China wil geen besmet melkpoeder

China importeert geen babymelkpoeder meer uit Nieuw-Zeeland en Australië vanwege de vondst van een gevaarlijke bacterie. Zuivelbedrijf Fonterra maakte gisteren bekend dat babymelkpoeder en sportdranken besmet kunnen zijn met bacteriën die botulisme kunnen veroorzaken.

Het zal toch ergens weg moeten komen?

Lees meer »

Deel dit topic

gg

Reacties

jg
Benieuwd of RFC maandag een extra prijsprikkel doorvoert om de aanvoer hoog te houden, afzetkansen zijn goed.
jan 1
Tis te hopen dat nz wel weer mag leveren,op een kortstondige prijsexplosie zit niemand te wachten,tekorten blijven er voorlopig nog wel.
+1
meelezer
Iedere prijsexplosie is welkom. Je hoeft niet bang te worden voor een reële mekprijs, omdat je dat niet gewend bent.
Wij leveren hier in Nederland een eerlijk hoogkwalitatief produkt en daar investeren we met zijn allen in wat betreft kwaliteitsborging. Nou en dat zou dan nu ook eens rendement op leveren. Rendement is geen vies woord, het is het resultaat van de juiste beslissingen uit het verleden.
gg
daar heb je volgens mij wel gelijk meelezer, Maar wanneer een 1/3 van de wereld handel geboycot word door china/rusland dan komt het volgens mij wel via 1 of andere achterdeur binnen.(product is er) En als er dan maar geen vraag uitval optreed dan is dat nog een veel groter probleem. Voor fabrikanten die naar alternatieve producten/vervangers zoeken word het steeds interessanter
jorisdriepinter
@gg
De importstop van china is een politiek statement richting de eigen bevolking. Als je de partij waar je voor 90 % van afhankelijk bent lang gaat uitsluiten kom je heel snel in de problemen. Het zet NZ ook zwaar onder druk dus er komt snel een oplossing.
Denk wel dat de NZ boeren hun laatste prijsverhoging weer in kunnen leveren. Theo Spierings zal toch wel een handrijking moeten doen richting de chinezen.
Het is te hopen dat het verder met een sisser afloopt, ook voor onze positie.
Vraag me toch af hoe je clostridium in je melkfabriek krijgt.
een pijp niet goed schoon, oke, dat kan. Maar het beestje moet er eerst inkomen voor dat hij kan vermenigvuldigen. Dus rara waar komt het vandaan. Neem aan de er geen dode eenden voor de luchtinlaat van de poedertoren gelegen hebben?
jan 1
Quote:
@meelezer: Iedere prijsexplosie is welkom. Je hoeft niet bang te worden voor een reële mekprijs, omdat je dat niet gewend bent.
Wij leveren hier in Nederland een eerlijk hoogkwalitatief produkt en daar investeren we met zijn allen in wat betreft kwaliteitsborging. Nou en dat zou dan nu ook eens rendement op leveren. Rendement is geen vies woord, h

Ik zeg kortstondige...wat snel komt is snel weer weg.Over ons product bestaat geen twijfel,maar wat is rendement in jou ogen.
meelezer
@jan 1
rendement is dat je na het betalen van alle facturen ook nog een potje overhoud om toekomstige (kortdurende) prijsdalingen op te kunnen vangen. met andere woorden dat je wat spek op de ribben krijgt als bedrijf.

Dat lukte meer dan 50% van de melkveebedrijven niet in 2009 toen de melkprijs tijdelijk richting 22 cent ging.
jan 1
Quote:
@meelezer: rendement is dat je na het betalen van alle facturen ook nog een potje overhoud om toekomstige (kortdurende) prijsdalingen op te kunnen vangen. met andere woorden dat je wat spek op de ribben krijgt als bedrijf.

Dat lukte meer dan 50% van de melkveebedrijven niet in 2009 toen de melkprijs tijdelijk richting 22 cent ging.

Nee in 2009 was geen best jaar,maar op dit moment moet het wel lukken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden china , melkpoeder , botulisme , fonterra , nieuwzeeland en zuivelbedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!