Marge mei: 6,75 cent meer dan in 2012

Uit de nieuwe stand van de Marge-Monitor Melkveehouderij van mei is het voersaldo gestegen naar 28.50 eurocent per 100 kg meetmelk, dankzij de hogere melkprijs. De garantieprijs is in de maand mei gestegen tot 39,50 euro per 100 kg melk, dat is een plus van 2,5 euro ten opzichte van de vorige maand en zelfs 6,75 euro meer dan mei 2012.

Deel dit topic

Reacties

wally
Sorry ik ben een slechte boer ik kan ze niet voeren voor 11 ct per liter meetmelk.

denk toch dat ik niet de enigste ben
paul1
Huh, marge ??
de hoef
Ik kan nog nie echt merken dat de bankrekening hard groeit,hij slinkt eerder om deze tijd van het jaar
Boerenverstand
Het artikel eindigt: "De stijging van de melkprijs zal bovenstaande stijging van de voerkosten voldoende compenseren." Maar dan maak je nog niet veel meer winst, toch? De boeren die nu vooral fors winst maken zijn de boeren die geleerd hebben hoe ze moeten melken met heel weinig krachtvoer! Kringloopboeren! En dat moet toch echt wel voor < 11 cent/kg melk kunnen. @wally er zijn legio voorbeelden bekend, ik denk dat je deze zomer eens veel op excursie moet 😉
pieta
Reken mij die minder als 11 cent eens voor.
wally
@boerenverstand een verstandige boer voert niet alleen krachtvoer en bij mij kost ruwvoer ook geld

ga graag op excursie naar een boer die ruwvoer voor 3 tot 5 ct per kilo melk kan verbouwen of aankopen

sorry maar het is ronduit belachelijk dat je alleen met krachtvoer rekent als je praat over voersaldo
+1
meelezer
Nu even melk produceren voor 5 cent aangekocht voer is helemaal niet moeilijk. Er zijn echter maar heel weinig die dat op jaarbasis ook slaagt bij het huidige prijsniveau.
(En meestal wordt er dan geen rekening gehouden met het conditieverloop van de veestapel)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , melkprijs , voersaldo , meetmelk , 2012 , garantieprijs , marge en saldo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0