Gestopt met robot melken (video)

Opgelucht constateert Hubert Poot uit Bodegraven (Z.H.) dat hij weer melk produceert met een celgetal van iets boven de 100.000 cellen. Hij molk voorheen met een DeLaval melkrobot. Ieder jaar zat er wel een maand bij dat hij melk meet meer dan 400.000 cellen moest afleveren. Poot koos voor een GEA Swingover melkstal met het zogenaamde IQ melkstel.

Deel dit topic

Reacties

jan 1
Mooie stal,als er 2 robotjes voor in de stal stonden was celgetal misschien ook wel 100.000!Maar denk dat weiden nu ook beter gaat.
jan w
Het ligt eraan hoe lang je de koeien wilt weiden en verder ligt het ook sterk aan het weer. Bij hitte zijn ze zo weer binnen en bij slecht weer ook.
Hier de poort om 4.30 uur open en om 13.30 uur weer dicht. Het aantal melkingen is niet lager dan dat de koeien normaal op stal zijn. Vorig jaar ging het wat minder, toen waren de koeien ook niet al te vlot. maar die 2 jaar daarvoor met 73 koeien op 1 robot en gem. meer dan 185 melkingen per dag.
de hoef
Toch wel knap als je in 3 maanden al zo veel weet ,en zo hard met het celgetal zakt
Cornelis
Bij mij draaien de twee nieuwe Lely s een week nu. Het is echt geweldig! Het draait probleemloos en de koeien lopen nog beter dan een week geleden.
cs-agrar
Het lopen van de koeien ligt toch niet aan de robotjes?
jan w
Denk het van niet!
Cornelis
Speelt wel degelijk mee. A4 is beter dan A2 merk ik nu!
jan 1
Quote:
@Cornelis: Bij mij draaien de twee nieuwe Lely s een week nu. Het is echt geweldig! Het draait probleemloos

Oude a2s ingeruild Cornelis!
+1
Cornelis
Ja, na twaalf jaar trouwe dienst krijgen ze een nieuwe baas.
jan w
Ik heb ook al wel eens in de richting van dat celgetal gezeten. Maar dat ligt meestal wel aan de boer zelf. momenteel rond de 80.000. dus het kan ook wel goed zijn.
+2
cs-agrar
Dit is weer een heel mooi verhaal, maar de oude situatie totaal niet te vergelijken met de nieuwe, dus lag het wel aan de robots?
+1
jan w
Hoeft helemaal niet. Hier staat ie ook in een stal van 1974.
de hoef
Heb er hier drie staan en de derde heeft ook een veel hoger celgetal als de andere .twee zelfde boer zelfde merk dus dat zegt ook niet alles .moet wel zeggen dat ze vreselijk goed hun best doen om het op te lossen
cs-agrar
@de hoef
Die derde heeft dus een aparte groep, anders kan je dat niet weten. Voeding ook heel anders?
de hoef
@cs-agrar
zelfde rantsoen wel andere groep ,maar gaan ze na de andere groep binnen een week cel goed ,ze kijken nu uit zweden mee wat het kan zijn ,melkt soms 3 weken goed en dan is ie de speenplaatsing van diverse koeien kwijt ,alles staat er al nieuw in camera voor de derde keer al .heb ik geluk dat we er meer hebben kun je koeien wisselenen laten zien dat ze dan wel goed gemolken worden
+1
MTSTAMMINGA
@de hoef
Het is geen lekstroom of zoiets ??
+1
de hoef
@MTSTAMMINGA
hebben ze ook al een paar dagen voor geweest
+2
Als robot melker moet je wat doen met de info op het beeldscherm, hoor wel eens dat er enorm veel gegevens op de veehouder af komen, daar moet je mee om kunnen en willen gaan.
+2
oldhuus
Robots in een oude overbezette stal een maand per jaar 300 celgetal, of een nieuwe ruime stal met melkput in de winterperiode nog maar 100. Lag natuurlijk allemaal aan de robots haha.
Tzal wel een combinatie van factoren zijn, nieuwe stal/robots vevangen/opschalen en dan 3 nieuwe botjes moeten kopen is ook 325000 euro/tjes, tkan ook wat minder geld zijn dus niet schieten !!!
Tdraait allemaal om de centjes .
+1
ejb
Hoeveel korting zou GEA hem gegeven hebben om deze onzin uit te kramen????????

1 lage kosten zei hij en toch veel ronde balen???????????
2 voorheen 1 maand per jaar een verhoogd celgetal hoe lang zou hij al melken in met nw melkmachine???????????????
3 heeft hij wel een poging gedaan om celgetal aan te pakken???????????
4 kalk stooien gaat hij vergelijken met zakjes zaagsel waarom niet met losgestort zaagsel????????????
5 enz enz enz

heb spijt dat ik het filmpje bekeken heb
+1
melk-t
Je haalt me de woorden uit de mond, wat een bla bla gehalte..
+4
oldhuus
Die kalk zal ook nog ergens DROOG bewaard moeten worden, als er dan een spantvak voor is had daar ook een vracht zaagsel kunnen liggen, en hij heeft nog een shoveltje met een instrooier er op, hier in de buurt zijn er al een paar van kalk maar weer op zaagsel of gem.koolzaadstro overgestapt omdat alles veel te schraal werd met de kalk, plus nog het verlies van stikstof uit de mest. Ronde balen is ook niet bepaalt goedkoop en al dat plastic heb je ook werk en kosten van, had liever zand op de kuil, banden en zandzakken heb je net zo goed werk (gesleep) van, maar het lijkt allemaal wel simpeler.
jan w
Er zijn ook wel soorten te krijgen die niet schraal zijn voor de huid en waarbij je geen extra vervluchtiging hebt van de stikstof.
oldhuus
Oké, strooi 2x in de week steenmeel, moeten volgens de verkoper (lava) stikstof binden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melk , melken , melkrobot , melkstal , delaval , celgetal en swingover geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
4