FrieslandCampina keert laagste melkprijs uit

Over maart betaalde FrieslandCampina de laagste melkprijs van de Europese zuivelverwerkers. Dit blijkt uit de Melkprijsvergelijking van LTO Nederland. De hoogste melkprijzen worden door de Ierse zuivelaars betaald. 

Deel dit topic

Reacties

milkman
Hoe kan dat nou ze betalen toch een marktcomforme melkprijs of zitten ze de zaak weer te besodemieteren en betalen ze een prijs die hun het beste uitkomt?!
kaas
Ze willen toch die dure lening aflossen en ergens moet dat weg komen
+1
Cornelis
Aldus onze DOC man
Een beetje medeleven van die DOC boer kan geen kwaad, toch ???
Cornelis
@de tukker oet twenteMedelijden duurt nooit langer dan een week....
@Cornelis
klopt dan begint er weer een nieuwe week.
+1
Jack Rijlaarsdam
Jaarlijks terugkerend nieuws in het voorjaar: melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/44466/

Over het journalistieke niveau van Boerenbusiness zal ik niets zeggen, maar wellicht is het voor RFC-leden verstandig zich eerst eens te verdiepen in de materie voordat er ongenuanceerde reacties geplaatst worden. Ik geef twee hints: "seizoensregeling" en "nabetaling"...
casev
``Seizoensregeling`` en ``weidemelktoeslag``

Behaal je niet het zelfde effect, door die 2 regelingen af te schaffen?
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@casev: Behaal je niet het zelfde effect, door die 2 regelingen af te schaffen?

Deels misschien. Weidepremie is bij de huidige eisen slechts een buitenspeelkwartiertje-premie dus heeft geen enorme impact op de aanvoer, heb ik het idee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , frieslandcampina , melkprijs , campina , melkprijsvergelijking , zuivelaars en zuivelverwerkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
3