Berekening rendement zonnepanelen

Nieuw in de 25e jubileumuitgave van het handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij (KWIN-Veehouderij) zijn de berekeningen voor zonnepanelen op stallen,  voor verschillende bedrijfsomvang. Hoe kleiner het bedrijf hoe sneller de investering is terugverdiend, vanwege de ecotax.

Deel dit topic

Reacties

-1
Zonnepanelen
Vergeet ook niet dat nog veel boerderijen te maken hebben met asbest op de daken. In 2014 word het bij wet verboden om in het bezit te zijn van asbest.

De overheid is daarom ook gekomen met de regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Hierdoor krijgt men subsidie krijgen voor het verwijderen van de asbest indien men daarna zonnepanelen plaatst.

Op duurzame-zonnepanelen.nl/ kunt u hier meer informatie over vinden.
+3
Grasbaal
Graag de juiste informatie. Verbod komt pas in 2024:

Verbod op asbestdaken of asbestgolfplaten

Vanaf 2024 komt er een verbod op asbestdaken en asbestgevelplaten. Particulieren en bedrijven mogen die dan niet meer bezitten.

Meer: rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest/…
Erco
Er zal dan wel een hele goede regeling moeten komen. het asbest dat er ligt voldoet nog prima. Ik ga niet zomaar voor tienduizenden euros nieuwe daken op mn schuren leggen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's investering , stallen , zonnepanelen en rendement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0