NZO en LTO starten ketenorganisatie zuivel

De Nederlandse Zuivel Organisatie en LTO Nederland nemen het initiatief voor de oprichting van een ketenorganisatie. Die krijgt de opdracht de zuivelketen verder te versterken. De ketenorganisatie wil de schakels in de keten een platform bieden, faciliteren en in staat stellen gezamenlijk toegevoegde waarde te creëren op gebied van onder meer voedselveiligheid, diergezondheid en innovatie. 
 

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Telkens weer wat nieuws. KKM , Qlip en weet ik niet wat voor werkverschaffing bestaat toch al lang.
milkman
Inderdaad George waar is dit voor nodig. Het is net of zij de controlerende instanties nog moeten uitvinden. Als ze echt voor de boeren zijn dan kunnen ze ons maar beter beschermen tegen die controlerende instanties...die bemoeizucht allemaal pff
Fryslanboppe
Ik ben het met goerge eens Allemaal kosten en als er een meerwaarde
gemaakt wordt is de veehouder de laatste die mag afwachten of hij daarvan wat krijgt.

Men kan beter een organisatie oprichten die voor de belangen van de veehouder opkomt of was de LTO daarvoor bestemd?????

Wordt dit initiatief de sector opgelegd?
Heeft LTO die macht nog wel? want veel leden zijn geen melkproducent en leden stappen liever op dan dat ze komen.
gerrie-hul
Ja Fryslanboppe je hebt wel een punt gezien de reorganisatie bij lto noord Ze geven zelf toe dat ze veel minder leden hebben door bedankjes en bedrijfssluitingen
Boerenverstand
Ze hebben toch al de Stichting Duurzame Zuivelketen duurzamezuivelketen.nl/ ...kan iemand mij vertellen wat dit dan weer is? en waarom het nodig is?
meelezer
Het is belangrijk dat er een aanspreekpunt is.
Maar waarom zou alle nederlandse melk aan dezelfde kwaliteitseisen moeten voldoen. Iedere ondernemer probeert juist zijn produkt te onderscheiden van anderen in ruil voor MEERWAARDE.
+1
George
Geloof je hetzelf? Die meerwaarde is vooral voor die controlerende instanties. Als inviduele melkveehopuder schiet je er geen flikker mee op! Als er door al die MEERWAARDE van die instanties de melkprijs omhoog was gegaan hadden jullie niet meer hoeven melken voor een melkprijs uit de jaren '80 van vorige eeuw!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , zuivel , voedselveiligheid , nzo , gezondheid , diergezondheid , zuivelketen , nederlandse zuivel organisatie en toegevoegde waarde geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1