'Klimaatneutrale melkveesector onmogelijk'

Zonne-energie en biogasopwekking compenseren te weinig om melkveehouderij klimaatneutraal te maken. Dat blijkt uit cijfers van WUR onderzoeker Theun Vellinga. Een twee megawatt windmolen van miljoenen euro's heeft voor een bedrijf wel voldoende dekking, maar is een te grote investering.

Deel dit topic

Reacties

WRV70
Sinds wanneer is is biogas klimaat neutraal als je ziet wat er allemaal voor moet gebeuren qua transport teelt etc. Kan de grootste boeren L nog verzinnen.
cs-agrar
Joh, da's hardstikke klimaatneutraal, je doet er net zoveel energie in als dat eruit komt!

( maar dan hebben we de energie nodig om alle onderdelen te fabriceren en de opbouw van het geheel ff vergeten maar goed, hetzelfde geld volgens mij voor windmolens)
jan is hobbyboer
Snap niet waarom RFC aan deze onzin meedoet.
spotmelker
Niet alleen RFC.
Gauw allemaal vegetarier worden, scoren we vast het maximale aantal punten. Als het miljardenverslindende Kyoto-protocol punctueel zou worden uitgevoerd scheelt dit "maar liefst"0,07 graad temperatuurstijging dus....doet iedereen met frisse tegenzin mee.
cs-agrar
Hadsikidee, dat zijn nog eens getallen. Wat zou dat hele Kyoto-protocol eigenlijk aan verhoging van die temp toegevoegd hebben voordat alles tot stand gekomen was?
jorisdriepinter
Ik wel, de klant vraagt er om. Als ie er niet meer om vraagt stoppen we er ook weer mee. Zo gaat dat meestal.
Soms ie het dus de waan van de dag, soms de vooruitgang.
De tijd zal het leren.
Dre van Helmond
Iedereen heeft de mond vol van klimaat neutraal,maar als ik zie wat de gemiddelde burger verspilt laat de boeren dan maar dorsen!
Emotie en niks anders.
De koeien binnen is ook beter voor het klimaat.
Serigas
Zodat een buitenstaander het ook snapt.

2 MW/h windmolen die gewoonlijk 1.600uur per jaar draait.
Dat is dan 3.200MW/jaar. Prijs van €0,08/kWh maal 3.200.000kW is €256.000/jaar aan stroom, wat zullen de stroom-maatschappijen blij met jullie sector zijn dat jullie dat allemaal van hun betrekken, maar zo zal 't wel niet zijn. Pech voor de stroom-maatschappijen.
Of 3.200MW maal 3.6 is 11.520.000MJ energetisch vermogen, 11,5TJ/ jaar elk jaar opnieuw!!!!
Daar zit dan het bakken van de stenen voor de stal dan bij,
Het komen ophalen van de melk.
Het vernietigen van de mest.
etc, etc, etc.

Wat is het dat ik (nogmaals, als buitenstaander) niet zie wat alle melkveehouders wel weten.
+1
Sjaak 1
@Serigas Ik snap je vergelijking nog niet
Serigas
Heeft een melkveebedrijf echt 3.200MW/jaar nodig om klimaatneutraal te worden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , investering , energie , zonneenergie , windmolen en klimaatneutraal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0