China vraagt Nederland te investeren in melkpoederfabrieken

Je moet een aap niet leren klimmen:

China heeft Nederland verzocht te investeren in melkpoederfabrieken in China. Dat meldt minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Zaken.

De bewindsvrouw bracht tijdens een gesprek in China met minister Zhi Shuping van Import en Export de melkpoedertekorten in Nederland ter sprake.

'Hij deelt mijn zorg en heeft toegezegd dat er hard wordt gewerkt om een oplossing hiervoor te vinden', geeft Ploumen aan.

Betalen voor kwaliteit
Zhi Shuping verklaarde volgens de minister dat de Chinezen minder vertrouwen hebben in de eigen melkpoederproducten. De mensen zijn daardoor bereid voor de hoge kwaliteit van de Nederlandse melkpoeder meer te betalen.

'Het is natuurlijk prachtig om te horen dat Nederlandse producten geliefd zijn in China. Maar daarentegen kan dit niet ten koste gaan van de Nederlandse moeders en vaders die tegen lege schappen melkpoeder aanlopen', stelt Ploumen.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

+1
dorpsrandhoeve
We hebben flink geïnvesteerd in kwaliteit, nu is het tijd om daar ook de vruchten van te plukken. Dit hoeft niet ten koste te gaan van Nederlandse vaders en moeders, het gaat alleen misschien wat meer kosten voor de Nederlandse vaders en moeders. Leer er mee leven. En dat geld vooral voor die Ploumen van buitenlandse zaken.
l coumans
Dit wil men toch een gezonde vraag !!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , china , melkpoeder , export , investeren , doc en vrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0