Wordt het FrieslandCampina of een échte coöperatie?

Coöperatie nieuws van Menm in Roemenie:

Quote:
“De coöperatie is een vorm van zelforganisatie van producenten of verbruikers, gericht op het vergroten van de economische macht en het behalen van schaalvoordeel. Vooral in de agrarische sector en de daarmee samenhangende financiële instellingen, zoals de Raiffeisenbanken. Sommige zuivelcoöperaties, zoals FrieslandCampina, bestaan nog steeds.” Aldus wikipedia.

Grappig, dat zowel de Raiffeisenbank als FrieslandCampina genoemd worden in de digitale encyclopedie. Beide zijn hier in Roemenië namelijk ook actief. Maar dan níet als coöperatie. Ja, is de Raiffeisen-Boerenleenbank (Rabo) in Nederland ook nog wel een coöperatie? FrieslandCampina in ieder geval nog wél. Maar wil het feit dat ze hier geen coöperatie zijn dan zeggen dat de melkveehouders in Nederland delen in de winst die FrieslandCampina hier maakt? Dan heb ik goed nieuws voor de Nederlandse koeienboeren, want hier kregen we ons nieuwe contract onder de neus gedrukt, met (in tegenstelling tot de verwachte mondiale melkprijsstijgingen) een melkprijsdaling! Plus daling van de eiwit-bonus. En een tijdelijke inhouding van melkgeld in de zomer. Tijd voor een gesprek met de melkfabriek dus.

Meer: menminroemenie.wordpress.com/2013/04/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , frieslandcampina , campina , melkveehouders , bank , coöperatie , roemenie , melkgeld en coöperaties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
3