Prijs boerderijmelk net geen 45 cent

Over het algemeen staat augustus gelijk aan dalende zuivelprijzen, maar dit seizoen is het tegendeel waar. Zowel de vet- als de eiwitprijzen laten een verder stijging zien, hierdoor gaat de boerderijmelk richting de 45 cent per kilo. Zo blijkt uit de cijfers van het Duitse voedingseconomisch instituut (IFE).

Deel dit topic

Reacties

casev
40.50 cent, en nu praten ze al over 'net geen 45 cent'..... het lijkt de telegraaf wel hier.
+1
Grasbaal
JG heeft het al over 47 cent:

Quote:
@jg: Maandag zal RFC de garantieprijs verhogen. Ca 1,5 cent lijkt reeel gezien Arla en DOC. Met de wintertoeslag , 2,5 en de prestatietoeslag van 3 cent komt er een melkprijs van ca 47 cent voor september op de klok. Mooi!
casev
Dat is 20 cent boven de superheffing.
Kortom.... Die kraan gaat helemaal open.

Het zou overigens wel intressant zijn om te kunnen onderzoeken of de melkprijs nog hoger was geweest, wanneer we niet die 3% boven het quotum zouden melken.

Met andere woorden, op dit moment heeft het quotum echt totaal geen nut meer...?
jg
De berekening klopt toch redelijk Co ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , Actuele zuivelprijzen - Wat is de melkprijs nu? en boerderijmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0