Illustratie van: Harry Tiggelaar

Tot 7 graden Celsius koeler in de stal

Om productieverlies bij warme dagen tegen te gaan, brengt Marel Loonwerk met Natural Cooling een dunne verfcoating aan op staldaken. De witte laag heeft een reflecterende functie: het zonlicht wordt weerkaatst. Daardoor loopt de temperatuur in stallen veel minder snel op en kan het voor een temperatuurverschil van 7 graden Celsius zorgen.

Deel dit topic

Reacties

+2
Bolscher
Misschien eerst die muur er maar eens uit knikkeren?? Verder is een voerbak nou niet echt een goedgekeurde werkbak, lijkt me?
+1
Richard1
Ik ben geen wis- of natuurkundige maar als het buiten 30 is en de koeien binnen zijn 39, hoe regelt die verf dan dat de lucht binnen 23 wordt?
Bij continue verversing zal de lucht binnen gelijk aan buiten zijn en bij 0 verversing blijft het volgens mij opwarmen.
Grasbaal
In de glastuinbouw is deze methode zeer gebruikelijk om de temperatuur in dit soort perioden te remmen. Ben benieuwd hooe lang die kalk blijft zitten bij een flinke regenbui op een groot dak oppervlak.

Meer info: naturalcooling.nl/voor-wie/stallen-fokkerijen/
meelezer
In de glastuinbouw komt de warmte puur van buiten. In een melkveestal produceert het vee warmte. En dat is natuurlijk een groot verschil voor de temperatuur onder de coating.
Sjaak 1
Ik had dak sproeiers geplaatst met een minimale opbrengst dat het dak net nat blijft dit geeft wel enekele graden verkoeling omdat de onderkant van de golfplaat dan koud word ook zijn dakgoten wel nodig om de lucht vochtigheid in de stal niet extra te vergroten
sinds de asbestsanering heb ik een geisoleerd dak en hebben dak s
proeiers geen zin meer voorheen wel gehad
jan w
Nevelinstallatie in de stal.
Hadden we vroeger ook bij de vleeskuikens, dat scheelde wel 7 graden met buiten. Maar je moet er wel voor zorgen dat al het water verdampt, voordat het de grond raakt, anders krijg je een bende.
paul1
Nee hoor , de vloer wordt dan niet zo glad....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , loonwerk en stallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN