Doris 1 ‘Fleckviehkoe van 't jaar’

De derdekalfs Fleckvieh-kruisling Doris 1 van maatschap Holtland-Raggers uit Blankenham (Ov.) is gekozen tot Fleckviehkoe van het jaar 2013. De Fleckvieh x Holstein kruising wordt voorspeld op bijna 16.000 kg melk in 305 dagen en werd in de finale door de vakjury als duidelijke winnares aangewezen.

Deel dit topic

Reacties

ger1
Allemaal 50% fleckvieh is 100% fleckvieh niet toonbaar????
jan w
Misschien had je dan gisteren eens bij Ard Tetteroo moeten gaan kijken.
noordhollander
Beste produktie sterke donder van een koe typische jurysamenstelling mag dat wel van crv zo'n onafhankelijke journalist erbij?
FlvXcross
Jammer dat de redactie de afstamming van de koe niet bekend wilde maken.
Zal wel geen stier van Bayern Genetik/Munchen Grub geweest zijn.
Ik schat dat de vader Rumba was van Xsires.
oldhuus
Ben ook wel benieuwd naar de rest van de Holstein-afstamming, misschien kan ie ook nog wel "Holsteinkoe" van het jaar worden.
XFarmer
@ FlvXcross geloof dat Weinold de vader was. BayernGenetik is een van de hoofdsponsors van het Fleckviehstamboek dus geen reclame voor hun

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , koe , fleckvieh , holstein en kruisling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0