 dag te bekijken,, voor de genen die 'm niet hebbben hier staat de gehele gemeente Steenwijkerland 7 sept:
overhethek.nl/#na_kaart
+1
JeanetBrandsma
@mlkvhoudr: familie Otten is een paar jaar geleden geëmigreerd naar USA
@pieta: ieder afzonderlijk is langzamer.... dan onze avondmelker
ricardo
Hoeveel koeien melk je dan per uur in je eentje?
mlkvhoudr
Shit 😉 heb ik voor jan doedel daar een put staan metselen 😉 goed voor hun.
pieta
Knap werk als je 2 * 18 alleen op tempo kunt melken. Mij is het net wat teveel.
milkman1
Kijk eens op youtube, daar zie je een oude bekende van bzv in zijn 2 keer 26 swing over 141 koeien in 50 minuten melken, dus 2keer 18 moet zeker kunnen
pieta
Swingover zijn 26 stellen, deze melkstal is 2 * 18 en dus 36 stellen.
Grasbaal
In de bijgaande video vertelt Peter Aalberts over zijn bedrijf.
jansen2
Agro Giethoorn, het bedrijf van Pieter Winter (43) en Sander Cordes (35), is geen alledaags bedrijf. Dat is van afstand al te zien. In de lege Giethoornse Polder doemen vier forse silo’s op voor een 2 MW biovergister. Daarnaast stallen voor circa 170.000 vleeskuikens, aardappelschuren, graanopslag, een fraaie, ooit door Rijksdienst Domeinen gebouwde boerderij en een nieuwe bedrijfswoning. Met ongeveer 450 hectare in gebruik, en gemiddeld acht medewerkers behoort Agro Giethoorn tot de grote jongens in de sector.

Men verwerkt aardappelen voor de chips- en fritesindustrie. De biogasinstallatie levert ’groene stroom’ voor ca. 4.000 huishoudens. Er zijn plannen om het pluimveebedrijf verder te ontwikkelen naar een welzijnsvriendelijke dierhouderij. Verder heeft Agro Giethoorn plannen om straks iets met recreatie te gaan doen. Met al die toeristen en dagjesmensen in Giethoorn liggen er mogelijkheden. Wat precies, willen ze nog niet kwijt.

Op 7 september bent u welkom om een kijkje te nemen. Dan houden Pieter Winter en Sander Cordes een open dag voor belangstellenden in de 6e editie van de plattelandsdag ‘Over het Hek’. Er zullen deze dag veel standhouders aanwezig zijn, waar u terecht kunt met uw vragen over de activiteiten op dit bedrijf. Vanaf 10.00 uur kunt u het bedrijf de hele dag bezichtigen aan de Jan van Nassauweg 16 in Giethoorn.

Lees hier meer over Agro Giethoorn in een reportage van Flynth Magazine.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , stal , koeien , melken , melkstal , fokkerij , melkveebedrijf , tocht , 2012 , kringloopwijzer , rapid exit en diepstrooiselboxen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0