Melkprijs: '2014 kan zomaar weer minder zijn'

€Naar verwachting wordt 2013 voor de melkveehouders een jaar moet goede melkprijzen. De situatie kan over een jaar echter weer heel anders zijn. Zowel de melkveehouders als de zuivelindustrie moeten daar rekening mee houden.” Dit zei voorzitter Kees Romijn van de LTO-vakgroep Melkveehouderij vanmorgen op zijn bedrijf in Langerak (ZH), waar de jaarlijkse LTO Internationale Melkprijsvergelijking werd gepresenteerd.
 

Deel dit topic

Reacties

Fryslanboppe
We moeten eens afstappen van het idee om naar de melkprijs te kijken, dat heeft helemaal geen zin meer. We moeten kijken naar onze kostprijs en wat we onder aan de streep (nog) overhouden. De melkprijs kan wel hoog zijn, maar de kosten zijn ook hoog. Ik denk dat de meeste boeren best zouden schrikken, als we op dit systeem over zouden gaan.
Farmer_
Hier is de stroom rekening van €6-7000,- 2 jaar terug, naar €12000,- gegaan, er is 10% meer stroom verbruikt maar de jaarkosten zijn verdubbeld.
+1
George
Kostprijs is onzin , alles en iedereen wordt duurder. Als boer wordt je uitgemolken als de opbrengstprijzen niet omhoog gaan!
jg
Inderdaad: in kunnen spelen op de afzetmarkt , afgewogen produceren dus.
Grasbaal
Verplaatste reactie @Farmer_:

Moet die eerst goed worden, mei +2ct, juni onveranderd, hier in Duitsland merken we er nog steeds weinig van.
Cornelis
Wel ja Kees, ga het nu alvast maar weer naar beneden praten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , melkveehouders , melkprijsvergelijking en zuivelindustrie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0