DOC Kaas weet nieuwe leden te strikken

DOC Kaas maakt bekend dat er sinds de afgelopen maanden nieuwe leden zijn toegetreden. Daarnaast laten ze weten ook de melkprijs verder verhoogd te hebben. Met name eiwit zette een flinke plus neer, maar ook bij vet telde de kaasmaker enkele centen op.

Deel dit topic

Reacties

Wouter Verhoef
We zitten bij DOC met een algemeen-directeur die alleen maar kickt op volumegroei en of dat uiteindelijk voor de leden interessant is maakt hem geen zak uit.
Door het aannemen van nieuwe leden, zonder entreepremie!!, verwaterd het vermogen in de dode hand voor de bestaande leden.
DOC had eind 2012 een kleine 4 cent per kilo melk als vermogen 'in de dode hand'. Nieuwe leden profiteren van dit reeds opgebouwde kapitaal zonder daar een bijdrage aan te hebben geleverd.
Ik zou graag zien dat de DOC-leden hier massaal tegen in opstand komen en dat er een entreepremie ingesteld gaat worden van 5 cent per kilo melk. DOC moet hierover belasting betalen en netto kom je dan weer uit op bovengenoemde 4 cent.
Nieuwe leden worden zomaar gratis mede-eigenaar van een bedrijf en dat moet maar eens stoppen. Als je mede-eigenaar wilt worden van een beursgenoteerd fonds dan moet je daar fors voor betalen middels de dan geldende beurskoers.
De directie en raad van beheer zullen met het argument komen dat nieuwe leden wel mee doen met het opbouwen van vermogen op naam maar dat doen de bestaande leden al lang.
pieta
Meen jij ooit wat te gaan ontvangen van het kapitaal in de "dode hand"? Ik zou het anders bekijken, met meer melk worden de vaste lasten over meer kg uitgesmeerd en als het mis gaat in zuivelland met DOC kun je sowieso fluiten naar het vermogen in de "dode hand" omdat dat dan allang verdampt is of vanwege een fusie ter voorkoming van erger zeker niet uitgekeerd wordt.
Ik zou me vooral bezighouden met de contante melkprijs.
josl
We zullen zien Wouter, volgens mij raakt doc ook leden kwijt, oa aan aware en dat is niet vreemd gezien de melkprijs van de laatste jaren. Om de kostprijs te drukken zal de fabriek vol moeten want het merendeel is toch merkloze foliekaas dus je eigen markt verzieken door teveel te produceren is niet aan de orde. Ook ik was eens nieuw lid, en heb een jaar of 10 extra afgedragen om voldoende kapitaal op te bouwen. Dat komt toch een stuk positiever over dan dat je 5ct ineens op moet hoesten. Dus ik kan het wel met je eens zijn op voorwaarde dat de fabriek vol is. Daarnaast moet Doc er voor zorgen in de picture te blijven als potentiele fusiepartner alhoewel dit nu niet aan de orde is. Dus bij blijven, moderne fabriek houden en vol draaien.
jan is hobbyboer
Dat daar nog mensen intrappen. Failliet boedeltje toch dat DOC, of is er de laatste jaren veel veranderd, ik heb het niet zo precies gevolgd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , kaas , eiwit , doc-kaas , doc en kaasmaker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1