Mestrobot omdat de roosterschuif is overleden?

We zitten aan een mestrobot te denken, omdat de roosterschuif is overleden. We denken aan alleen schuiven tussen de boxen omdat achter het voerhek meestal wel droog is en meestal wel kuil enzo ligt. Welke moeten we hebben de joz, lely of de robot van gea(Westfalia)?

Deel dit topic

Reacties

gezienus
Dénk Dat Ze allemaal wel góed zijn vraag van ieder een offerte aan mischien. Houd je er nog een koeborstel áán over .
pinokkio
Zullen wel goede zijn, maar van de lely hoor je dat ze nog wel eens te ligt zijn/moeite met droge vloer, en de joz is nog wel eens de route kwijt. Van westfalia robot weet ik niks. Zou zo ook niet weten wie er een heeft.
MTSTAMMINGA
Die route moet er in 1 keer GOED in bij de JOZ
Dan gaat het wel goed denk ik
Hebben hier aleens een route opnieuw er in gedaan

Maar roosterschuiven hebben hun voordelen ook wel weer @pinokkio
oa Je druk op de knop en de rooster zijn schoon voor het melken
pieta
Ik heb er een van GEA, ik raad het je af als je een goed geventileerde stal hebt. Ik zit zelf te overwegen om hem of in te ruilen voor een Lely met sproei of naar een roosterschuif te gaan of de gehele stal gaan sproeien.
josl
@pieta
wat is het probleem met je gea?
pieta
@josl
Mestversmering, gladde roosters en hoge onderhoudskosten.
avondrood
Let goed op wat je koopt.De joz/delaval/de boer schuiven hebben veel accu problemen. Garantie? ja de accu gaat altijd eraan buiten de garantie. Let op abbonementen. Is naar mijn mening niet nodig. Lely heeft dat in iedergeval niet. Mocht je een oudere stal hebben met oude maten neem geen grote schuif ivm. passeerbaarheid.
kaas
Bezint eer ge begint ik heb al minsten 20 jaar een roosterschuiver van joz er is 1 keer een nieuw loopwiel op de motor gekomen en de rubbers zijn vervangen en eens in de 2/3 jaar een nieuwe staaldraad van 85 cent de meter als je de jaar kosten ziet is redelijk goedkoop .wat is van robot schuif hoor zijn in onderhoud duur er is altijd wat mee
goed en betrouwbaar koop weer een gewone roosterschuif ik weet ook wel dat er veel robot schuiven verkocht worden omdat de buren er ook 1 hebben maar daar hoef je niet aan mee te doen. maar het is je eigen beslissing
oldhuus
Een benzine/accuschuif wil ook wel, dan doe je ook meteen de dwarspaden, maar dagen dat je druk bent inkuilen enz dan word dat nog wel eens een keertje overgeslagen..
+2
ROORDA J
Hoe zo licht wel kuil voor het voerhek?Het behoort wel aan de juiste kant te liggen.Ik zou gewoon weer voor een geode roosterschuif kiezen BV een JOZ dan kan je weer 20 jaar vooruit.
jvt
Hadden in de stal in NL een discovery, nu (ivm dichte vloeren) een mestschuif. Zou in elk geval niet gauw meer gaan voor een robot, nu ik de voordelen ( alsook nadelen) van de schuif ken...
+1
pinokkio
In ieder geval bedankt voor de reacties, zit zelf nu wel meer in richting van een schuif te denken, de ouwe heeft ruim 15 jaar (bijna) probleemloos gedraaid. In ieder geval geen benzine /accuschuif, moet je namelijk nog opzitten.nu de andere leden van de maatschap nog omlullen. Gr pinokkio
jan w
Zo zullen er altijd tegenstrijdigheden blijven. Heb er ook al wel wat gehoord die blij waren dat ze de schuif kwijt waren en nu veel minder pootbeschadigingen hadden bij de koeien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , stal , nzo , mestrobot en voerhek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN