Warm voer aan voerhek tegengaan

Toeleverancier Visscher Holland uit Steenwijk (Ov.) adviseert broeiremmer te gebruiken in het rantsoen om opwarming te voorkomen. Warm voer verlaagt de voeropname en daarmee de melk(vet) productie. Ook dreigt er pensverzuring, waarschuwt de firma.

Deel dit topic

Reacties

Hobbyhouder
Kol
jan w
Hoezo kol?
dorpsrandhoeve
Begin eens met niet broeiend voer te laden in je voermengwagen, dat scheelt al veel meer dan de helft. Tot nog toe nog geen broei gehad aan het voerhek. kuilgras elke dag een verse pak laden en bij de mais een behoorlijke voersnelheid.

Sommige collega's hebben sleufsilo's gemaakt de laatste jaren alsof ze 300 of 400 koeien hebben terwijl ze er elke dag voor 80 of 90 voer uit halen en niet willen zien dat de rommel broeit. Dat is pas een verlies.
ejb
Meten is weten.

ook ik dacht geen broei aan voerhek te hebben en dat was de eerste 6 uur na het voeren ook zo maar daarna liep de temperatuur toch op.

verder met de huidige hoge buitentemperaturen heb je bij iets verhoging al zo broei te pakken en daarom heb ik besloten om preventief een broeiremmer door rantsoen te mengen.
+2
jan 1
Koud in de wagen blijft een dag koud aan het voerhek ook bij 35 graden!Is beetje bang makerij van de firma Visser.
ejb
Als het buiten 35 graden is het voer ook minimaal 35 graden dat mag jij koud noemen.

vraag is alleen: moet je er wat aan doen?
Farmer_
Fir erin, dan wordt het niet warm.
+1
paul1
Tip : koeien buiten voer laten halen...
de hoef
Wij voeren nu twee keer per dag en een zak zout er door .valt hier nog mee ,maar het is nog maar twee dagen warm geweest
avondrood
Graag een paar voorbeelden van broeiremmer. Het helpt om twee keer per dag fris voer er voor te draaien en voerbak elke dag een keer reinigen. Met zout heb ik zo mijn vraagtekens? Nut??
+1
de hoef
Zout is ook niet voor de broei, maar om ze aan het vreten te houden
jan w
Natrium-bicarbonaat bijvoeren met warme dagen en de dagen erom heen. 250 gr. per koe per dag. Is zout , waardoor de koe meer gaan drinken en het is een speekselvormer. waardoor de koe ook beter blijft vreten.
hookwood
Je kunt het volgens mij het beste aanzuren met bijvoorbeeld Schaumasil TMR. Ik heb daar in het verleden wel goede ervaringen mee gehad bij klanten destijds.

distrifarm.be/nl/product/…
oldhuus
Dat warme weer is niet het probleem maar de luchtvochtigheid. Bij het uitkuilen schep ik het bovenste warme laag er al af die gaat naar de pinken, melkvee krijgt alleen koud voer en dan gaat 1x per dag prima. Is overigens een te brede maïssilo en te droge kuil.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , voerhek , rantsoen , broeiremmer en pensverzuring geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0